Akay Mevlana için hayırseverlere çağrıda bulundu

Yapımı aksayan Mevlana Camii'ne Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay el attı. Cami inşaatında incelemede bulunan Akay, "Mevlana Camisi'nin bir an önce ibadete açılması için herkes elini taÅ?

GÜNDEM 18.12.2014 17:46:00 0
Akay Mevlana için hayırseverlere çağrıda bulundu

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Fatih Mahallesi’nde yapımı yavaşlayan Mevlana Camii’ni önceki gün saat 16.30’da ziyaret ederek eksiklerin neler olduğu konusunda bilgi aldı. Fatih Mahallesi Mevlana Camii Yaptırma ve Yaşat Derneği Başkanı Ahmet Akdoğan caminin bitirilmesi için 376 bin TL’ye daha ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

HAYIRSEVERLERDE TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI

Mevlana Camii’nin tamamlanması için gerekli desteği vereceklerini söyleyen Başkan Akay, “Belediye olarak biz gerekeni yapacağız ancak hayırseverlerinde elini taşın altına koyması lazım.”dedi. Belediye Meclis Üyesi Hasan Sakallı ve Belediye Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile birlikte gelen Başkan  Akayı Cami İnşaatı önünde Fatih Mahallesi Muhtarı Ahmet Çetin, Mevlana Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Akdoğan, Dernek Başkan Yardımcısı İsmail Keskin, Dernek eski Başkanı Fahrettin Oray ve Dernek yönetim kurulu üyesi Yakup Akar karşıladı.

376 BİN TL. İHTİYAÇ VAR

Başkan Vahap Akay’ın caminin bir an önce bitirilmesi için nelere ihtiyaç duyulduğunu belirlemesi yönünde yaptığı ziyarette konuşan Fatih Mahallesi Mevlana Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Akdoğan, “ Mevlana Camii toplam bin metre kapalı alanı ile ilçemizin en büyük camisi olacak. Camimizin eksikliklerinin giderilerek bir an önce ibadete açılmasını sağlamak için bu gün cami inşaatımızı ziyaret eden Başkanımız Vahap Akay’a teşekkür ediyoruz. Şu an camimizin içinde mermer ve minber çalışmaları ve başta olmak üzer yapılacak diğer çalışmalar için 376 bin TL’ye ihtiyacımız var. Bu konuda belediyemizin katkılarını bekliyoruz. Belediyemizin bu güne kadar da katkı ve desteklerine de çok teşekkür ediyoruz. Amacımız her şeyi bitmiş şekilde Ramazan ayında camimizin ibadete açılmasıdır.”dedi.

HER KES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

Mevlana Camii’nin bir an önce ibadete açılması için caminin eksikliklerinin giderilmesi yönün de belediye olarak gereken katkıyı sağlayacaklarını ancak bu yönde herkesin gereken yardımı da yapmasını isteyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Belediye olarak bizler bu güne kadar katkı verdik ve yine vereceğiz. Fatih Mahallemiz’e yapılan bu camimizle de ilçemiz çok güzel bir camiye  daha kavuşmuş olacak.Bu güne kadar katkı sağlayan hayır severlerimize de teşekkür ediyoruz. Ancak Mevlana camimizin bir an önce bitirilerek ibadete açılması içinde başta hayırseverlerimiz olmak üzere her kes elinden gelen katkıyı sağlaması lazım. Belediye olarak biz bu konuda üzerimize düşeni yapacağız.”dedi.

Haber/Seyit SÜREN