Çerkezköy okuyacak!

Çerkezköy'de başlatılan 'Çerkezköy Okuyor' projesi kapsamında okullara kitaplar dağıtıldı. Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen programda her okula 10 takım kitap verildi

GÜNDEM 22.01.2015 17:47:00 0
Çerkezköy okuyacak!

Çerkezköy’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce başlatılan ‘Çerkezköy Okuyor.’projesi start aldı. Çerkezköy’de bulunan her okula 10’ar takım kitap verildi.

ÇERKEZKÖY OKUYOR PROJESİ BAŞLADI

Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı özendirmek ve okumayı sevdirmek, Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanma bilincini geliştirmek, okuduğunu anlayan, yorumlayan bireyler yetişmesini sağlamak, öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek ve güven duygusu geliştirmek amacıyla Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan, “Çerkezköy Okuyor” projesi start aldı. Proje kapsamında 5-8. sınıflara on takım kitap teslim edilirken, proje kapsamında 8 bin 30 öğrenci değişmeli olarak kitapları okuyacak.

KİTAPLAR DAĞITILDI

Proje kapsamında dün düzenlenen bir programla kitap dağıtımı gerçekleştirildi. Halk Eğitimi Merkezi’nde saat 11.00’daki programa Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Milli Eğitim Şube Müdürleri İrfan Danışmaz, Abdullah Nair, Çerkezköy Halk Eğitimi Müdür Vekili Necmi Akman, okul müdürleri ile Türkçe öğretmenleri katıldı.

PROJEYE 8 BİN 30 ÖĞRENCİ KATILACAK

Proje ile ilgili açıklama yapan Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “Amacımız paydaşlarımızı aktif hale getirmek onları okuyan, okuduğunu anlayan, anladığı ile iyi bir şeyler üreten çalışma içersinde olacağız. Bu maksatla proje ekibinin katkıları ile bu projeyi başlattık. Bu projede tüm çalışmalar öğretmenlerimize aittir. Biz milli eğitim olarak biz sadece organizasyonunda ve destek anlamında okullara kitap dağıtımını sağlıyoruz. Temennimiz bunları yarışmaya katılacak olan 8 bin 30 öğrencinin okumasıdır.”dedi.

Kitapların yazarları ile ilgili olarak da bir program hazırlığı içerisinde olduklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “Öğrencilerimizi yazarlarımız ile tanıştırmayı hedefliyoruz. Çerkezköy’de okuma alışkanlığını en üst seviyeye çıkarmayı istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının buna benzer projeleri de ve çalışmaları var. Bizde onlardan ilham alarak öğrencilerimizi bu konuda kanalize etme ve farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Dereceye giren öğrencilere hediye vererek teşvik etmeye çalışıyoruz.” dedi.

ÖĞRENCİLER BU KİTAPLARI OKUYACAK

Daha sonra proje kapsamında kitapların dağıtımı protokol üyeleri tarafından yapıldı. Öğrencilere başarılar dileyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “Öğrencilerimiz Vlademir Tumonov’un ‘Kraliçe’yi Kurtarmak’, Ferda İzbudak Akıncı’nın  ‘Mutluluk Sokağı’, Mavisel Yener ve Aytül Akal’ın ‘Kayıp Kitaplardaki İskelet’, Michael Ende’nin ‘Momo’, Sevim Ak’ın ‘Domates Saçlı Kız’, Behiç Ak’ın ‘Postayla Gelen Deniz Kabuğu’, Bilgin Adalı’nın ‘Zaman Bisikleti 1’, Natelie Babbit’in ‘Ölümsüz Aile’ eserlerini okuyacaklar. Tüm öğrencilerin bu kitapları okumasını istiyoruz. Bu projede yer alan Nurullah Narin Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Kemal Şahin,75.Yıl Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Emine Tüfekçi, Kızılpınar 125.Yıl Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Serpil Kaya, Tepe Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Yahya Kemal Gebeş’e de çok teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Haber / Ahmet Kılavuz