İtalyan yatırımcıdan Tekirdağ'da inceleme

Tekirdağ'da yatırım yapmak isteyen İtalya yatırımcı Franco Perale Trakya Kalkınma Ajansı Tekirdağ Yatırım Destek Ofisi uzmanlarından ildeki yatırım imkânları konusunda bilgi aldı.

GÜNDEM 22.01.2015 17:41:00 0
İtalyan yatırımcıdan Tekirdağ

TRAKYA KALKINMA AJANSI’NDAN TEKNİK BİLGİ ALDI

Ajans merkezinde yapılan görüşmeye İtalyan yatırımcı Franco Perale ile birlikte Tekirdağ Yatırım Destek Ofisi Uzmanları İsmet Zümer Cabbar ve Tuğrul Kaan Asan katıldı. Tekirdağ’da kaynak yapımında kullanılan çeşitli tür ve şekillerde kaynak ucu donanımları üreten bir tesis kurmak isteyen Perale, yatırım teşvikleri, üretim alanları, işgücü, lojistik olanaklar, teknik destek ve hammadde olanakları ve yatırım ile ilgili onay süreçleri konusunda bilgi aldı.

1 MİLYON EURO’LUK YATIRIM PLANI

Yaklaşık 1 milyon Euro yatırım yapmayı planlayan İtalyan yatırımcı, yatırımın gerçekleşmesi halinde 15 kişinin istihdam edileceğini ve üretimin hemen tamamının ihraç edileceğini belirtti. İhracatın ağırlıklı olarak AB ülkeleri, Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu’ya yapılacağını söyleyen Perale, organize sanayi bölgeleri ve Avrupa Serbest Bölge yatırım olanakları hakkında bilgi aldı. 2015 yılında yatırımı gerçekleştireceklerini sözlerine ekleyen Perale, Trakya Kalkınma Ajansı’na kendisine sağlamış olduğu bilgilendirmeden dolayı teşekkür etti.

Marmara Haber