Kapaklı'nın temizlik bilançosu

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün 2014 yılı içinde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 7.01.2015 12:54:00 0
Kapaklı

 

 

 

KONTEYNERLER OCAK AYI İÇİNDE GELECEK

Kapaklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde 2014 yılı içinde 220 adet gelen evrak ve 192 adet giden evrak kaydı yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Evsel katı atıklar, bitkisel atık yağlar, ambalaj atıkları ve tıbbi atıklarla ilgili telefon ile gelen taleplere cevap verildi, ilgili lisanslı firmalar yönlendirildi. İhtiyaç duyulan evsel katı atık konteyneri Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bildirildi. Konteynerlerin Ocak ayı içinde gönderileceği bilgisi alındı. 36 aylık Katı Atık Toplama ve Nakli, Kent Temizliği hizmet alım ihalesi yapıldı.” dedi.

AMBALAJ ATIK YÖNETİM PLANININ REVİZYONU YAPILDI

Ambalaj Atık Yönetim Gelişme Raporuna istinaden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yetkililerle bölge denetimi yapıldığını sözlerine ekleyen Başkan Mandalı, “Büyükşehir Belediyesi ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile beraber depolama sahalarının durumu incelendi. Ambalaj atıkları toplamasında bölgemizde yetkili olan Yurt Tic.-Davut Yeniyurt ile sözleşme sona erdi. Tarhan Geri Dönüşüm ve Taşımacılık Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.,Cam Kırığı Hurda Nak. İnş. Gıda Turz. San. ve Tic. Ltd. Şti. ve Anadolu Cam San. A.Ş. ile ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması için işbirliği sözleşmesi yapıldı, yetkilendirilmiş kuruluş olarak da TÜKÇEV ve ÇEVKO işbirliğine dahil oldu. Ambalaj Atık Yönetimi ile ilgili market ve alış veriş merkezlerine gerekli bilgiler tebliğ edildi. Ayrıca Ambalaj Atık Yönetim Planının revizyonu yapıldı.” diye konuştu.

14 BİN 3484 KİLOGRAM TIBBİ ATIK TOPLANDI

Temizlik İşleri Müdürlüğünce ilçenin muhtelif noktalarına 50 adet atık cam kumbarası yerleştirildiğini ifade eden Mandalı, “15 adet ambalaj atık kafes konteyner yerleştirildi. 2014 içinde 1 milyon 572 bin 130 kilogram ambalaj atığı toplandı. 14 bin 34 kilogram tıbbi atık, 350 kilogram bitkisel atık yağ ve 493,76 kilogram da atık pil toplandı. TAP ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Atık Pil Toplama İşbirliği Sözleşmesi imzalandı. Evsel Katı Atık Sözleşmesi tüm OSB içindeki fabrikalara gönderildi ve 23 adet de Evsel Katı Atık Sözleşmesi imzalandı” ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