57. Alay Yürüyüş Komitesi ziyaretleri sürdürüyor

57. Alay Tekirdağ Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Sami Yılmaz Çerkezköy Belediye Başakanı Vahap Akay'ı ziyaret ederek, yürüyüş hakkında bilgi verdi.

GÜNDEM 23.01.2015 17:42:00 0
57. Alay Yürüyüş Komitesi ziyaretleri sürdürüyor

57. Alay Tekirdağ Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz dün önce Kapaklı Belediye Başkanı irfan Mandalı’yı ardından da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret ederek 13 Mart’ta Tekirdağ Valiliği önünden Çanakkale’ye yapılacak olan 57. Alay Yürüyüşü ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Yılmaz, yürüyüşe ilçelerden de iki kişinin katılmasını istedi.

 2011 YILINDA KURDUK

57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz ziyaret sırasında kapsamlı bilgiler verdi. Yılmaz, “57. Alay Tekirdağ Yürüyüş Komitesi’ni 2011 yılında kurduk. Bu güne kadar 57. Alay Yürüyüş Komitesi olarak Çanakkale’ye 4 yürüyüş gerçekleştirdik. Bu yılki yürüyüşümüz 5’nci yürüyüş olacak. Her yıl Tekirdağ Valiliği önünde toplanarak yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Bu yılki yürüyüşümüze Tekirdağ Valimiz  Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, Tekirdağ İlçe Belediye Başkanlarımız  başta olmak üzere Kırklareli Edirne İl ve ilçe Belediye Başkanları, valiler, ünlü gazeteci Uğur Dündar ile birlikte birçok ünlü sanatçımızda katılacaklar. Yine İstanbul’dan da 7 Belediye Başkanı bu yürüyüşe katılacak. Her yıl ilçelerimizden yürüyüşümüze katılanlar oluyor. Bu yılda her belediyemizden bir erkek bir bayan olmak üzere en az iki kişinin katılmasını istiyoruz.”dedi.

YÜRÜYÜŞÜMÜZ 13 MART’TA VALİLİK ÖNÜNDEN BAŞLAYACAK

57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz daha sonra yürüyüş güzergahı hakkında bazı bilgiler verdi. Yılmaz, “Bu yıl Çanakkale Savaşları’nın 100 yılı dolayısıyla yürüyüşe katılım çok büyük olacak. Ve yürüyüşe 57. Alay Komutanı Hüseyin Avni Bey’in torunu Serdar Halis Atakzor’da katılacaktır. Yürüyüşümüz 13 Mart’ta Tekirdağ Valiliği önünden 57 artı 3 kişi olarak başlayacak ve toplam 235 kilometre yürüyeceğiz.18 Mart’ta Çanakkale’de yapılacak olan Devlet Töreni öncesi yürüyüşümüzü sonlandırmış olacağız.”bilgisini verdi.

 

 

YÜRÜYÜŞ SIRASINDA 5 YERDE KONAKLAYACAĞIZ

57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Yılmaz, yürüyüş sırasında beş yerde konaklayacaklarını da belirterek, “Çanakkale yürüyüşümüz 5 gece 6 gün sürecek ve beş yerde konaklayacağız. Konaklayacağımız yerler İnacik, Malkara, Keşan, Evreşe ve Gelibolu. Konakladığımız yerlerde Kızılay bizlere otağ çadırı kuracak ve sıcak yemek verecek.”dedi.

57. ALAY’IN KENDİNE HAS RENKLERİNDEN KIYAFET GİYİLECEK

Yürüyüş sırasında 57. Alay’ın kendine has olan kıyafetlerinin de giyileceğini belirten 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz, “Özellikle şunu da belirtmek istiyorum. Yürüyüşümüzde 57. Alayı’n kendine has haki renkli elbiselerini giyeceğiz. Belediyelerimizin de yürüyüşe katılması için verecekleri isimleri bir an önce bize bildirsinler ki bedenlerine göre elbise hazırlatalım.”ifadelerini kullandı.

YABANCI ÜLKELERDEN DE KATILIM OLACAK

Yılmaz, yürüyüşe yabancı ülkelerden de katılımın olacağını ifade ederek, “Bu yılki Çanakkale yürüyüşümüz ‘9 ay savaş 100 yıl barış’ projesi altında gerçekleştireceğiz. Bu yılki yürüyüşümüze İngiliz, Fransız, Yeni Zellanda başta olmak üzere toplam 15 kişi de yabancı ülkelerden katılacak. Atatürk’ün dediği gibi ‘Çanakkale’de ölen yabancılarda bizim evlatlarımızdır’ sözü ile birlikte biz düşmanlığı nefreti düşünmeyen istemeyen ve her zaman dünya insanlarının kardeşçe birlikte yaşamasını isteyen bir ulusun evlatlarıyız. Yürüyüşümüz öncesinde bu güne kadar yürüyüşe katılanların fotoğraflarından oluşan bir resim sergisi de gerçekleştirilecek.”diye konuştu.

BİZ ÇANAKKALEYİ DÜNYAYA ANLATAMADIK

Yılmaz, Çanakkale zaferini dünyaya tam olarak anlatılamadığını da belirterek, “Biz ulus olarak Çanakkale Zaferi’ni dünyaya tam olarak bir türlü anlatamadık. Japonya Nagazaki’yi tüm dünyaya anlattı. Ama biz Çanakkale’yi bir türlü anlatamadık! Çanakkale’yi iyi anlatmalıyız. İşte biz bu yıl 57 artı 3 kişi ile bunu anlatmak istiyoruz. Bu yıl çok olumlu tepkiler alıyoruz. Bu süreçte bize destek olan katkı sağlayan belediyelerimize de çok teşekkür ediyorum. Belediyelerimizin bizlere katkı ve destekleri bizleri mutlu ediyor. Bu güne kadar dış ülkeler bizim galibiyetimizi doğru anlattılar ancak zaferimizi nasıl kazandığımız anlatılmadı.”dedi.

100. YILDA ÇANAKKALE COŞKUSUNU BİRLİKTE YAŞAMAK ÇOK GÜZEL

Ziyaret sırasında konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, “Bu yıl ilçe belediyelerinin de yürüyüşte temsil edilmesinin Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı’nda çok anlamlı ve çok mantıklı olmuş. Bu zaferinde coşkusunu birlikte yaşamak çok güzel! Bu süreçte ne katkı sağlamamız gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bu yürüyüşe katkı sağlayan ve destek verenler herkese de teşekkür ediyorum. Biz Çerkezköy Belediyesi olarak üzerimize düşen ne varsa bu konuda yapmaya hazırız. Her hangi bir olumsuz durum olmaz ise yürüyüşe bende katılacağım.”dedi.

Haber/Seyit SÜREN