Güneş yüzünü gösterince çocuklar parklara koştu

Son birkaç haftadan beri soğuk hava ve kar yağışının etkisinde kalan Tekirdağ'da son iki gün içerisinde hava sıcaklıklarının bir anda artmasının ardından gençler, özellikle de çocuklar soluğu

GÜNDEM 19.01.2015 16:51:00 0
Güneş yüzünü gösterince çocuklar parklara koştu

GÜNEŞ KENDİNİ GÖSTERDİ 

Tekirdağ’ı geçtiğimiz hafta etkisi altına alan soğuk hava yerini güneşe bıraktı. Hava sıcaklığının 15 dereceye kadar yükseldiği Tekirdağ'da vatandaşlar sahile ve parklara akın etti. Hafta başına güneşle başlayan Tekirdağ'da sıcak havanın tadını çıkaran ve sahilde balık tutan vatandaşlar, parkta oyun oynayan gençler renkli görüntülere sahne oldu. 

HAVALARIN ISINMASI BİZE YARADI

Okuldan çıkıp lunaparka gelen liseli Birol Güven ve arkadaşları, sıcak havada eğlenceli dakikalar geçirdiklerini söyleyerek, "Tekirdağ’da havaların ısınması sonucu arkadaşlarımızla toplanıp sahilde gezmeye geldik. Bu havaların ısınması bizim işimize yaradı" dedi.

Havanın ısınmasına sevinen parktaki bir başka genç Yasin Özdemir ise, "Tekirdağ’da havaların ısınması biz özellikle çocuklara yaradı. Arkadaşlarla beraber toplanıp lunaparkta oyun oynamaya geldik. Mutluyuz sevinçliyiz." ifadesini kullandı. 

BAZI VATANDAŞLAR BALIK TUTTU

Sahilde balık tutan bir vatandaş, balık tutmanın kısmet olduğunu belirterek, "Balık işi kısmet işi, atacaksın oltanı yakalanırsa yakalanır. Çıkarsa bahtına çıkmazsa tahtına. Ben yeni emekli oldum. Köyden geliyorum ailem burada. Ben de onların yanına yerleştim. 20 günden beri Tekirdağ’dayım. Şu anda denizde levrek çıkıyor." dedi.

Bu arada, meteroloji verilerine göre Tekirdağ'da hava sıcaklıklarının hafta boyunca 10 derecenin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

İha