İki yıl sonra başkanlığı bırakmayı düşünüyorum

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle dün sabah gazetecilere kahvaltı veren Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, bir de önemli açıklamada bulundu.

GÜNDEM 12.01.2015 22:34:00 0
İki yıl sonra başkanlığı bırakmayı düşünüyorum

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Yönetimi dün Çerkezköy’de görev yapan gazetecilere dernek binasında kahvaltı verdi. Dernek başkanı Hayrettin Çetinkaya kahvaltıda yaptığı konuşmada iki yıl sonra dernek başkanlığını bırakmayı düşündüğünü söyledi.

İYİ İŞLER YAPTIĞIMIZA İNANIYORUZ

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, konuşmasına başlarken gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Başkan Çetinkaya, şunları kaydetti: “Öncelikle siz değerli basın mensuplarımızın gazeteciler gününüzü kutluyorum. Sizler her zaman bizlerin sorunlarını dile getirerek iyi şeylerin yapılması konusunda katkı sundunuz.Bu nedenle de sizlere teşekkür ediyoruz. Derneğimizi bu günlere getirmek için ekip olarak yılmadan çok çalıştık.Bu günlere gelmemizde siz basınımızın da katkıları oldu. Kamuoyunda bazı çıkan dedikodu haberlerine göre bizlerin basında çok yer aldığımız eleştirildiğini duyuyoruz. Oysa bizlerin yönetim olarak hiç birimizin reklama ihtiyacı yok. Bizler üyelerimizin sesini duyuruyoruz. Biz dernek olarak her zaman eleştirilere de açık bir derneğiz. Hiç kimseden saklımız gizlimiz yok. Yaptığımız tüm çalışmalar ortada. Hiç bir üyemizde de mağdur etmedik ve haklarını da yasal çerçevede koruyoruz.”

 

 

İKİ YIL SONRA BAŞKANLIĞI BIRAKMAYI DÜŞÜNÜYORUM

Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanlığı görevini bırakmayı da düşündüğünü belirterek, “Göreve geldiğim yıldan bu yana gerçekleştirmek istediğim 4 projem vardı.Bunların en önemlilerinden ikisini gerçekleştirdim.Biri  dernek binamızın olmasıydı. Bunu başardık. İkincisi sokağa çıkamayan engellilerimizin sokağa çıkmalarını sağlamak için elektrikli sandalye ve manuel sandalyeler tedarik ettik. Bunların gerçekleşmesinde bizlere belediyemizde büyük katkı sağladı. Ayrıca engellilerimizin ihtiyaç sahibi olanlarına aile bütçelerine katkı sağlamaları için  derneğimiz belediye ve simit fırınlarımızın işbirliğiyle simit arabaları alarak ilçemizin belli noktalarında simit satışı yapmalarını sağladık. Ben başkanlığı bıraksamda her zaman arkadaşlarımın yanında olacağım. Sonuçta bu dernek bizim.Bu güne kadar nasıl her birimiz derneğimizde üyelerimiz için özverili şekilde karşılık beklemeden çalışıyor isek yine aynı şekilde buradaki çalışmalar devam edecek.Ben bıraktığım zaman buradan kopacak değilim.Yönetimimizde yer alan arkadaşlarımın her biri  bu görevi yürütecek nitelikte.”diye konuştu.

GAZETECİLERİN DERNEK HAKKINDA OLUMLU VE OLUMSUZ FİKİRLERİ ALINDI

Başkan Hayrettin Çetinkaya konuşmasının ardından kahvaltıya katılan gazetecilerden dernek hakkında olumlu ve olumsuz  yönde fikirlerinin neler olduğu konusunda görüşlerini bildirmelerini istedi. Basın mensupları da derneğin bu güne kadar çok başarılı işler yaptığını, derneğin Trakya’da olduğu gibi Türkiye genelinde de örnek teşkil eden bir binaya sahip olduğunu kaydetti. Gazeteciler ayrıca derneğin engellileri  sosyal yaşama katarak sokağa çıkmalarını sağladığını ve bu gün Çerkezköy’de yaşamlarını süren engellilerin sosyal yaşamın her alanında yer almalarında katkı sağladığını kaydetti. Basın mensupları ayrıca, Başkan Hayrettin Çetinkaya’nın iki yıl sonra Dernek Başkanlığını bırakacağını söylemesi üzerine de şöyle dediler: “Siz başarılı bir başkansınız. Sizlerin bu derneğin başında daha uzun yıllar görev yapmanız en doğrusu olacaktır. Biz bu görüşteyiz.Çünkü gerçekten görevinizi layıkıyla en iyi şekilde ekip ruhu ile yapıyorsunuz. Başkalarının sizler için ne söylediği önemli değil. Önemli olan engellilere bir şeyler kazandırmanız  acısından yaptığınız çalışmalardır. Bizler her zaman sizlerin yanındayız ve çalışmalarınızı destekliyoruz. Sizlerin bu çalışma azminiz sayesinde dernek daha iyi yerlere gelecek.”

Haber/Seyit SÜREN