Kadınlar Dayanışma Kahvaltısı'nda buluştu

Çerkezköy Müftülüğü İlçe İstişare Kurulu Kadın Meclisi 'Dayanışma Kahvaltısı' düzenledi. İstişare Kurulu Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Akın, "Meclisi olarak ilçemiz

GÜNDEM 4.01.2015 17:59:00 0
Kadınlar Dayanışma Kahvaltısı

Çerkezköy İlçe Müftülüğü bünyesinde oluşturulan İstişare Kurulu Kadın Meclisi ile Vefaeli Derneği işbirliğinde önceki gün saat 10.00’da Sedir Cafe’de Dayanışma Kahvaltısı düzenlendi.

PROGRAM KURAN-I KERİM TİLAVETİ İLE BAŞLADI

Dayanışma Kahvaltısı’na Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Bahçeli Camii İmam Hatibi Vahdettin Hayırlıoğlu, Çerkezköy Müftülüğü İstişare Kurulu Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Akın, Vefaeli Derneği üyeleri ile Çerkezköy Müftülüğü İstişare Kurulu Kadın Meclisi üyeleri katıldı. Kahvaltıda, kadınların bizzat kendilerinin hazırladığı hamur işi ve tatlılar ikram edildi. Program Bahçeli Camii İmam Hatibi Vahdettin Hayırlıoğlu’nun Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

KADINLAR GELECEĞİN ANNE BABALARINI YETİŞTİRECEK

Programda konuşan Çerkezköy Müftülüğü İstişare Kurulu Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Akın, “Burada bulunma sebebimiz ‘Hayır’dır. Bizler, gülümsemenin bir hayır sadaka sayıldığı bir dinin mensuplarıyız. İnsanlar bazen güler bir yüze, bazen maddi güce, bazen de fiziksel bir güce ihtiyaç duyar. Bu ihtiyaçları karşılamak da hayırdır. Kadın Meclisi olarak ilçemizdeki hanımlar için neler yapabiliriz diye düşündük. Eğitimli bir kadın, yarının anne-babalarını daha sağlıklı bir şekilde yetiştirecektir. Sosyal Sorumluluk bilinci verildiğinde yapılan olumsuzlukları sorgulayacaktır. Çocuklarını bu bilinçle yetiştirecektir” dedi.

KADININ İKİNCİ PLANDAKİ STATÜSÜ DEĞİŞTİRİLMELİ

Kadın Meclisi olarak kadına öncelik tanıyıp topluma hizmet vermeyi amaçladıklarını söyleyen Zeynep Akın, “Toplumun eğitimi için önce kadını bilinçlendirmeliyiz. Nitelikli kadın iş gücünü yetiştirmeli, bu bağlamda kadınları evlerinden dışarı çıkararak onlara mahrum bırakıldıkları eğitim verilmelidir. Kadının bireysel anlamda güçlenmesine katkı sağlanmalıdır. Kadının ikinci plandaki statüsü değiştirilip, yükseltilmesi sağlanmalıdır. Bu bağlamda Vefaeli Derneği ile amaçlarımız örtüştü” diye konuştu.

ÇALIŞMA GRUPLARIMIZI BELİRLEDİK

Programdaki bir sonraki konuşmayı ise Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna yaptı. Düzenlene organizasyon için Kadın Meclisi çalışma grubuna teşekkür ederek konuşmasına başlayan Müftü Tuna, “Çerkezköy Müftülüğü olarak çalışma gruplarımızı belirledik. İstişare Kurulu toplantısında gruplarda görev alacak kişiler de belirlendi. Her çalışma grubu Çerkezköy’de ayrı ayrı çalışmalar yapacak. Biz de Müftülük olarak onlara projelerini hayata geçirmelerinde yardımcı olacağız” dedi.

PERSONEL SAYIMIZ YETERSİZ

İlçedeki camilerde verilen kurslar için personel sayısının az olduğuna dikkat çeken Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, “Müftülük olarak ilçemizede 25 imam, 10 müezzin ve 10 da kadrolu hoca ile hizmet veriyoruz. Bunların yanı sıra 31 tane de fahri olarak görev yapan hocamız bulunuyor. Fakat bunlara rağmen eksiklerimiz var. Çalışma gruplarımızın çalışmaları ile daha çok kişiye ulaşıp eksiklerimizi tamamlamayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