Velimeşe'de trafik şikayeti var

Velimeşe'de oturan bir vatandaş, BİMER'e yaptığı şikayetin sonucunu alamayınca çareyi Marmara Haber'le sesini duyurmakta buldu. Adı bizde saklı vatandaşın şikayeti kayda değer.

GÜNDEM 16.12.2014 14:13:00 0
Velimeşe

EVİMİZE KORKARAK GİDİP GELİYORUZ

Velimeşe’den sanayiye işe gidip gelen vatandaş, buradaki trafik ışıklarına ihlal eden araçlar nedeniyle zor anlar yaşadığını söylüyor.  İşte o vatandaşın şikayeti, biz de aynen bölgeden sorumlu mülki amirlere, trafik müdürlerinin dikkatine sunuyoruz.

Kendisi gibi birçok vatandaşında aynı zorluğu çektiğini dile getiren Velimeşeli vatandaş, “Ben Velimeşe mahallesinde ikamet ediyorum. Evim Velimeşe sanayi tarafında, Velimeşe dışında. Velimeşe merkezine araç olmadığı ve kendi aracımız olmadığı için yaya halde gidip geliyoruz. Burada bulunan trafik lambalarından saatte 100 araç geçiyorsa 20’si kırmızı ışıkta, iki katı fazlası ise yan yoldan geçip ihlal yapıyor. Akşam saat 20.00’dan sonra lambalara uyan araç çok nadir! Akşam işten eve gelirken işe giderken korkarak gidip gelir olduk. Her seferinde ölüm teğet geçiyor. Polisin gözü önünde araç yan yoldan ihlal yapıyor ve polisin umurunda değil. Bu ışıklara kamera sistemi için başbakanlık şikayet ve danışma sistemi olan BİMER’i aradım oradan Kaymakamlığa yönlendirdiler. Kaymakam bir benim için kamera sistemi kuracak değil. O ışıkları haber yaparsanız ve kamera sistemininde (eds) yapılmasını önerirsiniz bize çok büyük yardım etmiş olursunuz. Şimdiden teşekkürler.”