Sözlerinde durdular

Çerkezköylü sporcular Kübra Kepenek ve Samet Ayaz Uluslararası Tekvando Şampiyonası'na giderken ziyaret ettikleri Belediye Başkanı Vahap Akay'a 'Derece' sözü vermişlerdi. Kepenek ve Ayaz, Å?

SPOR 9.12.2014 17:45:00 0
Sözlerinde durdular

Çerkezköy Güzel Spor Kulübü sporcularından Kübra Kepenek ile Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü sporcusu Samet Ayaz  25-30 Kasım tarihlerinde Antalya Belek’te yapılan Uluslararası Tekvando Şampiyonası’nda  ‘Yıldızlar kategorisi’nde 33 kiloda dünya ikincisi oldu. Şampiyon sporcuları Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay makamında ağırladı. Kübra Kepenek ve Samet Ayaz’ı tebrik eden Başkan Akay, “Çerkezköy’ün guru olmayı sürdüren siz sporcularımızın bu önemli şampiyonada da dünya ikinciliğini elde etmenizden bir o kadar daha mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Sizler aynı zamanda bölgemizin birer örnek sporcuları oldunuz. İlçemizde spordaki eksikliğin giderilmesi için acilen çalışmalar yapacağız.”dedi.

ŞAMPİYONAYA BİN 400 SPORCU KATILDI

Güzel Spor Kulübü Başantrenörü Bilal Güzel Antalya Belek’te gerçekleşen Uluslararası Tekvando Şampiyonası’na çeşitli ülkelerden toplam bin 400 sporcu katıldığını belirtti. Şampiyonanın  oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçtiğini söyleyen Güzel, “Hem Çerkezköy’ün hem Tekirdağ ve Trakya’nın gururu olan sporcularımız Kübra Kepenek ve Samet Ayaz bu şampiyonada da dünya ikinciliğini kazandılar. Biz gerek Güzelspor Kulübü gerek Şampiyon Spor Kulübü olarak bu şampiyonaya çok sıkı şekilde hazırlandık.”dedi.

YILDIZLAR’DA 7 GÜMÜŞ MADALYA

Şampiyona ile ilgili bilgiler veren Güzel, şunları kaydetti: “Bu şampiyonada Türkiye Büyükler Kategorisi’nde 4 altın, bir gümüş ve 6 bronz madalya elde edildi. Bayanlar 49 kiloda Rukiye Yıldırım,53 kiloda Makbule Nur Korucu, 57 kiloda Hatice Kübra İlgin ile erkekler 80 kiloda Tunus Adıel,üçüncü sırayı alan sporcularımız Sude Burcu, Nafia Kuş, Mervenur Evci, Görkem Sezer, Umut Birlik ve Serdar Yüksel de gelecek adına önemli puanlar elde etti.”

TURNUVALARA ARTIK MİLLİ SPORCU OLARAK KATILACAKLAR

Türkiye Gençler Kategorisi’nde 4 altın,7 gümüş ve 15 bronz,yıldızlar kategorisinde  ise 5 altın ve 7 gümüş  madalya ile 17 de bronz madalya kazanıldığını hatırlatan Gümüş, “7  gümüş madalyanın hepsi Trakya bölgemizden katılan sporcularımız elde etti. Bu 7 gümüş madalyanın ikisini de şu an yanınızda buluna Kübra Kepenek ve Samet Ayaz kazandı. Bu şampiyona ilçemize iki dünya ikinciliği alarak dönen sporcularımızın artık önü açıldı. Bundan sonra yapılacak uluslararası şampiyonalara milli sporcu olarak katılacaklar. Birinci Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası kapsamında düzenlenen yarışmalarda ise milli sporcularımızın 25’i altın, 21’i gümüş ve 25’i de bronz olmak üzere 71 sporcumuz madalya ile rakip ülkelere fark atmayı başararak büyük bir başarı elde ettiler.”diye konuştu.

