Akay istedi Albayrak söz verdi

Kapaklı'nın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Hizmet Binası ise dün saat 15.30'da düzenlenen törenle açıldı. Açılış programında konuşan Büyükşehir Be

GÜNDEM 25.12.2014 18:31:00 0
Akay istedi Albayrak söz verdi

YEDİNCİ HİZMET BİNASI 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy Hizmet Binası, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Edip Sokak’ta Bahar İş Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı.  Programın açılış konuşmasını Kapaklı’da olduğu gibi yine ilk TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta yaptı. Büyükşehir’in 7’inci hizmet binasını Çerkezköy’de açtığını kaydeden Orta, “Binamızın içi de dışı gibi çok güzel. Ama bu güzellik vatandaşlarla anlam kazanacak. Sizlere burada hizmet verecek olmaktan gurur duyuyoruz” dedi. Çerkezköy’ün dar bir coğrafyaya sahip olduğuna dikkat çeken Orta, “Tekirdağ arazisinin yüzde 2’lik kısmını oluşturan Çerkezköy’de, şehrin nüfusunun yüzde 15’i yaşıyor. Dolayısıyla bu nüfus yoğunluğunda hizmet vermek hiç de kolay değil” dedi.

 

 

KIZILPINAR’IN ALTYAPI SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

TESKİ olarak Çerkezköy’de öncelikle yer altı su şebekesini değiştireceklerini kaydeden Halim Orta, “Kızılpınar’ın altyapı sorununu çözeceğiz. Kanalizasyon hattını yenileyeceğiz” dedi. Çerkezköy’ün 81 ilden göç alan bir şehir olduğuna dikkat çeken Halim Orta, “Biz buraya göç eden insanların, bundan sonra gidecek başka bir yer aramamalarını istiyoruz. İnsanlar burayı vatan edinsinler istiyoruz. Çünkü vatan değiştirmenin bir insan için ne kadar zor olduğunun bilincindeyiz. Artık buradan başka bir şehre göç olmasın” diye konuştu.  

SU İLE İLGİLİ SIKINTI YOK

Suyun insan için önemine dikkat çeken Orta, “Su olmazsa hiçbir şey olmaz. Bizim su ile ilgili bir sıkıntımız yok. Çerkezköy’deki bütün su depoları temizlendi. Klorlama çalışmaları henüz tamamlandığı için tat ve renk konusunda insanlar tereddüt yaşayabilir. Fakat emin olunuz ki insan sağlığı için hiçbir risk yok” ifadelerini kullandı. Vatandaşların su faturalarını artık tüm PTT şubelerinden de ödeyebileceklerini sözlerine ekleyen Orta, “Bununla birlikte internetten ve 12 banka şubesinden de fatura ödeme işlemi yapılabilecek. Hizmetler, artarak devam edecek” dedi ve yeni binanın hayırlı olmasını temenni etti.  

BÜYÜKŞEHİR’DEN BEKLENTİLERİMİZ BÜYÜK

Programın bir sonraki konuşmasını ise Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptı. 30 Mart’tan sonraki 9 aylık süreci geride bıraktıklarını söyleyen Başkan Akay, “Öncelikle açılışını yaptığımız binamızın hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. Çerkezköy Belediyesi’nin sorumluluklarının 30 Mart itibari ile değiştiğini anımsatan Akay, “Birçok birim Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesine geçti. Bu anlamda Büyükşehir'den birçok hizmet bekliyoruz. Çünkü Çerkezköy, nüfus olarak şehrin en büyük 3’üncü ilçesi konumunda olmasına rağmen, diğer 10 ilçenin borcu kadar borcu var. Borçlarımızı yapılandırdık. Bu nedenle Büyükşehir’den beklentilerimiz üst düzeydedir.” ifadelerini kullandı.    

BAHARI MÜJDELEYEN PROJELERİN AÇIKLANMASINI BEKLİYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın Çerkezköy’e olan hassasiyetinin farkında olduğunu söyleyen Vahap Akay, “Büyükşehir yapılanmasını tamamladı. 2019’a kadar hizmet edecek. Bu kapsamda Bahar İş Merkezi’nde yaptığımız açılış töreninde, bu kış gününde bize Bahar’ı müjdeleyecek projeleri açıklamasını bekliyoruz.” diye konuştu.

251 GÜN SU GİBİ AKIP GEÇTİ

Açılışa olan katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Kadir Albayrak ise “Bugün Büyükşehir Belediye Başkanlığımın 257’nci günü. Mazbatayı alıncaya kadarki ilk 8 gün geçmek bilmemişti, fakat sonraki 251 gün su gibi akıp geçti. Çok sıkı çalışıyoruz. Bütün hizmet binalarında kendim için bir çalışma odası ayırttım. Bir sabah saat 05.00’da binanın ışığını açık görürseniz, bilin ki ben buradayım ve çalışıyorumdur.” dedi.

HİZMET BİZDEN, TAKDİR SİZDEN

Akay’ın konuşmalarına atıfta bulunan Albayrak, “Biraz önce Belediye Başkanımız benim Çerkezköy’e olan hassasiyetim hakkında konuştu. Gaza gelmiyorum ama şunu iyi bilin ki Çerkezköy’e özel ilgi gösterilmesi gerektiğinin farkındayım. Seçim döneminde Kızılpınar’da çamur içinde kaldığımız günleri unutmadım. Çerkezköy’ü ve Veliköy’ü yakından tanıyorum. Buradan da şunun sözünü veriyorum. Vahap Başkanımın 2015’te getireceği tüm projeleri 1 ay sonra uygulamaya başlamazsam beni Çerkezköy halkına şikayet edebilir. Hizmet bizden, takdir sizden” diye konuştu.

ÇERKEZKÖY’DE ARTIK SEL BASKINI OLMAYACAK

Büyükşehir Başkanlığı süresince bundan sonra Çerkezköy’de sel baskını endişesinin olmayacağına vurgu yapan Kadir Albayrak, “Çerkezköy’de artık sel baskını olmayacak. Bunun sözünü veriyorum” dedi. Göreve ilk geldiği gün odacısının dahi olmadığını anımsatan Kadir Albayrak, “Bugün Çerkezköy’e dev bir kadroyla geldik. Bu binada, Çerkezköy için büyük hizmetler yapılacak. Tüm Çerkezköy halkına bize verdiği oyları helal ettireceğiz” açıklamalarında bulundu.

AÇILIŞ KURDELESİNİ BİRLİKTE KESTİLER

Konuşmaların ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Hizmet Binası’nın açılış kurdelesi Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları tarafından kesildi. Başkan Albayrak, daha sonra açılışını yaptığı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Hizmet Binası’nı gezdi.  Programa Kapaklı’daki açılışa katılanların tamamı,Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.    

 

Haber / Ahmet KARDEŞ