Vali Şahin projelere devam ediyor

Bir çok sosyal projeye imza atan Edirne Valiliği toplumsal duyarlılığı arttırmak, yerel yönetimlerin toplumsal sorumluluklarının yerine getirilmesini örneklemek, teşvik etmek, devlet, vatandaş ve sivil toplum dayanÄ

GÜNDEM 15.01.2015 15:00:00 0
Vali Şahin projelere devam ediyor

TANIŞALIM, BARIŞALIM, PAYLAŞALIM PROJESİ

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, halkın yararına olacak her türlü projeye açık olduklarını ifade ederek, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Tanışalım, Barışalım, Paylaşalım’ adı altında yeni bir projeyi başlattıklarını kaydetti.

Yeni projenin amacının toplumsal bütünlüğün sağlanması olduğunu belirten Vali Şahin,“Amacımız birlikten kuvvet doğar sözünü şiar edinerek engelli, engelsiz, avantajlı, dezavantajlı, yerli, göçmen tüm vatandaşlarımıza, birlikte hareket etme konusunda yeni bir ivme kazandırmak, kamu kurumları, özel kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerle gerçekleştirilecek çalışmalarla Edirne'deki iç dinamikleri harekete geçirmektir.”dedi.

İşitme engellilerin karşılaştığı birçok sorunun temelinde de, engelsiz insanların onlarla iletişim kuramaması yattığını söyleyen Vali Şahin, şöyle devam etti: “Aslında onlar, işaret dilini konuşarak engellerini aşabiliyorlar. Sadece engelsiz insanlar bu dili bilmediği için karşılıklı iletişim kurulamıyor. Bu nedenle başlatacağımız proje kapsamında, işitme engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırma, toplumsal hayata etkin ve eşit katılımlarının sağlanması, yaşam kalitelerinin arttırılmasını hedefliyoruz.”

İLK AŞAMADA HASTANE PERSONELİNE İŞARET DİLİ EĞİTİMİ VERİLECEK

Projenin birinci aşamasında, “Beni Duyun, Beni Anlayın” çalışması ile Kamu ve özel hastanelerde görevli personele işaret dili eğitimi verileceğini belirten Vali Şahin, “İşitme engelli vatandaşlarımızın sağlık kurumlarında sıkıntı yaşamadan şikayetlerini dile getirmeleri ve böylece hastalarla personel arasındaki iletişim sorunun ortadan kaldırılması.”dedi.

İKİNCİ AŞAMADA TÜM KAMU PERSONELİNE EĞİTİM VERİLECEK

Projenin ikinci aşamasında ise tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personele bu eğitimi verileceğini hatırlatan Şahin, şunları dedi: “Devlet dairelerinde işitme engelli vatandaşlarımızın iletişim sorunlarının ortadan kaldırılması hedeflenmektedir. Projenin üçüncü aşamasında yine işitme engellilere yönelik farkındalık oluşturulması ve işitme engelli bireylerin tiyatro, fotoğraf, ebru, hat, tezhib vb. gibi görsel sanatlar ile  tanışmalarını sağlamak amacıyla ‘İşitmesem de, Duyuyorum, Görüyorum’ çalışması yer alacak. Bu alanlarda bir çok usta sanatçının eğitim vereceği sonuç çalışması ile sergileme yapılacaktır. İnsanları toplumsal ya da bireysel konularda uyaran, mesajlar veren, ruhsal gelişimi destekleyen tiyatro çalışması ile de, işitme engelli bireylerimizi sanatsal olaylara dahil ederken toplumsal farkındalık sağlanması hedeflenmektedir.” 

Vali Dursun Ali Şahin, Projenin AB, Trakya Kalkınma Ajansı ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlar tarafından desteklendiğini ve 3 yıl süreceğini söyledi.

Marmara Haber