Köprülü kreş davasını TBMM'ye taşıdı

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, geçtiğimiz günlerde Tekirdağ'da bir kreşteki 'Dayak' iddiasını T.B.M.M'ye taşıdı. Köprülü, Aile ve Sosyal Palitikalar Bakanı Ayşenu

GÜNDEM 12.12.2014 16:45:00 0
Köprülü kreş davasını TBMM

Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü verdiği soru önergesinde , “Tekirdağ’ın Malkara İlçesi’nde, kreşe giden 3.5 yaşında ki bir çocuğa öğretmeni tarafından şiddet uygulandığı iddiaları gündeme gelmiştir. Ailesi tarafından hastaneden darp edildiğine dair rapor alınan, henüz 3.5 yaşında ki küçük çocuğun psikolojik olarak kötü durumda olduğu ve fiziki şiddete maruz kaldığı, ailesi tarafından dile getirilmiştir. Kreşteki Öğretmeni tarafından sırf altını ıslattığı gerekçesiyle dayak atılan ve küçük bedeninde morluklar oluşan çocuğun, psikolojik olarak kötü durumda olduğu ve şu anda okulun önünden dahi geçmek istemediği anne ve babası tarafından belirtilmektedir. Çocuklarını kreşe emanet eden ve perişan olduklarını belirten aile, bu işin sorumlularının bulunmasını ve ilgili kurumların olayı çözmelerini beklemektedir.”dedi.

Malkara’daki olayla ilgili verdiği soru önergesinde, “Yaşanan bu kötü olay göstermiştir ki; okul öncesi çocuklarımızın bakım ve eğitimleri, sosyal ve psikolojik açıdan gelişimleri için emanet ettiğimiz kurumlar denetimden uzak ve soruşturulmaya açık durumdadırlar. Topluma ve ülkeye faydalı ve sağlıklı bireyler yetiştirilmesi bakımından önem arz ettiğimiz bu yerlerin nasıl denetlendiği, öğretmen seçiminde ne gibi kriterlerin dikkate alındığı tekrar sorgulanmaya değer konuma gelmiştir. Malkara ilçemizde görülen bu kötü örnek neticesinde; denetimsiz bırakılan söz konusu kreş ve diğer anaokullarının bir an evvel mercek altına alınması, ilgili Bakanlıkların periyodik olarak denetim ve kontrolleri yapacak çalışmaları başlatması gerekmektedir. “ açıklamalarını yapan Köprülü, Bakan Ayşenur İslam’ın cevaplaması için şu soruları yöneltti.

1. Malkara ilçemizde, 3.5 yaşındaki çocuklarının altını ıslattığı gerekçesiyle, öğretmeni tarafından darp edildiği ve ellerinde hastane raporu bulunduğunu ifade eden mağdur ailenin şikayetleri neticesinde gerekli soruşturma başlatılmış mıdır?

2. Aynı kreşte daha önce başka ailelerin çocuklarının da kötü muamele ve darpla ilgili şikayetlerinin olduğu iddiaları doğru mudur? Adı geçen kreş en son ne zaman denetlenmiştir?

3. Tekirdağ ve ilçelerinde yer alan kreş ve anaokullarının denetimlerine ilişkin son 5 yıllık çalışmalarınız nelerdir? Uyarı alan, kapanan, yetersiz olan kurumlar bulunmakta mıdır?

4. Söz konusu işletmelerde görevlendirilen; çocuklarımıza eğitim veren öğretmenlerin ve personelin eğitim düzeyleri ve yeterlilikleri konusunda belirlenen kriterler nelerdir? 3.5 yaşında bir çocuğun darp edildiği iddia edilen bu kreşte, çalışan o öğretmen için ve diğer personelin yeterliliği için gerekli denetimler yapılmış mıdır?

5. Denetiminiz ve sorumluluğunuz dahilinde olan kreş ve anaokullarında; Eğitim, bakım ve diğer verilen tüm hizmetlerin, çocuklarımızın kişiliklerinin oluşmasında, fiziksel ve zihinsel gelişmelerinin sağlanmasında, etkili, yeterli ve düzgün yapıldığını belgeleyen çalışmalarınız nelerdir?