Akay 'Çalışan gazeteciler'i ağırladı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, önceki akşam düzenlediği akşam yemeği ile gazetecilerin '10 Ocak Çalışan Gazeteciler' gününü kutladı. Akay programda Belediye'nin çalıÅ?

GÜNDEM 13.01.2015 16:52:00 0
Akay

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ilçede görev yapan basın mensupları onuruna önceki akşam saat 19.00’da Gabralı Otel’de yemek verdi. Gazetecilerin gününü kutlayan Başkan Akay, 2014’ün kısa bir değerlendirmesini yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ZOR VE MEŞAKKATLİ BİR İŞ YAPIYORSUNUZ

Çerkezköy Belediyesi’nin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında düzenlediği programa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli Sercan Asbaş ve Utku Yılmaz ile Çerkezköy’de görev yapan medya mensupları katıldı. Gazetecilerin gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Vahap Akay, “Zor ve meşakkatli bir iş yapıyorsunuz. Halkın haber alma özgürlüğüne en büyük katkıyı yaparak bir anlamda da demokrasinin temel taşlarından birini oluşturuyorsunuz. Gece gündüz çalışarak kamuoyunu bilgilendiriyorsunuz. Bu vesile ile bundan sonraki çalışma hayatınızda sizlere başarılar diliyorum.” dedi. Başkan Akay daha sonra gazetecilere dağıtılan Çerkezköy Belediyesi’nin 2014 yılı faaliyet raporu ile ilgili kısa değerlendirmede bulundu.

KONUYU SİYASETE ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR

Sohbet havasında geçen programda, basın mensupları ilçe gündemine dair merak ettikleri konuları da Başkan Akay’a sormayı ihmal etmedi. İşten çıkarılan taşeron işçi sayısı hakkında sorulan soruya Başkan Akay, “Bizim işten çıkardığımız kişi sayısı bellidir. 169 taşeron işçi vardı. Büyükşehir'e devredilen birimlerde çalışan 29 taşeron işçiyi mecburen çıkardık. Bunun dışında işten çıkarılan kişi sayısı 15 civarındadır. Bu arkadaşlar mahkemelerde hakkını arayabilir. Kaldı ki biz kendilerine iş konusunda her türlü yardımı yapmaya hazır olduğumuzu ilettik. Fakat bazı arkadaşlar konuyu siyasete çekme çabası içine girdiler. Bu hiç doğru değil” şeklinde cevap verdi.

 

 

REKREASYON ALANI PROJESİ KONUSUNDA CİDDİ YOL ALDIK

 Rekreasyon Alanı Projesi kapsamında gelinen nokta hakkında da açıklamalarda bulunan Vahap Akay, “Rekreasyon Alanı Projesi konusunda ciddi yol aldık. Şu anda Subay Lojmanları alanının da buraya dahil edilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Kısa süre sonra Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri ile masaya oturacağız. Bu alanın da Çerkezköy’e kazandırılmasının ardından projeyi Büyükşehir'e göndereceğiz. 2015 yılı, bizim için 2016 yılında hayata geçirilecek projelerin temelinin oluşturulacağı yıl olacak” ifadelerini kullandı.

BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURACAĞIZ

Rekreasyon Alanı Projesi dahilinde öncelikli konulardan birinin de dere ıslahları olduğunu söyleyen Başkan Akay, “Dere yataklarında ortaya çıkan ciddi kamulaştırma tutarları nedeniyle Ambardere’de Baraj yapılması fikri oluştu. Bu baraj sayesinde yağmur suları biriktirilerek dere yatağının yükü azaltılmış olacak. Bilindiği üzere ilçemizde özellikle sanayi bölgesinde su ihtiyacının büyük bölümü yer altı sularından gideriliyor. Yer altı su kaynaklarımız tükenmek üzere. Yapılacak baraj sayesinde yer altı su kaynaklarının kontrolsüzce kullanılmasının da önüne geçebileceğiz. Yani bir taşla iki kuş vuracağız” dedi.

 

 

KÜLTÜR MERKEZİNİN MÜLKİYET SIKINTISI VAR

Kızılpınar Mahallesi’nde dönemin Belediye Başkanı Faruk Korkmaz tarafından yaptırılan Kültür Merkezinin akıbetinin sorulması üzerine konuşan Başkan Akay, “Burası Kızılpınar Belediyesi döneminde eğitim kurumlarına ihale edildi. Sadece düğün salonu olan kısım kullanılabilir durumda. Bu yapı ile ilgili başta mülkiyet sıkıntısı olmak üzere pek çok sıkıntı var. Biz o binayı daha aktif kullanmak istiyoruz fakat 4-5 yıl daha ihale süresinin dolmasını beklememiz gerekiyor” dedi.

 

 

MAHKEME SÜRECİNİN BİTMESİNİ BEKLİYORUZ

Dönemin Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz zamanında bin 100 dönümlük alanın satıldığını da sözlerine ekleyen Başkan Vahap Akay, “Mahkeme bu satışı iptal etti. Çerkezköy Belediyesi olarak mahkeme sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

KAYMAKAMLIK 7 BİN METREKARE YER İSTEDİ

Çerkezköy TIR Parkı alanında yapılması planlanan Kaymakamlık Binası ile ilgili de konuşan Başkan Akay, “Çerkezköy Kaymakamlığı’nın bizden yaklaşık 7 bin metrekare kadar yer talebi var. Fakat biz burayı Terminal Alanı olarak Büyükşehir'e devretmiştik. Sonra konuyla ilgili itirazımızı yaptık. Devir işleminin iptal edilmesi halinde kaymakamlığa gerekli alanı tahsis edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

KAMBUR KÖPRÜYE BÜYÜKŞEHİR ELİ DEĞECEK

Bağlık Mahallesi’nde bulunan ve özellikle kış aylarında meydana gelen buzlanmalarda büyük tehlike arz eden beton köprünün Büyükşehir Belediyesi tarafından revize edileceğini kaydeden Başkan Akay, “Halk arasında ‘kambur köprü’ diye bilinen beton köprüyü kaldırmayı ve bölgede trafik akışını yer altından sağlamayı planlıyoruz. Konuyla ilgili projemiz hazır. Bu projeyi Büyükşehir Belediyesi’ne sunarak en kısa zamanda hayata geçirilmesini sağlayacağız.” dedi.

Haber / Ahmet Kardeş