Malkara'da 5 okul beslenme dostu sertifikası aldı

Malkara'da düzenlenen törenle Beslenme Dostu Okul Sertifikaları dağıtıldı.

GÜNDEM 13.01.2015 18:49:00 0
Malkara

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Refet Çeviker ile görevli Ruhi Çınar ve ilçede bulunan okulların müdürleri katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, törende yaptığı konuşmada, okullarda sadece eğitim-öğretim standartlarının yükseltilmesi değil aynı zamanda yaşam standartlarının da yükseltilmesinin önemli olduğunu ifade ederek, "Bu nedenle okullarımıza Beslenme Dostu Okul sertifikası kazandıran müdürlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

SERTİFİKALAR VERİLDİ

Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Refet Çeviker ise 'Beslenme Dostu Okul Programı' ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi. 

Konuşmaların ardından sertifikalar Dr. Refet Çeviker tarafından okul müdürlerine takdim edildi. Program kapsamında, Gelincik Anaokulu, Erenler İlkokulu, Murat Erbay Ortaokulu, Kültür Ortaokulu ve Malkara Anadolu İmam Hatip Lisesi Beslenme Dostu Okul Sertifikası aldı. 

İha