57. ve 27. Alay Yürüyüşü Tertip Komitesi Keşan'ı ziyaret etti

Çanakkale Savaşları'nın 100.Yılında 57. ve 27.Alay Yürüyüşleri için tertip komitesi üyeleri Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'a ziyarette bulundu.

GÜNDEM 19.01.2015 16:54:00 0
57. ve 27. Alay Yürüyüşü Tertip Komitesi Keşan

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100.Yıldönümü öncesi 57.Alay ve 27.Alay adına Çanakkale’ye yapılacak yürüyüş için Tertip Komitesi üyeleri Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etti.

TİMES DERGİSİ YÜRÜYÜŞÜ HABER YAPACAK

Ziyarete Keşan Belediye Meclis ve Encümen Üyesi Feridun Tümer, Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz ile bu yürüyüşe 27.Alay adına destek olan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme ve DOÇEK üyeleri katıldılar. Yılmaz,  Çanakkale savaşlarının 100.Yıldönümü olması nedeniyle, bu yılki yürüyüşün çok daha büyük önem kazandığını belirterek, “İnsanlar yürüyüşlerimiz sırasında yol kenarlarında  ve geçtiğimiz noktalarda özlemle bekliyor ve coşkuyla karşılıyorlar. Bu yıl 100.Yıl olması nedeniyle Tekirdağ’ da herkes elini taşın altına koymanın mücadelesi içine girdiler. Bu yıl Tekirdağ’dan çıkış yaparken bütün dünya basını da orada olacak. Bu konuda basının büyük ilgisini göreceğimizi umuyorum. Times Dergisi’nin Türkiye editörü ile de görüşüyoruz. 1-2 gün içinde Times Dergisi’nde 27.Alay’la birlikte gerçekleştirdiğimiz bir etkinliğin fotoğrafının yer alacağı bir haberi kullanacaklar.”dedi.

100'ÜNCÜ YIL NEDENİYLE ÖNEMİ ÇOK DAHA BÜYÜK

Her yıl olduğu gibi bu yılda  Keşan Belediyesi ve DOÇEK organizasyona destek olacak. Keşan Belediye Başkanı Özcan ise,  Çanakkale Savaşları’nın 100.Yılı olması nedeniyle bu yürüyüşün  daha büyük bir önem kazandığını belirterek, “Benim şahsi düşüncem 100. Yılda yürüyen arkadaşlarımızı 1915 yılının ruhuna uygun olarak kurulacak çadırlarda konaklatalım ve o günün şartlarını temsil eden mizanseni yaratalım bence bu çok daha iyi olur. Biz Keşan Belediyesi olarak böyle önemli bir organizasyonu destekleriz. Çanakkale Savaşları’nda bu zafer olmasaydı, tabii ki Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk olmazdı. Bizler bugün bunları konuşuyor olamazdık. Şu anda hep iyiye gitmesini istediğimiz bir devletimiz var. Bu devlet çatısı altında, kazanmış, mal mülk sahibi olmuş iş adamlarımız var. Ben bu işadamlarımızın da böyle anlamlı bir organizasyona gerekli katkıyı sağlayacaklarına inanıyorum. Çanakkale Savaşlarının 100.Yılının  gelecek nesillere aktarılmasında, o ruhu yaşatmalarında iş adamlarımızın çok büyük katkıları olacaktır diye düşünüyorum. Şimdiden bu organizasyona destek veren vatansever işadamlarımıza teşekkür ederim” dedi.

YÜRÜYÜŞ PROGRAMI

57. Alay 15 Mart 2015 Pazar günü saat 19.00 sıralarında Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde 27.Alay tarafından karşılanacak ve buradan 57. Ve 27. Alay Cumhuriyet Meydanı’na yürüyecekler. Burada gerçekleştirilecek törenin ardından 57.Alay geceyi Keşan’ da kurulacak çadırlarda geçirecek ve 16 Mart 2015 Pazartesi sabahı 27.Alay ile birlikte Gelibolu’ya hareket edecek.

Marmara Haber