İŞKUR'dan okullara hizmetli desteği

Türkiye İş Kurumu, 'Toplum Yararına Programı' kapsamında okullara desteğini sürdürüyor. Bu kapsamda Milli Eğitim Müdürlükleri ile yapılan protokol ile ücretleri İşkur tarafından öden

GÜNDEM 22.12.2014 14:49:00 0
İŞKUR

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Tekirdağ İl Müdürlüğü’nce Milli Eğitim’e bağlı okullarda çalıştırılmak üzere hizmetli istihdamı yapılacak. İş Kurumu’nun ‘Toplum Yararına Programı’ (TYP) kapsamında gerçekleştirilecek bu istihdam kapsamında Tekirdağ’a 150 hizmetli kontenjanın ayrıldığı belirtildi.

30 OCAK’TA İŞ BAŞI YAPACAKLAR

Tekirdağ İş Kur Müdürlüğü yetkileri,“Kuradan çıkacak hizmetliler 30 Ocak tarihi itibariyle okullarda görevlerine başlayacaklar. Kurada Süleymanpaşa’da 48, Malkara’da 15,Hayrabolu’da 10, Muratlı’da 10, Şarköy’de 5, Çorlu’da 10,Ergene’de 12, Kapaklı’da 20, Çerkezköy’de 10, Saray’da ise beş kişi belirlenecek. Kuralar 23-24 Aralık tarihleri arasında çekilirken, Çerkezköy’de ki kuralar Halk Eğitim Merkezi’nde, Kapaklı’da ki kuralar ise Yıldızkent Ortaokulu’nde gerçekleştirilecek.” dedi.

HEM İSTİHDAM HEM OKULLARIN İHTİYACI KARŞILANACAK

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla programın uygulandığı bildirildi.

ASGARİ ÜCRET ÖDENECEK

İşkur yetkilileri, “9 aylık bir çalışma sürecini kapsayan program 2014/2015 eğitim-öğretim sezonu sona erene kadar devam edecek. Program kapsamında çalıştırılacak olan personele asgari ücret düzeyinde bir ücret ödenecek.  Hizmetliler okulların temizlik, bakım ve çevre düzenlemesi işlerinde çalışacaklar. Ücretlerin tamamı Türkiye Çalışma ve İş-Kurumunca ödenecek.”açıklamasını yaptı.

Menşure KARDEŞ