O yer Beyazay Derneği'nden geri alınacak

Dün öğleden sonra yapılan Çerkezköy Belediye Meclisi Ocak Ayı toplantısında daha önce Beyazay Derneği'ne tahsis edilen yer geri alınarak Büyükşehir Belediyesi'ne kreş yapılmak üzere devr

GÜNDEM 5.01.2015 16:24:00 0
O yer Beyazay Derneği

Çerkezköy Belediye Meclisi 2015 yılının ilk toplantısını dün saat 14.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda Beyazay Derneği’ne tahsis edilen ve 2 yıldır kullanılmadığı tespit edilen Tepe Emlak Konutları’ndaki belediyeye ait yerin, kreş yapılması amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi AK Parti Grubu’nun red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.  

2015 ÇERKEZKÖY İÇİN HAYIRLI OLSUN

Çerkezköy Belediye Meclisi, 2015’in ilk toplantısını Ak Partili Meclis Üyesi Remzi Garip dışındaki tüm meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdi. 2015 yılının başta Çerkezköy olmak üzere tüm ülkeye hayırlı olmasını temenni eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “2015 yılında alacağımız kararların da Çerkezköy’ümüz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. Toplantının ilk gündem maddesinde 2015 yılında Mahalli İdareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait yapım, bakım, onarım, taşıma, aynı ihtiyaçlar ve personel temini konularının belediyece karşılanıp karşılanmayacağı konusu görüşüldü. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

MECLİS AĞUSTOS’TA TATİL YAPACAK

Toplantı Çerkezköy Belediye Meclisi’nin tatil ayının belirlenmesine ilişkin konunun görüşülmesi ile devam etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2015 yılında Ağustos ayında tatil yapacağını ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Büyükşehir Belediye Meclis üyelerimize de zorluk olmaması açısından Çerkezköy Meclisi’nin de Ağustos ayında tatil yapmasını öneriyorum” dedi. Çerkezköy Belediye Meclisi’nin 2015 yılında Ağustos ayında tatil yapması oy birliği ile kabul edildi.

DENETİM KOMİSYONU OLUŞTURULDU

Toplantıda daha sonra Denetim Komisyonu’nun belirlenmesine geçildi. Ak Parti Grubu’nun Seyithan Caferoğlu ve Mehmet Soyhan’ı aday gösterdiği toplantıda CHP Grubu ise Yüksel Sevil, Taner Bahar ve Serdar Ürkmez’i aday gösterdi. Yapılan gizli oylama sonucu Yüksel Sevil, Taner Bahar, Şükrü Dumanlar, Mehmet Soyhan ve Serdar Ürkmez Denetim Komisyonu’na seçilirken, meclis üyelerinin aday gösterilmeyen Turgut İleri, İmdat Özgör, Nedim Yılancı, Ensar Sivri ve Şükrü Dumanlar’a da oy vermesi dikkatlerden kaçmadı.

ENGELLİLERE YARDIM KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

2014 Mali Yılında olduğu gibi 2015 Mali yılında da ihtiyaç sahibi engellilere yardım edilmesi konusunun oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantıda Belediyede boş bulunan 1 adet kadroda unvan değişikliği ve 2 adet kadroda da unvan ve derece değişikliği yapılması konusu ise oy birliği ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretlerinin tespiti konusu görüşüldü. Belediyede çalıştırılacak olan sözleşmeli personellere taban ücret ile tavan ücretin ortalamasının hesaplanarak ödenmesi oy birliği ile karara bağlandı.

BÜYÜKŞEHİR KREŞ YAPACAK

Toplantı, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Türkiye Beyazay Derneği’ne kiraya verilen taşınmazın durumunun yeniden incelenmesine ilişkin yazısının görüşülmesi ile devam etti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu yer Tepe Emlak Konutları’nda bulunuyor. Fakat son iki yıldır burada hiçbir çalışma yapılmadığını tespit ettik. Önünüzdeki dosyalarda bulunan fotoğraflara baktığınızda burada ne bir çalışma ne de bir bakım yapılmadığını göreceksiniz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığı, ilçemizde kreş yapımı için bizden yer talep etti. Biz de burasını uygun gördük. Bu yeri Beyazay Derneği’nden geri alacağız ve kreş yapılması için Büyükşehir'e devredeceğiz” dedi.

