Edirne Emniyeti 2014'te 276 uyuşturucu operasyonu yaptı

Edirne Emniyet Müdürlüğü, 2014 yılı içerisinde yapılan uyuşturucu operasyonları ile ilgili bilgi verdi.

GÜNDEM 15.01.2015 16:35:00 0
Edirne Emniyeti 2014

276 OLAY AYDINLATILDI

Edirne Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Çağımızın en büyük illetlerinden biri olan madde bağımlılığı ile mücadele konusunda gerek yurtiçi gerekse uluslararası uyuşturucu madde ticaretine yönelik Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince soluksuz yürütülen çalışma ve operasyonlarda, 2014 yılında 276 olay ortaya çıkartılarak, bu olaylarda 433 şüpheliye uyuşturucu madde kullanmak ve ticaretini yapmak suçlarından işlem yapılmış olup, bu operasyonlarda 454 kg. eroin, yaklaşık 210 bin Adet ectasy hap ele geçirilmiştir.”denildi.

YÜZ BİNLERCE ECTASY HAP ELE GEÇİRİLDİ

2014 yılının son günlerinde tüm Türkiye’de dağıtılmak üzere getirilen özellikle İstanbul, İzmir gibi büyük illerde satışa sunulmak üzere girişi sağlandığı değerlendirilen 47 kilogram (Yaklaşık 200 bin Adet) Ectasy hap zehir tacirlerinin satışı engellenerek yakalandığı bildirildi. Konuyla ilgili H.A. isimli bir şahıs ise yakalanarak çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildiği kaydedildi. Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün 2015 yılında da kararlı mücadelesine kaldığı yerden devam ettiği belirtildi. Yeni yılın ilk haftasında uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan çalışmalar sonucu büyük darbe vuran Edirne Emniyeti, yine yurt dışından getirilen 46 kilogram (190000 Adet) Ectasy hapları piyasaya sürmek üzere hazırlık yaptıkları esnada zehir tacirlerini yakaladı. Olayla ilgili, B.Y. isimli şahsın beraberinde naklettiği üç spor çanta dolusu 190 bin adet ectasy hapla birlikte yakalanarak çıkartılmış olduğu adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildiği kaydedildi.

Edirne Emniyeti, “Uyuşturucu Madde Ticaretine yaparak gençlerimizi ve geleceğimizi zehirlemeye çalışan örgütlere yönelik kararlı mücadelemiz artarak devam edecektir.”dedi.