Bakan Eroğlu taşkınlar için Bulgaristan'ı suçladı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Edirne'de nehir taşkınlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Eroğlu, "Bulgaristan'daki barajlarda yeteri

GÜNDEM 23.12.2014 17:35:00 0
Bakan Eroğlu taşkınlar için Bulgaristan

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Edirne’ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ilk olarak Edirne Valiliğini ziyaret etti. Valilik girişinde Edirne Valisi Dursun Ali Şahin tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, daha sonra Valilik şeref defterini imzaladı. Valilik makamında Vali şahinden kısa bir brifing alan Bakan Eroğlu daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

TAŞKINLARIN ÖNLENMESİ  İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR

Orman ve Su İşleri Bakan Veysel Eroğlu valilik toplantı salonunda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak TRAGEP projesi kapsamında Trakya'ya büyük yatırımlar yaptıklarını söyledi. Bulgaristan ile imzalayacakları Tunca Projesi hakkında da bilgiler veren Eroğlu, "Bu konuyu Başbakan Ahmet Davutoğlu'na tekrar arz edeceğiz. Edirne'deki nehir taşkınları ile Bulgaristan'a gerekli ikazları yapıyoruz. Bulgaristan'daki barajlarda yeteri kadar taşkın payı maalesef ayırmıyorlar. Özel sektöre vermişler. Baraj doluyor ve birdenbire 'tehlike var' diye kapakları açıyorlar. Bununla ilgili de çalışmalar başlatacağız. Nehir taşkınlarına ilişkin B planı uygulamaya başladık. Tunca’dan su alarak pompayla, Çömlek köy Barajı'na basacağız. Çok büyük taşkın önleme olmayabilir ama biz kendi içimizde çalışmalarla suyu aktaracağız" dedi.

TRAGEP’İ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

TRAGEP Projesi hakkında geniş bir bilgi aktaran Bakan Eroğlu, “Trakya Gelişim Projesini(TRAGEP) çok önemsiyoruz. Amacımız hizmet etmek. Trakya'da büyük bir seferberlik başlattık. Trakya'ya 10 milyar liralık yatırım yapacağız. Bu sadece bizim bakanlığın yatırımları. TRAGEP projesi 2017 yılında tamamlanacak. Proje kapsamında 556 büyük dev tesisi Trakya'ya kazandıracağız. Ergene kesinlikle kurtulacak ve Trakya muazzam bir şekilde yatırıma doyacak. 556 tane eserden 130 tane baraj ve gölet inşa ediyoruz. Islah edilmemiş dere kalmayacak. Ergene'deki belediyelerin yapması gereken atık su arıtma tesislerini inşa edeceğiz. Ergene'de artık balık tutuluyor." diye konuştu.

Bakan Eroğlu, bölgedeki ağaçlandırma, milli park ve meteoroloji projeleri hakkında da çeşitli bilgiler verdi.

Marmara Haber