Delege genel merkezin adayını destekledi

Ak Parti Tekirdağ İl Kongresi'nde Genel Merkezin aday gösterdiği ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da kongre salonunda tek başına elini kaldırdığı Ahmet Akçay, yeniden il başkanlığına seçil

GÜNDEM 19.01.2015 14:07:00 0
Delege genel merkezin adayını destekledi

Ak Parti Tekirdağ İl Kongresi’nde daha önce Genel Merkez tarafından atanan Ahmet Akçay, bu kez seçim sonrası il başkanlığı koltuğuna oturdu. Ak Parti İl Başkanı seçilen Ahmet Akçay sürpriz bir şekilde aday olarak karşısına çıkan eski İl Başkanlarından Mehmet Şık’a açık ara fark attı. Akçay, seçimde 385 oy alırken Şık 172 oy da kaldı.

 

 

BAŞBAKAN TEK ADAY OLARAK TANITTI

Ak Parti 5. Olağan Kongresi hafta sonu Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılımıyla gerçekleşti. Kongrede uzun bir konuşma yapan Başbakan Davutoğlu, seçimle ilgili olarak il başkan adayı Ahmet Akçay’ın adını söyleyerek, elini kaldırmış partilileri selamlamıştı. Başbakan Davutoğlu’nun kongreden ayrılmasının ardından divana verilen adaylık listesinde ikinci aday olarak eski il başkanlarından Mehmet Şık’ın listesi yer aldı.

 

 

2 ADAY YARIŞTI

Kongrede başkanlık için genel merkezin adayı mevcut başkan Ahmet Akçay ile il eski başkanlarından Mehmet Şık yarıştı. 570 oyun kullanıldığı seçimde Ahmet Akçay 385 oy ile yeniden başkan seçildi. Mehmet Şık 172 oy alırken, 13 oy ise geçersiz sayıldı.

Mevcut İl Başkanı Ahmet Akçay’ın başkanlığındaki yeni yönetimde şu isimler yer aldı: Abdullah İktu, Adnan Arsu, Ahmet İlker Subaşı, Ali Barbaros, Ali GümüŞ, Ali Kula, Atamer Örü, Aytekin Öklü, Bekir Kiremitçi, Bülent Değirmenci, Büşra Nur Sarıkoca, Cavidan Yaşar Balcı, Cengiz Arslan, Demir Erdoğdu, Egemen Güngör, Fatih Kayı, Ferudun Berk Çarıkçı, Galip Öge, Hamdi Şılga, Hikmet Mutlu, Hülya Güney Çizen, Hüseyin Sivri, İlyas Küp, İrfan Balcı, İsmail Varlık, Kemal Kurt, Mahmut Yağbasan, Mehtap Aram, Meltem Doğan, Metin Zorba, Mithat Saygı, Muhammed Polat, Mustafa Çetin, Mustafa Şentürk, Nagihan Bayol, Nurdan Çalık, Ömer Polat, Recep Nişancı, Sadık Baş, Salih Kayın, Sedat Fazlıoğlu, Sema Şahin, Şevket Yatman, Şükrü Akçaoğlu, Şükrü Avcı, Tarık Karaevli, Zeynel Şen, Ziya Ekiciler.

Marmara Haber