2015'in ilk Meclisi Karaağaç'ta toplandı

Kapaklı Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısını değişiklik yaparak Karaağaç'taki ek binasında gerçekleştirdi. Yoğun bir gündemi bulunan Meclis'e Karaağaçlılar'da ilgi göste

GÜNDEM 2.01.2015 18:09:00 0
2015

Kapaklı Belediyesi 2015’in ilk meclis toplantısını Karaağaç Ek Hizmet Binası’nda gerçekleştirdi. İrfan Mandalı’nın başkanlık ettiği toplantıya 3 meclis üyesi katılmadı.

MECLİS 3 EKSİKLE TOPLANDI

Kapaklı Belediyesi Karaağaç Ek Hizmet Binası’ndaki toplantı saat 14.00’da başladı. Toplantıya meclis üyelerinden Bakser Öztürk, İrfan Demir ve Ufuk Bayraktar katılmadı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce kısa bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “2014’ü geride bıraktık. 2015’in tüm halkımıza sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum” dedi.

KARAAĞAÇ’I UNUTMAYACAĞIZ DEDİK

Toplantının neden Karaağaç’ta yapıldığı ile ilgili konuşan Başkan Mandalı, “Biz Karaağaç’ı hiçbir zaman unutmayacağımızı söylemiştik. Bunu göstergesi olarak da yeni yılın ilk toplantısını burada yapmaya karar verdik. Elbette eksiklerimiz olabilir. Biz hiçbir zaman ‘Ben Her şeyi bilirim’ düşüncesinde olmadık. Amacımız Kapaklı’daki tüm güzelliklerin Karaağaç’ta da yaşanmasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

YOLLARIMIZ BOZUK

Başkan Mandalı konuşmasının devamında Karaağaç ile ilgili sorunları dinlemek istediğini söyledi. Bunun üzerine söz alan Karaağaç Mahalle Muhtarı Özgür Cengiz, “Çerkezköy OSB geçiş yolumuzu kapattı. Bu geçişin açılmasını istiyoruz. Burada TESKİ elemanı var. Aboneliklerle ilgili işlemlerin de burada yapılmasını istiyoruz. Mahallemizin yollarının neredeyse tamamı bozuk! Yollarla ilgili sorunlarımıza da çözüm istiyoruz.”diye konuştu.

OSB’NİN KENDİNE HAS KANUNU VAR

OSB Kanunu’nun açık olduğunu dile getiren Başkan Mandalı, “Onların kendilerine has kanunları var. Yıllar önce OSB ile yolarla ilgili bir protokol yapılıp yapılmadığını bilmiyorum. Eğer böyle bir protokol varsa bir çalışma yapabiliriz. TESKİ konusunda da gelecek olursak, bununla ilgili Büyükşehir Belediyesi’ne yazılı müracaatımızı yaparız.” diye karşılık verdi. Başkan Mandalı en büyük temennisinin Karaağaç’ın komple 1/25 000’lik imar planları kapsamında tadilat görmesi olduğunu söyledi.

LOJMANI KAÇAK YAPTIK

Kapatılan Karaağaç Belediyesi’nin eski başkanlarından İsmet Şimşek de söz alarak, “Karaağaç’ta 701 adada plan tadilatı yapılacağını ve buranın tüp alanı olarak belirleneceğini duyduk. Biz bu alanın okula yakın olması nedeniyle tüp depolama alanı olarak belirlenmesini istemiyoruz.” dedi. Karaağaç Öğretmen Lojmanları hakkında da konuşan Şimşek, “Karaağaç’a gelen öğretmenler kalacak yer bulamadıkları için geri dönüyordu. Yıllarca burada öğrencilere cami imamı matematik dersi verdi. Biz de belediye olarak kaçak öğretmen lojmanı yaptık. Bunun cezasını da biliyorum. Fakat başka çaremiz yoktu. 58 kişinin hissesinin bulunduğu alana lojmanı yaptık. Hisse sahiplerinin bir kısmı hissesini hibe etti, bir kısmını biz satın aldık. Fakat bir kısmı hissesini satmadığı için kamulaştırma işlemlerini tamamlayamadık. Lojmanın hemen yanına da zabıta noktası yaparak, lojmana elektrik verdik. Sizden en büyük isteğimiz bu lojman sorununu çözmenizdir” dedi.

SENDE İÇERİDE YATTIN BEN DE

Öğretmen Lojmanı’nda hala vatandaşa ait hisselerin olduğuna dikkat çeken Başkan Mandalı ise, “Lojman yanına yapılan zabıta noktası 2 metrekarelik bir yer. Buraya her ay 2,5-3 bin TL fatura geliyor. Belediyedeki memurumuz küçücük alana ayda 3 bin TL fatura gelmesini izah edemeyeceğini söylüyor. Lojmana elektrik vermeye devam etseydik, Sayıştay tarafından memurumuz hakkında işlem yapılacaktı. Biz bu aşamada kalan hissedarlara ulaşmaya çalışıyoruz. Tüm hisseleri alınca binayı incelettireceğiz. Bir sorun yoksa binayı resmileştireceğiz. Böylece binaya elektrik abonesi olunmasının önünde engel kalmayacak. Sen de eski belediye başkanısın ve sen de içeride yattın. Ben de 5 ay içeride yattım. Çok iyi biliyorsun ki bizlerin yasal çerçevenin dışına çıkması mümkün değil” ifadelerini kullandı.

