Aracı donmasın diye battaniye örttü

Tüm yurdu etkisi altına soğuk hava ve kar yağışı Edirne'de de yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Edirneli bazı vatandaşlar, don ve buzlanma olaylarına karşı araçlarını korumak için battaniy

GÜNDEM 8.01.2015 14:19:00 0
Aracı donmasın diye battaniye örttü

Kentte, beklenen kar yağışının bir türlü gerçekleşememesi, hava sıcaklığını -12’lere kadar çekerek, Edirnelileri zorlamaya devam ediyor. Özellikle sabaha karşı yaşanan don ve buzlanmadan dolayı Edirneli bazı vatandaşlar, sabah iş yerlerine gitmek için araçlarını çalıştırmak istediklerinde soğuk havanında etkisiyle çalışmayan araçlarıyla mücadele ediyor. 

İNŞALLAH BİR AN ÖNCE KAR YAĞAR

Vatandaşlar, araçlarını soğuk havaya karşı korumak için çeşitli yöntemler denemeye başladı. Don ve buzlanmanın önüne geçmek için tedbir amaçlı aracının üstünü battaniye ve halı ile örttüğünü dile getiren Ali Faik Ustabaşı, "Kapalı garajımız olmadığı için aracımız sokakta kalıyor. Hava sıcaklığının iyice düşmesi aracın motor ve gaz aksamının donmasına sebep oluyor. Biz de kendimizce bu şekilde önlemler almaya çalışıyoruz. Kentimizde kar yağsa biraz olsun hava sıcaklığı artacak. İnşallah kar bir an önce yağar" ifadelerini kullandı.

İha