Ülkü Ocakları'nda uyuşturucuya karşı eğitim verildi

Çerkezköy Ülkü Ocakları, 'Uyuşturucu ve Gençlik' konulu bir eğitim programı düzenledi. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Opr. Dr. Nurullah Burak Korkmaz gençlere uyuşturucuda

GÜNDEM 25.01.2015 16:23:00 0
Ülkü Ocakları

Çerkezköy Ülkü Ocakları, ‘Uyuşturucu ve Gençlik’ konulu eğitim programı düzenledi. Programa konuşmacı olarak Çerkezköy İRMET Hastanesi’nden Opr. Dr. Nurullah Burak Korkmaz katılırken, gençlere uyuşturucu ile ilgili bilgiler verdi ve bu illetten nasıl uzak duracaklarını anlattı. Çerkezköy Ülkü Ocakları’nda düzenlenen programa özellikle öğrenciler dikkat çekti.

UYUŞTURUCU VE GENÇLİK SEMİNERİ

Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy’e gelen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un talimatları doğrultusunda Çerkezköy Ülkü Ocakları gençlere yönelik uyuşturucu ile ilgili bilinçlendirme eğitimlerine start verdi. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Çerkezköy ziyaretinde özellikle son dönemlerde kullanımı gençler arasında yaygınlaşan ‘Sentetik uyuşturucu’ya karşı uyarmış, mücadele edilmesi gerektiğini söylemişti. Bunun üzerine Çerkezköy Ülkü Ocakları harekete geçerek, ‘Uyuşturucu ve Gençlik’ konulu seminer düzenledi.

ÇERKEZKÖY ÜLKÜ OCAKLARI’NDA UYUŞTURUCU ANLATILDI

Çerkezköy Ülkü Ocakları’nda akşam 20.00’da başlayan ‘Uyuşturucu ve Gençlik’ konulu seminere İRMET  Hastanesi’nde Oprt. Dr. Nurullah Burak Korkmaz, konuşmacı olarak katıldı. Seminere Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Erdal Çelik, çok sayıda genç ve özellikle lise öğrencileri katıldı.

SENTETİK UYUŞTURUCU TEK KULLANIMDA BAĞIMLILIK YAPIYOR

Seminerde gençlerin neden uyuşturucuya yöneldiğini özellikle ailelerin ve gençleri uyuşturucudan korumakla yükümlü olanların neler yapması gerektiğini anlatan Opr. Dr. Nurullah Burak Korkmaz, uyuşturucunun bulguları ve önlemek için neler yapılması gerektiği üzerinde durdu. Korkmaz, “Son zamanlarda sentetik bir uyuşturucu olan bonzai kullanımının arttığını görüyoruz. Bu uyuşturucu ucuz ve çok üretiliyor. Zehir tüccarları tarafından sevilen bakkallarda, orda burada kolayca pazarlanabilen bir illet! Bu illetin bir özelliği de tek kullanımda bile bağımlılık yapıyor. Tek sefer kullanan biri 10 yıl içerisinde ölme riski ile karşı karşıya. Hemen öldürmez. Ama ikinci, üçüncü kez kullananlar için ölüm oranı yüzde 25-50 olarak artıyor.”dedi.

SİZİ OLMADIĞINIZ GİBİ GÖSTERİR

Sentetik uyuşturucunun etkilerini anlatarak sözlerini sürdüren Opr. Dr. Korkmaz, “Bu illeti kullananlar kendilerini olmadıkları gibi görürler. Sentetik uyuşturucu hallisünasyonlar gösterir, aslında olmayan şeyleri görürsünüz, davranış bozukluklarına neden olur ve en sonunda solunum yetmezliğinden uykuda öldürür.”dedi. Uyuşturucuyu en fazla kullanan ülkelerin Çin, Japonya ve Türkiye gibi ülkelerin olduğunu belirten Korkmaz, Emperyalist güçlerin savaşla yıkamadıkları ülkeleri uyuşturucuyla yıkmaya çalıştığını söyledi. Korkmaz, şunları kaydetti: “Bakın Amerika şimdi Japonya’da, Çin’de uyuşturucunun yaygınlaşması için uğraşıyor. Çin, esrarın en fazla pazarlandığı ülke. Afganistan’a da yakın olmasının bunda etkisi büyük. O eski Japon kültürü kalmamış. Uyuşturucuyu terör örgütleri destekliyor. Çünkü terör örgütlerinin birincil geçim kaynağı. Biz de PKK bu işi yapıyor. Türkiye’de uyuşturucu kullanım oranı yüksek! Bunun dindarlıkla mindarlıkla alakası yok. Ahlakla alakası var. Genel ahlakı yok ederseniz, gençler uyuşturucuya yönelir. Ahlaki değerleri koruyacaksınız.  Ahlaki değerlerin çöküşü ülkemiz de gençler için tehlikeli bir zemin hazırlıyor. Gelecek kaygısı, iş bulma endişesi gençleri bu tür yollar aramaya itiyor.  Gençlerdeki ahlaki çöküntü, gelecek kaygısı, eğitimde bir standardizasyonun olmaması. Her yıl eğitim sistemini değiştirirseniz, bu tür durumlar gençleri böyle illete bulaşmasında en büyük etken.  İmam Hatipler’de bile uyuşturucu kullanım oranı yüzde 3’lerde olması bunun göstergesi. Liselerimizde yüzde 10-15’ler seviyesinde.”

Konuşmasında öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Nurullah Burak Korkmaz, “Ne olursanız olun, en iyisi olmaya çalışın. Hayatta okuyarak bir yerlere geleceksiniz diye bir kural yok. Kiminiz okuyup doktor, mühendis olacaksınız. Kiminiz, iyi bir ressam, iyi bir fotoğrafçı ya da sanayi de bir usta olabilirsiniz. Burada yaptığınız işi iyi yapmanız önemli. Üniversite sınavını kazanamamak hayatın sonu değil. Bazen bir başarısızlık, sizin başka başarılarınızın başlangıcı olabilir.”diye konuştu.

Haber/Abdulhamit ALBEZ