Huzurevinde yılbaşı eğlencesi

Çerkezköy Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Çorlu Huzurevi'nde 'Filizler Çınarlarıyla Buluşuyor' adıyla yılbaşı eğlence programı düzenledi.

GÜNDEM 2.01.2015 17:12:00 0
Huzurevinde yılbaşı eğlencesi

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından geleneksel hale getirilen ‘Filizler Çınarlarıyla Buluşuyor’  programı yılbaşı akşamı Çorlu Huzurevi’nde bir kez daha gerçekleştirildi. Etkinliğe, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Ercan Buluş ve Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Dr. Recep Çalışkan ile Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri de katıldı.

ÖĞRENCİLER HEM ÇALDI HEM SÖYLEDİ

Üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Türk Halk Müziği Korosu’nun seslendirdiği türkülerle başlayan gece, aynı zamanda Yüksekokul eski öğrencisi olan müzisyen Tufan Oğuz ve orkestrasının seslendirdiği şarkılarla eğlence zirve yaptı. Hareketli parçalar eşliğinde öğrencilerle dans edip halaylar çeken huzurevi sakinleri, gönüllerince eğlendi. Huzurevi sakinleri gençlerle birlikte seslendirdikleri türkü ve okudukları şiirlerle programa renk kattı. Huzurevi’nde kalan 87 yaşındaki Ramazan Akdemir, seslendirdiği ‘Leyla’ ve ‘Sarı Gelin’ türküleri ile yoğun alkış alırken, 67 yaşındaki Fikriye Küçükçayır ise ‘İhtiyar Olunca’ isimli şiirini okuyarak, gençleri duygulandırdı.  

YAŞLANAN BEDENDİR RUH HEP GENÇ KALIR

Huzurevi sakinlerine özel hazırlanan eğlence programında bir konuşma yapan Çerkezköy Meslek Yüksekokul Müdürü Ercan Buluş, geleneksel hale getirdikleri bu programı, önümüzdeki yıllara da taşıyacaklarını belirtti. Müdür Buluş, “Bu yıl 7’ncisini düzenlediğimiz programın inşallah gelecek yıl 8’ncisini gerçekleştireceğiz.”dedi.

Konuşmasında, Huzurevi sakinleri için ‘tecrübeli gençler’ ifadesini kullanmayı tercih eden Müdür Buluş “Çünkü, yaşlanan bedendir, ruh hep genç kalır.” diyerek, bütün katılımcılara, teşekkür etti. 

HÜZÜNLÜ VEDA

Huzurevi’nde kalan 68 çınar için 68 öğrencinin görev aldığı program, canlı müzik eşliğinde zaman zaman duygulandıran türküler, zaman zaman da neşelendiren şarkılarla sona erdi. Yaklaşık 3 saat süren yeni yıl buluşmasının en hüzünlü anı ise vedalaşma sırasında gerçekleşti. Sıkı sıkı kucakladıkları öğrencilerden ayrılmak istemeyen Huzurevi Sakinleri, öğrencilerin ‘Bulduğumuz her fırsatta sizleri ziyaret edeceğiz’ sözüyle moral buldular.

Menşure Kardeş