Müsteşar Yardımcısı Lüleburgaz'da köy yollarını inceledi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu Lüleburgaz'da köy yollarını yerinde inceledi.

GÜNDEM 5.01.2015 16:21:00 0
Müsteşar Yardımcısı Lüleburgaz

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu Lüleburgaz’a geldi. Karayolları 11. Şube Şefliği’ni ziyaret eden Yörükçüoğlu’na AK Parti Lüleburgaz İlçe Teşkilatı Başkanı Cüneyt İleri, Lüleburgaz Demir Yolları Şefi Savaş Coşar eşlik etti. Yörükçüoğlu burada köy yollarını inceledi. Müsteşar Türker Yörükçüoğlu ve beraberindekilerin ilk durağı Emirali Köyü oldu.  Bu ziyarette 11. Karayolları Şefliği’nde gerçekleştirilen toplantıya katılamayan Emirali Köyü muhtarı Huriye Kırcı, Yörükçoğlu ile köyün sorunlarını paylaşma imkanı buldu. 

EMİRALİ’YE DUBLE YOL MÜJDESİ

Köy içi yollarının kazaya çok müsait olduğunu söyleyen Muhtar Kırcı, kendileri için önceliğin okul bahçesi olduğunu ve çocukların bozuk olan okul bahçesinde düşerek yaralanmalarını engellemek istediklerini ve Lüleburgaz’a bağlantı yolu ile köy içi yollarının kazalara sebebiyet verecek kadar bozuk olduğunu dile getirdi.Yörükçüoğlu, Emirali Köyü Muhtarı ve halkına, mevcut güzergahın Özel İdareye bağlı olduğunu ancak Karayolları kapsamına almak için çalışma başlatıldığını ve en kısa zamanda yolların duble yol olacağının müjdesini verdi. 

OTOBAN BAĞLANTISI MEVZUATA TAKILDI

Emirali’den Ahmetbey’e geçen ekibi Ahmetbey Belediyesi eski Başkanı Ünal Kaymaz karşıladı. Ahmetbey’de de en çok dile getirilen sıkıntı Lüleburgaz’a bağlantı yolları oldu. 

Dile getirilen isteklerden birisi Ahmetbey çıkışından Otobana direk bağlantı yolu oldu ancak Yörükçüoğlu bunun mümkün olmadığını, 10 kilometreden az mesafelerde otobana bağlantı noktaları yapıldığı takdirde o yolun otoban vasfından çıkacağını belirterek, “Ünal bey Belediye Başkanlığı zamanında bunun için çok uğraştı. Ankara’ya defalarca gitti geldi. Ama böyle bir şeyin mümkün olamayacağını o zaman diğer yerleşim yerlerinden de aynı talep geleceğini, bu kez yolun Otoban vasfını kaybedeceğini kendisi de biliyor. Otobanların özelliği budur. Belli aralıklarla giriş noktaları bulunur ve kontrol ancak bu şekilde sağlanır. Bu konuda kesin karar var.”dedi. 

LÜLEBURGAZ’DA YOLLARI İNCELEDİ

Eski Belediye Başkanı Ünal Kaymaz, Yörükçüoğlu’na Akçaköy –E5 hattına sıcak asfalt ile yapılan yol için Ahmetbey halkı adına teşekkür ederek planlanan yol çalışmaları için de ayrıca memnuniyetini dile getirdi.

Ahmetbey’den ayrılan ekip daha sonra Evrensekiz üzerinden Lüleburgaz’a giderek buradaki yolların durumunu yerinde inceledi. Evrensekiz – E5 birleşim noktasında bulunan Köknar Kağıt Fabrikası’na geçerek burada da bilgi alış verişi yapan Yörükçüoğlu’nu Evrensekiz Belediye Başkanı Mustafa Nalbant hoş geldiniz ziyaretinde bulundu.

Köknar Kağıt Genel Müdürü Yusuf Türkoğlu’ndan fabrika işleyişi hakkında bilgi alan Yörükçüoğlu,   Türkoğlu ailesine başarılar diledi.

Yörükçüoğlu, daha sonra Lüleburgaz’a geçerek ilerleyen dönemlerde projelendirilebilecek çalışmalar üzerine fikir alışverişinde bulundu. Ekip son olarak Topçu Et- Mangal Restaurant’ta akşam yemeği yedikten sonra Lüleburgaz’dan ayrıldı. 

 

HAVAALANI KIRKLARELİ’NE YAKIN OLACAĞINI AÇIKLADI

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu Lüleburgaz ziyaretinde Edirne’ye yapılması planlanan havaalanı konusunda da bilgiler verdi.

Önümüzdeki günlerde havaalanı ile ilgili daha ayrıntılı bilgiler verileceğini söyleyen Yörükçüoğlu, Edirne il sınırları içerisine yapılması planlanan havalimanının, mümkün olduğunca Kırklareli’ne yakın olması için çalışacağını söyledi. Yörükçüoğlu, “Trakya’dan Türkiye’nin her yerine uçmak mümkün olacak. Aktarmayla vakit kaybedilmeyecek. Buradan İstanbul’a İstanbul’dan uçak ile Türkiye’nin başka bir şehrine gitmeye uğraşmak yerine kendi havalimanımızdan vakit kaybetmeden ulaşım sağlanacak. Bir kaç yer tespit ettik. Bu arazileri yerinde görmek için ilgili Bakanlarla birlikte ziyaret düzenleyeceğiz.” diye konuştu.

BAŞBAKAN’DAN HIZLANDIRIN TALİMATI

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yörükçüoğlu, Başbakan Davutoğlu’nun Kırklareli’nde gerçekleştirilen Kongreye geldiğinde “Kırklareli’nde hizmetleri hızlandıralım” talimatını verdiğini hatırlattı. Yörükçüoğlu, “Vize ve Kırklareli’nin 2015’te yatırım programına alınması sebebiyle Pınarhisar – Lüleburgaz yolunun bölünmüş yol olması için çalışmalara başlıyoruz. Köy yollarının Özel İdare’nin görev alanında olmasına rağmen bir Kırklarelili olarak köy yollarının düzeltilmesini şahsi görevlerim içerisinde görüyorum. Ankara’ya dönünce köy yollarımız için ne yapabiliriz; bunlar için çalışmalar yapacağız. Kırklareli’nin mevcut 3 limanı var, Beğendik, Kıyıköy ve İğneada. Bu limanlarımız ile ilgili sorunların giderilmesi için yerinde tespit çalışması yapacağız.” dedi. 

Marmara Haber