Öge seçimi de kazandı

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nın 5. Olağan Kongresi dün yapıldı. Seçim öncesi Ak Parti Genel Merkezi tarafından aday gösterilen Abdullah Öge, 262 oy kullanan delegenin 179'unun oyunu ala

GÜNDEM 7.12.2014 19:07:00 0
Öge seçimi de kazandı

Ak Parti Çerkezköy 5. Olağan Kongresi’nden Abdullah Öge galip çıktı. Öge 400 delegesi bulunan Çerkezköy’de yapılan kongrede oy kullanan 262 delegeden 179’unu alarak ilçe başkanlığına seçildi. Rakibi olan eski Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli ise 80 oy aldı.

 

 

ÇERKEZKÖY 5. KONGRESİ’Nİ YAPTI

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı dün saat 13.00’de Beylice Düğün Salonu’nda 5. Olağan Kongresi’ni yaptı. Kongrede, Ak Parti Genel Merkezi tarafından Çarşamba günü ismi açıklanan Abdullah Öge ile Ak Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları eski başkanlarından Mehmet Can Danyeli yarıştı.  Seçimlerin tek liste ile yapılması beklenirken, kongre öncesi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve İl Başkanı Ahmet Akçay, kuliste Mehmet Can Danyeli ile görüşmesi dikkat çekti. Kongre divan heyetinin oluşturulması ile başladı. Zeynel Şen’in başkanlığına seçildiği Divan Heyeti Sinan Meral, Nuran Yeşil, Seda Akın ve Seyithan Caferoğlu’ndan oluştu. Kongre Divan’ın oluşmasının ardından AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek’in kutlama mesajları ile devam etti. Kongrede ilk konuşmayı AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi yaptı. “Teşekkürler Çerkezköy” sözü ile konuşmasına başlayan Yemişçi, Çerkezköy’ün Tekirdağ’ın her zaman gururu olduğunu söyledi.

 

 

İLK KONUŞMA MİLLETVEKİLLERİNDEN

Milletvekili Yemişçi konuşmasında Ak Parti iktidarında yapılan hizmetleri anlattı. Eğitim, sağlık, ulaşım, ekonomi başta olmak üzere her alanda partisinin önemli başarılara imza attığını söyleyen Yemişçi, Trakya’da yapılan hizmetlere de değindi. Yemişçi, “Tekirdağ’a kamu yatırımları anlamında ciddi yatırımlar yapıldı. Ergene Havzası’nın temizlenmesi için 3.2 milyar TL bütçe ayrıldı. Artık Trakya’nın bir gelişim projesi var. Bunun da bütçesi 10 milyar TL. Çerkezköy’e Adalet Sarayı yapıldı. Devlet hastanesinin inşaatı devam ediyor.” dedi.  Çerkezköy’ün bir kaymakamlık binasına ihtiyacının olduğunu söyleyen Yemişçi, Kaymakamlık binasını da Çerkezköy’e kazandıracaklarını kaydetti. Daha sonra  AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut kürsüye geldi.  AK Parti’nin girdiği 9 seçimden başarı ile çıktığını söyleyen Akbulut , Ak Parti döneminde yıllarca halının altına süpürülen birçok ülke sorunu birer birer masaya yatırılarak çözüldüğünü söyledi.

Turgut Özal’ın “Risk almayan idareci, idareci değildir” dediğini söyleyen Akbulut, AK Parti’nin seçim kaybetme kaygısı gütmeden risk alarak ülkenin sorunlarını çözmeye çalıştığını söyledi.  Akbulut “Çerkezköy’de 30 Mart seçimlerinde bir trafik kazası oldu. Onun dışında Çerkezköy hep bizi destekledi. Biz de aslan payını Çerkezköy’e verdik ve vermeye de devam edeceğiz” diye sözlerini tamamladı.

 

 

İKİ İLÇEDE KONGRESİ’Nİ ERTELEMEK ZORUNDA KALDIK

Milletvekillerinin ardından kürsüye Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay geldi. Akçay, Çerkezköy Kongresi’nin Tekirdağ’da son kongre olacağını ancak, iki ertelen kongre nedeniyle son kongre olmadığını belirtti. Akçay, “Çerkezköy kongremiz Tekirdağ’daki son ilçe kongremiz olacaktı. Ama 2 kongremizi ertelemek durumunda kaldık. Bugün de kongremizi birlik ve beraberlik içinde yapacağımıza inanıyorum,” dedi. Konuşmasında 2015 seçimlerine de değinerek önemine vurgu yapan Akçay, “Canla başla çalışıp 2015 seçimlerinde en yüksek oyu alacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

ŞUBAT AYINDA KONGRE SÜRECİ TAMAMLANACAK

İl Başkanı Akçay’ın ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop partililere seslendi. Türkiye’de kongre sürecinin yüzde 90’ının tamamlandığını belirten Şentop, Şubat ayının ilk 10 günü içinde il kongrelerinin de tamamlanacağını kaydetti. Şentop şunları kaydetti: “7 Haziran 2015’te genel seçimler yapılacak. Böyle bir süreçte kongre yapmak her babayiğidin harcı değil” dedi. Diğer partilerde siyasetin kişisel menfaatler için yapıldığını iddia eden Şentop “AK Parti önüne büyük hedefler koydu. 2011’de 2023 hedeflerini açıkladık. Daha sonra da 2053 ve 2071 hedeflerini açıkladık. Böyle büyük projelerle hareket eden partimizin mensuplarının da kendi kişisel hesapları ile hareket etmediğini görüyorum.”