MAĞDUR ETMEYİZ

Beyazay Derneği yönetiminin Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ile birlikte konuyla ilgili görüşmek üzere geçtiğimiz günlerde kendisini ziyaret ettiğini anımsatan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kendilerine Amfi Tiyatro’da başka bir yer gösterdik. Onlar da mevcut ilçe kütüphanesinin bulunduğu yeri istediler. Biz de onlara projeleri ile birlikte gelmeleri halinde yardımcı olabileceğimizi ilettik. Projeleriyle belediyemize müracaat ederlerse onları mağdur etmeyiz” açıklamalarında bulundu. İlgili gündem maddesi AK Parti Grubu'nun red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.  

 TEMİZLİK İHALELERİ 2 YILLIĞINA YAPILACAK

Çerkezköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün görev yetki ve sorumluluklarına ait yönetmeliğin oy birliği ile kabul edildiği toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün Temizlik Hizmeti konulu yazısı görüşüldü. Temizlik ile ilgili ihalelerin bundan sonra 2 yıl süreli yapılmasına ilişkin yazı oy birliği ile kabul edildi.  

BELEDİYE HİSSELERİNİN SATIŞI KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Toplantıda daha sonra ilçenin münferit noktalarındaki belediye hisselerinin hisse maliklerine satışı görüşüldü. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 758 ada 17 parselde bulunan tamamı 332 metrekarelik arazideki 66 metrekarelik belediye hissesinin diğer malik Namık Kısa’ya; İstasyon Mahallesi 767 ada 5 parselde bulunan tamamı bin 144,29 metrekarelik arazideki 63,54 metrekarelik belediye hissesinin diğer malik Nurten Özaltun’a; İstasyon Mahallesi 278 ada 7 parselde bulunan tamamı 259 metrekarelik arazideki 100 metrekarelik belediye hissesinin diğer malik Emine Daştan’a; Veliköy Mahallesi 600 ada 7 parselde bulunan tamamı 4 bin 247 metrekarelik arazideki 926 metrekarelik belediye hissesinin diğer malik Cengiz Aydoğdu’ya; Kızılpınar Mahallesi 652 ada 16 parselde bulunan tamamı 392,50 metrekarelik arazideki 57,08 metrekarelik belediye hissesinin diğer malik Ali Erkan Alagöz’e; Kızılpınar Mahallesi 672 ada 10 parselde bulunan tamamı 409,12 metrekarelik arazideki 68,53 metrekarelik belediye hissesinin diğer malik Sedrettin Eser’e; Kızılpınar Mahallesi 676 ada 16 parselde bulunan tamamı 400 metrekarelik arazideki 156 metrekarelik belediye hissesinin diğer malik İsmail Yıldız’a ve Kızılpınar Mahallesi 786 ada 10 parselde bulunan tamamı 351,54 metrekarelik arazideki 20,21 metrekarelik belediye hissesinin diğer malik Halime Tuna’ya satılması konusu oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.

İMAR DEĞİŞİKLİĞİ TALEBİ DE KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Atık Su ve Evsel Katı Atık tarifelerinin uygulanmasının ertelenmesi konulu yazısının görüşülmek üzere Tarife Komisyonu’na havale edildiği toplantının son gündem maddesinde ise 512 ada 6-7 nolu parseller ile 511 ada 15 nolu parsele ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği talebi de görüşülmek üzere oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Meclis Ocak Ayı toplantısının 2’nci oturumu için 9 Ocak Cuma günü saat 14.00’da yeniden toplanacak.

Haber / Ahmet KARDEŞ