ŞAMPİYONAYA EN ÇOK SPORCU İLE İRAN KATILDI

Şampiyona’ya yetmiş ülke sporcularının katıldığını ve  150 sporcu ile en çok sporcu ile katılan ülkenin İran olduğunu belirten Güzel şöyle devam etti: “Şampiyonada ülkelerinde savaş olmasına rağmen Ukrayna 70 sporcu ile  katılırken. İran 150 sporcu ile en çok sporcu ile katılan ülke oldu. Biz bu şampiyonaya daha çok sporcu ile katılabilirdik ve daha çok başarı elde edebilirdik. Ancak ülkemizde özellikle bizim branşımıza karşı ilginin artması açısından gerekli çalışma yok! Biz Tekvando sporunda ülkemizin çok daha üst düzeye gelmesini istiyoruz. Eğer bunu kısa zamanda başarırsak çok fazla şampiyonluklar elde edeceğimize inanıyorum. Güzel Spor ve Şampiyon Spor Kulübü’nde spor yapan çocukların bazılarının sanayici olan babaları da var. Son 10-15 yılda Çerkezköy’de kaç sporcumuz şampiyonalarda derece almış görülecek. Bizim spor kulüplerimizde herkesim insanımızın çocukları spor yapıyor. Spor yapan çocuklarımız aynı zamanda uyuşturucudan da uzak duruyor. Ancak bizim sıkıntımız gerek ilçemizde gerek ülke genelinde bu tip sporlara gereken ilgi gösterilmemesi. Temennimiz bu sıkıntının kısa zaman içinde giderilmesidir.”

BAŞARILI SPORCULARIN RESİMLERİ İLÇEMİZİN BELİRLİ YERLERİNE KONULARAK GENÇLERİ SPORA TEŞVİK EDELİM

Şampiyon Spor Kulübü Başantrenörü Vural Ayaz da ziyaret sırasında şunları söyledi: “Çerkezköy Belediyemizin bizlere her zaman destek ve katkı vermesinden çok memnunuz. Başkanımız Vahap Akay’ın katkı ve destekleriyle bu başarıları elde ettik. Başkanımıza bizlere verdiği destek nedeniyle çok teşekkür ediyoruz. Başkanımızdan bir ricamız var. Başarılı olan sporcularımızın resimlerini ilçemizdeki bilbortlara konulmasını halinde gençlerimizi spora teşvik etme bakımından güzel olacağını düşünüyoruz. Eğer başkanımız bu konuda gerekeni yaparsa çok iyi olacak. Aynı zamanda ilçemizdeki başarılı sporcuları da halkımız tanımış olacak.”dedi.

 SİZLERLE NE KADAR GURURLANSAK AZDIR 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’da “Sizler daha önceki şampiyonalarda da birincilik alarak bizleri gururlandırmış ve ilçemizin adını Tekvando da duyurmuştunuz. Antalya’daki şampiyonada da iki sporcumuzun dünya ikincisi olarak madalya almaları bizleri bir o kadar daha gururlandırdı ve onurlandırdı. Sizler yakın gelecekte dünya şampiyonu olacak sporcularımızsınız. Bu gün için ilçemizde sporda bir eksikliğimiz var bunu kabul ediyoruz. Özellikle bireysel, sosyal  ve fiziksel olarak eksikliklerimiz var. Bu eksiklikleri ve yetersizlikleri gidermemiz lazım. Bu konuda da gerekeni yapacağız.”dedi.

SÖZÜNÜZÜ DÜNYA İKİNCİLİĞİ İLE GERÇEKLEŞTİRDİNİZ

Sporculara destek için elinden geleni yapacağını belirten Başkan Akay, sözlerine şöyle devam etti: “Temel noktada gençlerimizi bir araya getirmek lazım. Bu konudaki sıkıntıyı da kısa zamanda gidermemiz lazım. Birçok olimpiyatlar yaşıyoruz. Belediyeler bu konuda hedefler ortaya koyuyor. Hedeflerinde gerçekleşmesi için bu sıkıntıları gidermemiz gerekiyor. Sizleri ve kulüplerinizi başarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Sizler bu şampiyonada elde etmiş olduğunuz dünya ikinciliğiyle bizleri yine gururlandırdınız onurlandırdınız. Sizlerle ne kadar gururlansak azdır. Sizlerin yakın gelecekte dünya şampiyonu olacağınıza da inanıyorum. Sizlere desteğim devam edecek. Biz her zaman üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Sizler şampiyona öncesi  derece ile döneceğinize söz verdiniz ve sözünüzü dünya ikinciliğiyle gerçekleştirmiş olmanız ise bizim için ayrı bir sevinç ve övünç kaynağı oldu. Sizleri başarılarınızdan dolayı tekrar tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.”

Haber/Seyit SÜREN