 

 

BARAJLA İLGİLİ ÖNERİ SUNDUK KABUL EDİLMEDİ

Konuşmasında demokrasi vurgusu yapan Şentop, “Millete güveniyorsanız demokrasinin de önünü açacaksınız.”dedi. Şentop, vesayetçi sistemi ortadan kaldırdıklarını, bürokratik oligarşik yapıyı tasfiye ettiklerini anlatırken, “Her şeyin kararını, milletin oyuyla seçilmiş iktidar verecek, atanmışlar seçilmişlere tabi olacak dedik. Biz söz verdiysek yaparız, tutamayacağımız sözü vermeyiz” dedi.

Konuşmasında son günlerin ülke gündeminden düşmeyen konusu ‘Seçim barajı’na da değinen Şentop, 2013’te barajla ilgili öneri sunduklarını ama kabul edilmediğini söyledi. Şentop, “CHP sıfır baraja razı değil, yüzde 5 istiyorlar. MHP ise yüzde 10 ile devam etmesini istiyor” açıklamasını yaptı.

 

 

ABDULLAH ÖGE İLÇE BAŞKANI SEÇİLDİ

Genel Başkan Yardımcısı Şentop’un konuşmasının ardından kongre faaliyet raporu, gelir gider hesapları ve tahmini bütçenin görüşülmesi ile devam etti. Yapılan görüşmelerin ardından divana 2 liste sunuldu. Seçime genel merkezin belirlediği Abdullah Öge ile İlçe Gençlik Kolları Eski Başkanı Mehmet Can Danyeli’nin listeleri ile gidildi. Seçimlerde 400 delegeden 262 delege oy kullanırken, 262 delegenin 179’unun oyunu alan Abdullah Öge İlçe Başkanlığına seçildi. Mehmet Can Danyeli ise 80 oyda kalırken, 3 oy da geçersiz sayıldı.

İKİ ADAY BİRLİK MESAJI VERDİ

Seçimin ardından iki aday da birbirlerini tebrik edip birlik ve beraberlik mesajı verdi. Seçime katılan delegelere ve partililere teşekkür eden yeni ilçe Başkanı Abdullah Öge “Delegeler ile birlikte çalıştık ve mücadele ettik. Mehmet Can Danyeli ile bu süreçte sıkıntılar yaşadık. Bunu güzel bir şekilde atlattığımızı düşünüyorum. Bu seçime girerken birlik beraberlik içinde güzel bir kongre olsun diye hazırlandık. Birbirimizi üzecek hiçbir konuşma yapmadık. Bazı şeyler söylendi ve biz hiçbirine kulak asmadık. Güzel bir kongre süreci yaşadık. Genç kardeşimiz Mehmet Can Danyeli’yi bundan sonraki siyasi hayatında hep bizim yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

DANYELİ TEBRİK ETTİ

Seçimi kazanan Abdullah Öge’yi rakibi Mehmet Can Danyeli de tebrik ederek, “Biz arkadaşlarımız ile birlikte seçime girdik. Bu iş nasip işidir. Delegelerin ve demokrasinin kararına sonsuz saygı duyuyorum. Bu görevi Abdullah Öge’nin layıkı ile yerine getireceğine inanıyorum. Elimizden geldiğince projelerimizle ve insan kaynaklarımız ile bir şekilde yanınızda çalışacağız. Başkanımın elini kaldıran ilk kişi olmak istedim” dedi. Daha sonra Öge ve Danyeli birbirine sarılarak gazetecilere poz verdi. Sonucun açıklanmasının ardından Abdullah Öge’nin babası Sinan Öge, seçimde yarışan her iki adayın elini kaldırarak beraberlik mesajı verdi.

ÖGE’NİN YÖNETİMİ

Abdullah Öge başkanlığındaki Ak Parti Çerkezköy İlçe yeni yönetimde Mikail Çelik, Ali Eke, Ömer Faruk Bilgin, Göksel Bozdağ, Hüseyin Karaca, İrfan Ak, Sinan Kozuva, Umut Danış, Nurcan Aksoy, Ömer Yalvaç, İnci Engirli, Erdem Güner, Ercan Tanışık, Zafer Erdağ, Nevzat Teker, Süleyman Bahçekapılı, Vahit Özcan, Kenan Özaydın, Ömer Güner, Celal Yeşilyurt, Aydın Kaya, Abdullah Coşkun, Salih Azbay, Şaban Uğur, Filiz Gören, Ercan Erdoğan, Murat Akbay, Adem İçli, Ümit Kök yer aldı.

400 DELGE’DEN 138’İ GELMEDİ

Kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut ve Özlem Yemişçi, İl Başkanı Ahmet Akçay, Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem, AK Partili Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Kapaklı İlçe Yönetimi, AK Parti İlçe Eski Başkanlarından Alaeddin Demirbağ ve Mehmet Danyeli, İl Eski Başkanlarından Ahmet Kambur ve Mehmet Şık, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy ve Kapaklı eski dönem meclis üyeleri ile partililer katılırken, katılım önceki kongrelere oranla az oldu. Seçimde 400 delegeden 138’inin oy kullanmaya gelmemesi dikkat çekti. Kongreye misafir olarak CHP’li Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir ve yönetim kurulu üyeleri katılarak, Ak Partililer’i tebrik etti.

Ahmet Kılavuz