112'nin yemek isyanı!

Sağlık-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz, Sağlık Bakanlığı'nın genelgesine rağmen İl Sağlık Müdürlükleri'nin 112 çalışanlarının yemek ihtiyaçlarını k

GÜNDEM 18.01.2015 13:54:00 0
112

Sağlık-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz yazılı bir basın açıklaması yaparak, 112 çalışanlarının yemek ihtiyacının giderilmediğini söyledi. Öksüz açıklamasında, “Çok zor şartlar altında büyük bir özveriyle 7/24 hizmet vermekte olan 112 personelimizin temel ihtiyaçlarının başında gelen yemek ihtiyacı ilimiz genelinde yeni yıl itibariyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından karşılanmamaktadır.”dedi.

BAKANLIĞIN GENELGESİ VAR

112 çalışanlarının yemek ihtiyacının İl Sağlık Müdürlükleri’nce giderileceğine ilişkin Bakanlık genelgesi bulduğunu hatırlatan Hamza Öksüz, açıklamasında şunlara yer verdi: “Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yayınladığı yemek genelgesi ile 112 çalışanlarının yemek ihtiyacının İl Sağlık Müdürlüğü tarafından karşılanması gerekmektedir. Genelgeye rağmen İlimizdeki 112 çalışanlarımızın yemek ihtiyacının probleme dönüşmüş olmasına anlam verememekteyiz. İl Sağlık Müdürü çalışanlarına devlet hastanelerinde yemek yiyebileceklerini çözüm önerisi olarak sunmaktadır.”

HASTANELER’DE YEMEK NASIL YİYECEKLER

İl Sağlık Müdürlüğü’nün yemek ihtiyacına karşılanması için adres olarak ‘Hastane yemekhaneleri’ni göstermesine örneklerle karşı duran Hamza Öksüz, “Buradan Sağlık Müdürü’ne sadece Çorlu Bölgemizi örnek göstermemizin konunun anlaşılması noktasında yeterli olacağını düşünmekteyiz. Ergene 112 istasyonunun Çorlu Devlet Hastanesine olan uzaklığı 15 kilometre gidiş-geliş toplamda 30 kilometre Çorlu Devlet Hastanesi eski bölgesinde bulunan ve her gün 3 acil sağlık istasyonunun hizmet verdiği ve toplamda 11 kişinin çalıştığı istasyonun yeni hastane binasına uzaklığı 7-8 kilometre civarındadır. Ambulanslar buraya gidiş-gelişlerinde yakıt israfına ve hizmet zafiyetine sebep olmaktadır. Asıl önemli olan vaka sayılarının yoğun olduğu bunun gibi bölgelerimiz; hastanelerde belli bir zaman diliminde yemek verilmekte olup, vakada olduklarında yemek saati geçtiği için çalışanlarımız çoğu zaman kendi ceplerinden yemek zorunda kalmaktadırlar.”açıklamasında bulundu.

Öksüz yemek sorununa ilişkin açıklamasını, “Son 1.5 yıldır hizmet alımıyla günde üç öğün yemek dağıtımı Sağlık Müdürlüğümüz kontrolünde yapılmaktayken neden bu problem oluşturuldu? İl genelindeki bu çilenin son bulmasını ve konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızın kamuoyu ve çalışanlarımızca bilinmesini istiyoruz.”ifadeleriyle sonlandırdı.

Haber / Menşure KARDEŞ