SÖZLEŞMELİ PERSONELE TAVAN ÜCRET ÖDENECEK

Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantının ilk gündem maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün  “Tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan personellerin aylık çalışma ücretlerinin belirlenmesi” talebi ile “Tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalışan personellerin aylık çalışma ücretlerinin belirlenmesi” talebi görüşüldü. Tam zamanlı sözleşmeli personellere üst tavan ücret ödenmesi oy birliği ile kabul edildi.

EVSEL KATI ATIK VERGİSİ ALINMAYACAK

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün “Dolu kadro değişikliği” ve “Boş kadro değişikliği” konularının görüşülüp oy birliği ile karara bağlandığı toplantıda daha sonra Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün “Evsel Katı Atık Tarifeleri” konulu yazısı görüşüldü. 2015 yılında da Evsel Katı Atık Vergisi alınmaması oy birliği ile kabul edildi.  

BELEDİYENİN MADDİ KAYBI OLDU MU?

Toplantıda söz alan AK Partili Belediye Meclis üyelerinden Mustafa Çetin, “Toplantının başında yaptığınız konuşmada kanunlardan bahsettiniz. Karaağaç Belediyesi’nde taşeron olarak çalışan işçiler size karşı açtıkları davayı kazanarak sizi yendi. Bu konuda belediyenin maddi kaybı oldu mu? Ayrıca 18 Aralık’ta yapılan çöp ihalesi, hangi gerekçe ile en düşük teklifi veren firmaya değil de Eray Temizlik firmasına verildi?” sorularını sordu. Başkan Mandalı ise bahse konu işçilerin işe geri alınmalarının kendi yetkisinde olan bir konu olmadığını ifade ederek, “Çöp ihalesi ile ilgili kararı gerekli incelemeleri yaparak İhale Komisyonu vermiştir” dedi.

YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİKLERİ KABUL EDİLDİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nde değişiklik yapılması konusunun oy birliği ile kabul edildiği toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 1079 ada 7 nolu parselde tamamı 242 metrekare olan arsadaki 16 metrekarelik belediye hissesinin hisse ortağına satılması da oy birliği ile karara bağlandı.

BELEDİYE HİSSELERİ SATILDI

Toplantıda daha sonra çeşitli ada parsellerdeki belediye hisselerinin hisse ortaklarına satılması konuları görüşüldü. 1100 ada 23  nolu parselde tamamı 464,91 metrekare arsada bulunan 182,27 metrekarelik belediye hissesi; 39 nolu parselde tamamı 200 metrekare arsada bulunan 81 metrekarelik belediye hissesi; 17 nolu parselde tamamı 216,53 metrekare arsada bulunan 22,65 metrekarelik belediye hissesi; 26 nolu parselde tamamı 191,84 metrekare arsada bulunan 47,96 metrekarelik belediye hissesi; 26 nolu parselde tamamı 232 metrekare arsada bulunan 96 metrekarelik belediye hissesi; 21 nolu parselde tamamı 707,86 metrekare arsada bulunan 136,56 metrekarelik belediye hissesi; 723 ada 4 nolu parselde tamamı bin 200 metrekare arsada bulunan 84 metrekarelik belediye hissesi; 680 ada 6 nolu parselde tamamı bin 215 metrekare arsada bulunan 84 metrekarelik belediye hissesi; 1227 ada 13 parselde tamamı 297 metrekare arsada bulunan 2 metrekarelik belediye hissesi; 698 ada 5 nolu parselde tamamı bin 203 metrekare arsada bulunan 153 metrekarelik belediye hissesi; 574 ada 14 nolu parselde tamamı bin 372,57 metrekare arsada bulunan 193,88 metrekarelik belediye hissesinin hisse ortağına satılması oy birliği ile kabul edildi.

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Hisse satışlarının kabulünün ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün “Belediyeye ait imar planında belediye hizmet alanı olarak ayrılan Karaağaç Mahallesi 701 ada 1 parsel 7 bin 818 metrekarelik alanın sıkılaştırılmış petrol gazı (LPG) tüpü depolama alanı olarak kullanılması” talebi görüşüldü. Bu gündem maddesi ise İmar Komisyonu’na havale edildi.

DENETİM KOMİSYONU OLUŞTURULDU

Kapaklı Belediyesi’nin 2015 yılı ilk toplantısı Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen konuların görüşülüp komisyon raporları doğrultusunda karara bağlanması ile devam etti. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Denetim Komisyon üyelerinin seçimine geçildi. Yapılan gizli seçim sonucu Mustafa Serat, Ender Dubaz, Muzaffer Yıldıran, Ufuk Bayraktar ve İbrahim Aktürk Denetim Komisyonu üyeliklerine seçildi.

PARİS’E GİDECEKLER

Toplantı, Kamu İdarelerini Geliştirme Derneği KİG-DER tarafından 12-16 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Paris Şehircilik Belediye Hizmetleri İnceleme ve Tetkik Gezisi Programına katılacak olan kişilerin isimlerinin belirlenmesi ile devam etti. Bahse konu geziye Halil İbrahim Erkan, Nalan Çolak, Hilal Asıl, Nurcan Sönmez, Semih Sönmez, Seyyit Akkuş ve Deniz Akkuş’un gitmesine oy birliği ile karar verildi. Toplantı bir önceki oturumda İmar Komisyonu’na havale edilen konuların karara bağlanması ile sona erdi.

Ahmet KARDEŞ