Hayvan barınağı yapılmayınca Meclis bastı!

Tekirdağ'a bağlı Malkara Belediyesi'nin Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı tamamlandığı sırada Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'un verdiği barınak sözünü yerine getirmediğini iddia ed

GÜNDEM 8.01.2015 12:48:00 0
Hayvan barınağı yapılmayınca Meclis bastı!

HAYVANSEVER KADIN MECLİS BASTI

Malkara Belediye Encümen Odası’nda düzenlenen toplantıda Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis oturumunu kapatmadan önce meclis üyelerine söz hakkı verdi. Meclis üyelerinin söz aldığı sırada İzmir’den gelen Haytap Hayvan Hakları Federasyonu üyesi Hülya Akyel Akışık, salona girdi. Bunun üzerine Başkan Yurdakul, "Hanımefendi yaptığınız etik değil, ben meclis üyelerine söz verdim" demesine rağmen kadın ısrarla konuşmaya devam etti.

Yurdakul’un verdiği barınak sözünü yerine getirmediğini iddia eden hayvan hakları savunucusu Akışık, "2 yıl önce Ahmetpaşa Mahallesi yolu üzerinde Jandarma Komutanlığı’na ait orman içerisinde 25 dönüm yer tahsis edilmiş. Sözde hayvanlar için burası rehabilitasyon merkezi yapılacaktı. Halen iş sürüncemede kaldı. Başıboş sokak hayvanlarıyla ilgilenilmesi gerekir" dedi.

BAŞKA BELEDİYE GETİRİYOR!

Akışık’ın eleştirisi üzerine söz alan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Şaban Sayılır, "Edep ve adabıma yakışır ve insani duyguları da göze alarak ben de kendi görüşümü belirtmek istiyorum. Tepkinizde siz de kendinize göre doğal olarak haklı olabilirsiniz. Lakin bu köpek sorunu her yerde var. Bu hayvanlar benim takip ettiğim ve anladığım kadarıyla başka bir belediye tarafından toplu halde ilçemize atılıyor. Neticesinde bu köpekler de bakımsız, aç kalarak çaresizce ölüme terkediliyor. Bence bu çok yanlış. Başka belediyelerin buraya getirip köpek atmaması gerekir. Yoksa bu sorunla hiç kimse başa çıkamaz, mümkün değil" ifadelerini kaydetti.

HAYVANLAR İÇİN BARINAK YAPILMASI ŞART

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akışık, "Başkan Ulaş Yurdakul ile 8-9 ay önce görüştüm. Bana başıboş köpekler için arazi talebini değerlendireceğini söylemişti. Bir hayvan hakları savunucusu olarak yeniden talebim doğrultusunda uygun bir arazi seçimi yapılarak başıboş kedi, köpek ve yabani hayvanlar için barınak yapılması şarttır. Ayrıca artan popülasyonun önlenmesi, bunun bir şekilde sağlanması için Sayın Belediye Başkanım Ulaş Yurdakul’dan rica ediyorum" şeklinde konuştu.

İha