ÇTSO 10 Ocak'ta gazetecilerle buluştu

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve yönetim kurulu üyeleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü gazetecilerle birlikte kahvaltıda bir araya gelerek kutladı

GÜNDEM 11.01.2015 14:32:00 0
ÇTSO 10 Ocak

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, bölgede görev yapan basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı. 10 Ocak Cumartesi günü düzenlenen kahvaltı Çerkezköy Pera Villa’da gerçekleştirilirken, programa basın mensuplarının yanı sıra ÇTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile personeli de katıldı.

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Kahvaltının ardından yaptığı konuşmada ilk olarak tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, “Çok önemli bir görev üstlenen ve 7 gün 24 saat aralıksız çalışan siz basın mensuplarımızı bu önemli günde ağırlamak ve kısa da olsa çalışma temponuza ara vermek istedik. Sizler yağmur çamur demeden, her türlü zorluğa karşı bu önemli görevi yerine getiriyorsunuz. Emeklerinizden ötürü sizlere bir kez daha teşekkür ediyor ve görevinizde başarılar diliyorum.”diye konuştu.

 

 

GÖREVİNİZİ MESLEK İLKELERİNE BAĞLI BİR ŞEKLİDE YERİNE GETİRDİĞİNİZE İNANCIMIZ TAMDIR

Basın mensuplarının, her durumda görevlerini en iyi şekilde yerine getirmek için çalıştıklarının söyleyen Başkan Kozuva şöyle devam etti: “Başta kentimiz olmak üzere ilimiz ve bölgemizdeki gelişmelerin kamuoyuna duyurulmasında, vatandaşlarımızın sorun ve sıkıntılarının gündeme taşınmasında çok önemli bir rol oynayan basın mensuplarımızın üstlendikleri bu görevi, meslek ilkelerine bağlı bir şekilde, hassasiyetle yerine getirdiklerine olan inancımız tamdır."

ÜYELERLE YAKINDAN İLGİLENİLECEK

Konuşmasında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2015 yılı hedeflerine değinen Süleyman Kozuva, yıl içinde üyelere yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini kaydederken, planladıkları çalışmalar ile ilgili de kısa bilgiler verdi. Üyelere yönelik 30 eğitim seminerinin yanı sıra KOSGEB destekli 3 yurt dışı fuar ve iş gezisi organize etmeyi planladıklarını dile getiren Kozuva, “Bunların dışında Hizmet Binamızın 4.katında bulunan konferans salonumuzu yenileyerek daha teknolojik hale getireceğiz.” dedi.

 

 

KOBİLER’DE VERİMLİLİK PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında KOBİ’lerde verimlilik projesini de hayata geçireceklerini söyleyen Kozuva, “Projenin ilk adımı 11 Şubat’ta, Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda Depol Kimya Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Doğan Hasan’ın KOBİ’lere yönelik vereceği seminer olacak. Öte yandan, ÇTSO Proje Geliştirme Yöneticimiz Ayşenur Taş, KOBİ’lere yönelik bilgilendirme ziyaretlerine başladı.”dedi. Kozuva ayrıca, talep eden üyelere seminer sonrasında, Yüksek Lisans öğrencileri tarafından analiz yapılarak hazırlanan rapor doğrultusunda KOBİ’lerin verimlilik çalışmasına destekte bulunulacağını da ifade etti.

ÜCRET TALEP EDİLMEYECEK

ÇTSO’nun üyelerine verdiği çeşitli belgelerden 2015 yılında ücret alınmayacağını da kaydeden Kozuva, “Geçtiğimiz yıllarda üyelerimize verirken ücret talep ettiğimiz faaliyet belgesi, İngilizce faaliyet belgesi, sicil kayıt belgesi, kayıt belgesi tasdiki, ihale durum belgesi, emlak komisyonculuğu belgesi, bonservis tasdik, mukavele ve taahhütname tasdiki, yerli istekli belgesinden artık ücret alınmayacak. Üyelerimizin tüm adres tescil işlemlerinden alınan 75 TL de artık talep edilmeyecek.” açıklamasında bulundu.

 

 

ÇOK ÇOK ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞIYORSUNUZ

Kozuva’nın ardından programa katılan ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker de gazetecilerin gününü kutladı. Ülker konuşmasında gazetecilerin çok zor şartlar altında görev yaptığını ve yazdıkları nedeniyle de her kesimden zaman zaman eleştiri aldıklarını vurgularken, “Bugüne kadar dünya da, ülkemizde ve bölgemizdeki olayları kavga ve ikilem yaratmadan bizlere aktarıyorsunuz. Bu sizlerin vazifesi. Bugünlerde çok çok zor şartlarda çalışıyorsunuz. Hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyor. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyorum.” dedi.

Programda konuşan Gazeteci Şaban Kardeş de gazeteciliğin zor meslek olduğunu ancak gazetecilerin mesleklerini severek ve en objektif şekilde yerine getirmek için gayret gösterdiklerini vurguladı. Kardeş, “Tüm zorluklara rağmen görevimizi en iyi şekilde ve objektif olarak yerine getirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Haber / Seyit SÜREN