Aksoy, 8 yıllık görevini Erdoğan'a devretti

AK Parti Kapaklı Teşkilatı Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi önceki gün saat 15.00'da teşkilat binasında yapıldı. Sekiz yıl boyunca AK Parti Kapaklı Kadın Kolları Başkanlığını yapan Sevg

GÜNDEM 12.01.2015 22:36:00 0
Aksoy, 8 yıllık görevini Erdoğan

DİVAN’A KONCAGÜL BAŞKANLIK ETTİ

AK Parti Kapaklı Kadın Kolları Kongresi’ne Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi ve T. Ziyaeddin Akbulut, AK Parti Tekirdağ Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Koncagül, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, AK Partili Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Eski Başkanı Nuran Yeşil, AK Parti Tekirdağ İl Yönetimi ve Kadın Kolları Yönetimi ile çok sayıda partili katıldı. Kongre Divan Heyeti’nin oluşturulması ile başladı. Başkanlığına Çiğdem Koncagül’ün seçildiği Divan Heyeti’nde Zeynep Kuzu, Hayriye Gedik ve Elif Kalav da üye olarak görev aldı.

 

 

ACI TATLI GÜNLERİMİZ OLDU

Kongrenin açılış konuşmasını 8 yıl boyunca Kapaklı’da AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten Sevgi Aksoy yaptı. Kongrenin kendisi için çok duygusal bir anlamı olduğunu kaydeden Aksoy, “8 yıldır yürüttüğüm Kadın Kolları Başkanlığı görevimi bugün Nezahat Erdoğan’a devrediyorum. Bu süreçte Belde Kadın Kollarını İlçe Kadın Kolları’na taşımak bana nasip oldu. Burada acı tatlı günlerimiz oldu. Arkadaşlarımla birlikte unutulmayacak hizmetlere imza attık” dedi.

SİYASET HEP AYNI FORMAT ÜZERİNDEN YAPILMAZ

Siyasetin her zaman aynı format üzerinden yapılmaması gerektiğine işaret eden Sevgi Aksoy, “Hele ki AK Parti gibi dinamik ve sürekli kendini yenileyen bir partide siyaset yapıyorsanız, hizmet formatının teşkilatın ihtiyaçları doğrultusunda değişmesi kaçınılmazdır. Bugün zeminden aldığım bayrağı, kaldırabildiğim seviyede Nezahat Erdoğan’a teslim ediyorum. Kendisinin bu bayrağı daha yukarılara taşıyacağına olan inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

 

 

KADINLARIMIZA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

30 Mart seçimlerinde Kapaklı Belediye Meclis Üyeliğine seçildiğini anımsatan Aksoy, “Meclis üyesi olarak partime hizmete devam edeceğim. Nezahat kardeşimin de her zaman yanında olacağım” dedi. AK Parti kongrelerinin barış içinde geçtiğini söyleyen Aksoy, “Partimizin iktidarda kalması için kadınlarımıza büyük iş düşüyor. Sizlerin bu büyük sorumluluğun üstesinden geleceğinden şüphem yok” dedi ve kongrenin hayırlı olmasını temenni etti.  

KADIN TEMSİLİNİN EN FAZLA  OLDUĞU PARTİ AK PARTİDİR

Kongrede konuşan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin ise “Önünüze çıkan tüm zorluklara rağmen azim ve kararlılıkla çalışan değerli yol arkadaşlarımı kutluyor, fedakarca çalıştığınız için çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyet’in ilk yıllarında, gerçekleştirilen Atatürk devrimlerinin bir kısmı kadınların sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde ve hukukta erkeklerle eşit haklara sahip olmasını hedeflemiştir. Yerel yönetimlerde ve parlamentoda kadın temsilinin en fazla  olduğu parti Ak Partidir. Cumhuriyet tarihinden bu yana durağanlık gösteren kadın hakları, Ak Partiyle yükselişe geçmiştir. Kadınlar iş hayatında, siyasette ve sosyal yaşamda daha fazla yer almaya ve söz sahibi olmaya başlamışlardır.” dedi.

 

 

KAZANAN YA DA KAYBEDEN YOK!

Kapaklı’da şimdiye kadar görev yapan kadın kolları başkanı ve yönetiminin fedakarca çalıştığını söyleyen Bezgin, “Seçilecek olan kadın kollarımızın da aynı başarıyı göstereceğine ve çıtayı daha da yükselteceğine inanıyorum. Kongreler tazelenme, yenilenme ve motivasyon anlamına gelir. Hedefimiz hizmet, yolumuz aynı yoldur. Bu kongre bir bayrak teslim törenidir. Burada kazanan ya da kaybeden yoktur. Sonuçta hepimiz bu dava uğruna birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AK Partinin bir dava partisi olduğunu söyleyen Salih Bezgin, “Bu dava uğrunda hepimiz biriz. Bir noktaya özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum. Pek çok parti ana kademe il kongrelerini bile doğru düzgün yapamazken, biz İlçe Kadın Kolları Kongrelerimizi yapıyoruz. Bu Başbakanımızın bize duyduğu güvenin ve desteğinin göstergesidir. Dünyanın en güçlü liderlerinden biri olan Başbakanımızın  bizlere duyduğu bu güvene layık olmak için durmadan, duraksamadan çalışmamız gerekmektedir. Yapacak daha çok işimiz var. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun” diye konuştu.

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK YAPILIYOR

AK Partili Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ise Sevgi Aksoy’un görevi boyunca önemli çalışmalar yaptığını belirterek, “Kendisine ‘Emeğine sağlık’ diyorum. Teşkilat seni asla yalnız bırakmayacak. Nezahat Erdoğan kardeşimize de destek olacağına inancım tamdır” dedi. AK Parti’nin kadın hakları konusunda devrim niteliğinde hizmetlere imza attığını kaydeden Yemişçi, “Yalnız ilgili bakanlık değil, tüm bakanlıklarımız kadınlarla ilgili bir mesele olduğunda pozitif ayrımcılık yapıyor.” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK PARTİSİYİZ

Kongrenin adeta düğün havasında geçtiğini söyleyen AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut da, “Biz Türkiye’nin en büyük partisiyiz. Bizde kavga olmaz” dedi. Sevgi Aksoy’a hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Akbulut, “Kendisini tebrik ediyorum. Bundan sonraki süreçte de partimize büyük hizmetler vereceğine inanıyorum” dedi.  

İŞTE YENİ YÖNETİM

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde AK Parti Kapaklı Kadın Kolları Başkanlığı’na Nezahat Erdoğan seçildi. Nezahat Erdoğan başkanlığındaki yeni Ak Parti Kapaklı Kadın Kolları Yönetimi şu isimlerden oluştu: “Dilek Tosun, Emine İstek, Melek Çiçek, Melek Şenses, Saime İspirli, Zeynep Mutlu, Münevver Akman, Dilek Arslan, Kezban Merdamert, Hülya Uzunçayır, Havva Tutum, Naime Karadeniz, Mukaddes Oruç, Fatma Özkan, Gülaçar Yıldız, Elif Karav, Gülcan Diler, Zeynep Balıkçı, Ayşe Demirel, Aslı Ay, Esma Tös, Hayriye Gedik, Berna Seven Ve İpek Polis.”  

 Haber / Ahmet KARDEŞ