Çerkezköy'den Somali'ye tören uçuşu başlıyor

Somali'de Mogadişu Havalimanı'nın işletmeciliğini üstlenen Çerkezköy'ün başarılı firmalarından Favori Group, yaklaşık 15 bin metrekarelik alanda inşa ettiği Mogadişu Havalimanı

GÜNDEM 7.01.2015 13:00:00 0
Çerkezköy

Çalışmalarına 2 yıl önce başlanan ve zamanında tamamlanan Mogadişu Havalimanı terminal binası bu ay resmen hizmete açılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Somali’deki açılış törenini katılımıyla taçlandıracak.

AÇILIŞA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILACAK

Çerkezköy’ün tanınmış firmalarından Fovari Group tarafından yaklaşık 2 yıl önce Somali’de yatırım çalışmalarına başlanan ve hedeflenen tarihte başarıyla tamamlanan Mogadişu Aden Abdulle Uluslararası Havalimanı terminal binası bu ay içinde resmen hizmete açılacak. Çerkezköy’den bir Türk firmasının Somali’ye kazandırdığı Mogadişu Havalimanı Terminal Binası’nın resmi açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

Söz konusu havalimanı terminal binasının hizmete açılmasıyla Türkiye’den 100, Somali’den de 200 olmak üzere toplam 300 kişiye istihdam sağlayacak olan Favori Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva yaptığı açıklamada: “Somali’de yaklaşık 2 yıl önce başlattığımız Havalimanı yatırım çalışmalarında sona geldik. Somali Mogadişu Aden Abdulle Uluslararası Havalimanı terminal binamız Ocak 2015 sonu itibariyle resmen hizmete açılacak.” dedi. Kozuva, bu ay sonunda Somali’de gerçekleştirilecek olan resmi açılış törenini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla taçlandıracağını da müjdeledi. Açılışa ayrıca TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da katılacak.

 

 

 İLK TÜRK FİRMASI OLACAK

50 yıllık ticari birikimlerine başta Çerkezköy olmak üzere Türkiye’nin birçok noktasında çeşitli yatırımlar sığdıran Kozuva Ailesi’nde yeni neslin öncülüğünü üstlenen Çerkezköy Ticaret Odası Başkanı Süleyman Kozuva, Havalimanı Hizmet Binası projesi ile Kozuva Ailesi’nin yatırımlarını ülke sınırları dışına taşımayı da başardı. Favori Group A.Ş. bu sayede Afrika’da havalimanı işletmeciliği yapan ilk Türk firması olarak da tarihe geçecek.

UÇAKLARDAN DA YOLCULARDAN DA SORUMLU OLACAK

Günde ortalama 60 uçağın inip kalkış yapacağı Somali'nin başkenti Mogadişu'daki Aden Abdulle Uluslararası Havalimanında bugüne kadar yer hizmetleri veren Favori Group A.Ş. Ocak 2015 sonu itibariyle havalimanı işletmeciliğinde de tek yetkili firma olacak. Günde ortalama 3 ila 5 bin arasında yolcuya hizmet verecek olan Favori Group yalnız uçaklardan değil yolcularla ilgili her türlü organizasyondan da sorumlu olacak.

 

 

TÖREN KATILIMI İÇİN GÜN SAYILIYOR

Somali’nin başkenti Mogadişu’da yaklaşık 15 bin metrekarelik alana inşa edilen Aden Abdulle Uluslararası Havalimanı terminal binasının belirlenen sürede başarıyla tamamlanmasının ardından, resmi açılış töreni için gerekli hazırlıklar yapılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla onurlandıracağı törene Türkiye’den katılacak protokol ve seçkin davetliler Somali’ye uçuş için gün sayıyor.

Haber / Ahmet Kardeş