Arap saçına döndü!

6 yıldan beri yapımı devam eden Kapaklı-Saray Duble yolu bir türlü tamamlanıp trafiğe açılamaması bölge halkına gına getirdi. Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, yolun bir aylık işi kaldığ

GÜNDEM 23.12.2014 17:32:00 0
Arap saçına döndü!

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, ilçe halkının ‘ha yapıldı ha yapılacak’ diye dört gözle beklediği Kapaklı-Saray Duble Yolu ile ilgili gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Yolun trafiğe açılmasından önce, güvenli trafik akışı için Yıldızkent Kavşağı mevkisine bir alt geçitli kavşak yapılması talebinde bulunduklarını söyleyen Kaymakam Gürbüz, Kapaklı-Saray Duble Yolu’nun 2015 yılı yaz mevsimi başında alt geçitli kavşak projesinin de tamlanması ile birlikte trafiğe açılmasının planlandığını kaydetti.  

ONLARCA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yılan hikayesine dönen Kapaklı-Saray Duble Yolu, yapımına başlanmasının üstünden 6 yıl geçmesine rağmen hala tamamlanıp trafiğe açılamadı. Başta Kapaklılılar olmak üzere bölge halkını isyan ettirme noktasına getiren Kapaklı-Saray Duble Yolu’nun trafiğe açılacağı gün merakla bekleniyor. Bu zamana kadar onlarca insanın hayatını kaybettiği Kapaklı-Saray yolunda, yüzlerce insan da ağır yaralandı. Kapaklı-Saray Duble Yolu’nun trafiğe açılmasıyla hem olası trafik kazalarında yaşanacak can kayıplarının önüne geçilmesi, hem de ilçe merkezinden geçen Pınar Bulvarı’ndaki trafik yoğunluğunun azaltılması hedefleniyor.

ALT GEÇİTLİ KAVŞAK İSTEDİK

Konuyla ilgili görüşmelerde bulunmak amacıyla geçtiğimiz günlerde Devlet Kara Yolları Müdürlüğü’nü ziyaret eden Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “Yolun yaklaşık bir aylık işi kaldı. Fakat biz bu yolu trafiğe açmadan önce, güvenli trafik akışı için Yıldızkent Kavşağı mevkisine bir alt geçitli kavşak yapılması talebinde bulunduk. Kara Yolları yetkilileri, bizimle olan görüşmelerinin ardından Kapaklı’ya bir grup gönderdiler. Buradan günde kaç araç geçtiği konusunda ölçüm çalışmaları gerçekleştiriyorlar. Çalışmalarının neticesine göre alt geçitli kavşak projesinin yapılıp yapılmayacağına karar verecekler” dedi.

ŞEHİR İÇİ TRAFİKTE TEK YÖN UYGULAMASINA GEÇİLECEK

Kapaklı-Saray Duble Yolu’nun 2015 yılı yaz mevsimi başında alt geçitli kavşak projesinin de tamlanması ile birlikte trafiğe açılmasının planlandığını dile getiren Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, “Kapaklı-Saray Duble Yolu trafiğe açıldıktan sonra, şu anda kara yolları uhdesinde olan Pınar Bulvarı, Tekirdağ Büyükşehir sorumluluğuna geçecek. Böylece şehir merkezindeki güzergahlarda tek yön uygulamasına geçebileceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