Edirne'de Bakanlık el sanatları kursu açacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünce kaybolmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarının yok olmasını önlemek, kültür ve sanat sevgisinin yayılmasını temin e

GÜNDEM 9.12.2014 18:05:00 0
Edirne

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, açılacak olan kurslarda aslına uygun olarak elemanlar ve ustalar yetiştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamanın amaçlandığı belirtildi. 2015 Yılı Yaygın Kültür Eğitim Faaliyetleri Planı çerçevesinde Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde Türk Süsleme Sanatı ve Geleneksel El Sanatları Edirnekari, Dekoratif Ahşap Süsleme, Minyatür ve Ebru Kursları açılacağı duyuruldu. 

Yapılan açıklamada esasına uygun olarak yürütülen kurslarda başarılı olan kursiyerlere kurs bitirme belgesi verileceği bildirilirken, geleneksel el sanatları kurslarına kayıt başvurularının 27 Kasım tarihinde başlayarak, 31 Aralık tarihine kadar devam edeceği kaydedildi. 

Ayrıca ücretsiz olarak yapılacak kurslara katılmak isteyenlerin 1 adet nüfus cüzdanı sureti, 2 adet fotoğraf ve katılmak istedikleri kursu belirten dilekçeleri ile birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Deveci Han Kültür Merkezi'ne şahsen başvuru yapmaları gerektiği bildirildi. 

İha