3 Aralık engelli hakları için önemli bir gün

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, "3 Aralık günü, engelli vatandaşlarımızın haklarına dikkat çekmesi açısından

GÜNDEM 3.12.2014 19:19:00 0
3 Aralık engelli hakları için önemli bir gün

Kaymakam Kubilay mesajında, “Bir toplumun gelişmişlik düzeyi engellilere sunulan imkan ve hizmetlerle doğru orantılıdır. Herkes gücü ve imkanları ölçüsünde engellilerin yaşamlarını kolaylaştırıcı bir şeyler yapmalıdır. Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının önemli göstergelerinden biridir.”açıklamasına yer verdi.

TEBRİK EDİYORUM

Kaymakam Kubilay açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu çerçevede, engelli vatandaşların sorunları ve bu sorunların çözümlerine yönelik olarak Devletimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımızın da etkin rol üstlenmeleri büyük önem taşımaktadır. İlçemizde bu konuda büyük gayretlerini gördüğümüz ve İlçemize bir okul kazandıran Müjgan-Serkan Karagöz çiftine teşekkürü bir borç biliyorum. Yine kapsamda önemli çalışmalar yapan ve İlçemiz Belediyesinin destekleriyle de Engelliler Yaşamevini ilçemize kazandıran Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek yönetimini de tebrik ediyorum.”

KARDEŞLİK DUYGULARI İLE KUCAKLIYORUM

Kaymakam Kubilay açıklamasını şöyle tamamladı: “Engelli vatandaşlarımız için korumacı değil, onlara fırsat eşitliği tanıyan bir düşünce ve uygulama içinde olmamız gerekmektedir. İş ve eğitim hayatında olduğu kadar, sosyal hayatta da daha aktif bir yaşam sürmeleri en doğal hakları olan Engelli Vatandaşlarımızın daima yanlarında ve desteğinde olduğumuzu belirterek; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün bu konuda bilinçli ve hassasiyetin daha da artmasına vesile olması dileğiyle, tüm engelli vatandaşlarımızı, ailelerini sevgiyle ve kardeşlik duygularıyla kucaklıyorum.”

                       

Metin KUBİLAY

Çerkezköy Kaymakamı