Büyükşehir Saray'da hizmet açtı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Saray Hizmet Binası düzenlenen törenle açıldı.

GÜNDEM 7.12.2014 13:08:00 0
Büyükşehir Saray

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın insan odaklı belediyecilik anlayışı çerçevesinde uygulamaya koyduğu ve her hafta bir ilçede gerçekleştirilen ‘Hizmet Kervanı’ kapsamında dile getirdiği 'Her ilçede büyükşehir hizmet binaları olacak' sözü tek tek hayata geçmeye başladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Malkara’dan sonra dördüncü hizmet binası Saray’da açıldı. 

Açılışa Tekirdağ Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Albayrak, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Belediye Başkan Yardımcıları Dilaver Perçin ve Arif Naci Öngören, Belediye Meclis Üyeleri , TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, CHP Saray İlçe Başkanı Demir Ali Demirel ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Jandarma Komutanı Yasin Demir, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Bilecen, STK Temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

DÖRDÜNCÜ HİZMET BİNASI AÇILDI

Açılış töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi’nin dördüncü hizmet binasını Saray’da açmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, "Saray bizim çok önemli bir ilçemiz, Büyükyoncalı’sı ile Beyazköy’ü ile bir bütün olarak hizmet almaya devam edecektir ve Saray’ın coğrafi bütünlüğünü bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Saray Belediye Başkanımızın bizden istediği bütün sözler yerine getirilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Büyükşehir olarak bizim büyük projelerimiz ile birlikte Nazmi Başkanın projeleri ve ortak yapacağımız projeler olacak. Büyükşehirin gücü ve desteği de her zaman Saray’ın yanında olacak. Biz bu hizmetleri yapacağız derken biraz da sizlerden sabır istiyoruz. Biraz zahmet çekeceğiz ama sonunda hepimiz rahata erişeceğiz. Yaşayacağımız güzellikler ile birlikte çektiğimiz sıkıntıların boşa olduğunu göreceğiz. Sabrınızın karşılığını hizmet olarak fazlasıyla alacaksınız. Halkımız büyükşehirden hizmet bekliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben ve tüm ekibim hazırız. Geldiğimiz noktada artık bir eksiğimiz kalmadı. Ancak bizim zamanla yarıştığımızı bilmenizi istiyorum. Zaman gerçekten şuan bize yetmiyor ve ben mesaimi 18 saate çıkardım ama Saray için Tekirdağ için helal olsun. Büyükşehir sıradan bir oluşum değil. Sağlam temelleri üzerine kurulması gerekiyor. Geldiğimiz noktada artık büyükşehir olarak yapılanmamızı tamamladık. Büyükşehir artık hizmete başlamıştır. Saray’ın tüm altyapı, su, kanalizasyon ve arıtma tesisi işlerini TESKİ yapacak ve yapmaya devam etmektedir. Siyaset 30 Mart’tan sonra artık geride kaldı. Bize oy veren vermeyen herkesi kucaklayacağız artık hizmet zamanı. Hizmet yapmak için de bizim ilçelerimizde de hizmet binalarımızın olması gerekiyordu ve bugün Saray’da da hizmet binamızı açıyoruz. Seçim öncesi kitapçığımızda ne yazdıysak hepsini yerine getireceğim. Çünkü yapamayacağım şeyin sözünü vermem, sözünü verdiğim şeyi de mutlaka yaparım. Bu duygu ve düşüncelerle Saray hizmet binamızın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ve TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta da bir konuşma yaparak yeni hizmet binasının hayırlı olması temennisinde bulundu. Prof. Dr. Halim Orta ayrıca, Saray’da yapılacak su hattı, kanalizasyon ve arıtma tesisi çalışmaları ile ilgili kısa bir bilgi verirken, konuşmaların ardından Saray Hizmet Binası hizmete açıldı.

PASTAYI KADINLARLA BİRLİKTE KESTİ

Başkan Albayrak, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta ve Genel Sekreter Murat Yazan ile birlikte binayı gezerek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.Başkan Albayrak, açılışın ardından CHP Saray İlçe Başkanlığı tarafından özel olarak hazırlanan üzerinde Başkan Albayrak’ın resminin olduğu pastayı kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 80. yılına ithafen bayanlarla birlikte keserek onların özel gününü kutladı.