Belediye Rekreasyon Projesi'nde kararlı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, otogarın taşınması ile boşalan alanda planladığı 'Rekreasyon Projesi' ile ilgili bilgi verdi. Akay, Subay Lojmanları'nın bulunduğu alanında rekreas

GÜNDEM 27.11.2014 13:27:00 0
Belediye Rekreasyon Projesi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Atatürk Viyadüğü yanında bulunan Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Subay Lojmanları’nın bulunduğu arazinin, belediyeye devri konusunda yaşanan gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

 

ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANDI

Çerkezköy halkının eski otogar mevkinde yapılmasını merakla beklediği ‘Rekreasyon Projesi’ kapsamında engel teşkil eden Atatürk Viyadüğü yanındaki subay lojmanları konusu çözüme kavuşuyor. 1983 yılında 4 blok olarak inşa edilen subay lojmanlarına, 1996 yılında 2 blok daha eklenmişti. Yaklaşık 60 dairenin bulunduğu subay lojmanlarının büyük kısmı yıllardır kullanılmıyor. Büyük oranda atıl durumda olan lojmanların Çerkezköy Belediyesi’ne devri için çalışmalara hız veren Belediye Başkanı Akay, konu hakkında önemli gelişmeler yaşandığını ifade etti.

 

MSB OLUMLU BAKIYOR

Başkan Vahap Akay, “Köprü yanındaki lojmanların yaklaşık yüzde 60’ı atıl durumdadır. Bununla birlikte hastane yolu üzerinde bulunan askeri lojmanların da büyük kısmı kullanılmamaktadır. Atatürk Viyadüğü yanındaki subay lojmanlarında oturanların, hastane yolu üzerinde bulunan askeri lojmanlara taşınması ve subay lojmanları alanının yeşil alana dönüştürülmesi için öncelikle 3. Zırhlı Tugay Komutanlığımızla görüştük. Kendileri de konuya sıcak baktıklarını ifade etti.” dedi. Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı ile gerekli yazışmaların yapıldığını kaydeden Başkan Vahap Akay, “Milli Savunma Bakanlığı da konuya olumlu bakıyor. Temennimiz en kısa süre içinde buranın belediyemize devrini sağlamak ve bu askeri alanı yeşil alana çevirmektir” dedi.

 

10 BİN METREKAREYE YAKIN CİDDİ BİR ALAN VAR

Çerkezköy Belediyesi Rekreasyon Alanı projesinin hazır olduğunu anımsatan Başkan Akay, “Subay lojmanlarının burada artık bir anlamı kalmadı. Bu bina miladını doldurmuş ve Çerkezköy’ün göbeğinde kalmıştır. Biz de yeşil alan yapmak için o alanı da projemize katacağız. O alan Çerkezköy’ün önünü açacaktır. Astsubay lojmanlarında 10 bin metrekareye yakın ciddi bir alan var. Milli Savunma Bakanlığı ile birlikte buranın yeşil alana çevrilmesi konusunda irtibat halindeyiz” diye konuştu.

 

ALIŞVERİŞ MERKEZİ DEDİKODUDAN İBARETTİR

Çerkezköy’de fısıltı gazetelerinde bazı çirkin dedikoduların dolaştığını ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Birileri, Rekreasyon Alanı Projesi’ni hayata geçirmeyi planladığımız yerde büyük bir alışveriş merkezi yapılacağı yönünde dedikodular üretiyor. Böyle bir şey söz konusu dahi değildir. Şunu bütün açık yürekliliğimle dile getiriyorum ki benim başkanlığım döneminde bu alanda kesinlikle ticari amaç güden bir yapı yapılmayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

VİYADÜK, YAYA TRAFİĞİNE KAPATILSIN

Çerkezköylü’ler ise bir an evvel Rekreasyon Alanı Projesi’nin hayata geçirilmesini bekliyor. Proje konusundaki kararlılığı nedeniyle Belediye Başkanı Akay’a teşekkür eden vatandaşlar, “Hükumet Konağı önü çok güzel bir görünüme kavuştu. Başkanımızdan isteğimiz, Hükumet konağı arkasında bulunan park alanına da el atmasıdır. Bununla birlikte dere yatağındaki ıslah çalışmalarının tamamlanmasının ardından gerek hükmet konağı arkasında gerekse yeni otogar önünde yaya üst geçitleri yapılmasını istiyoruz. Atatürk Viyadüğü’nün yaya trafiğine kapatılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.  

 

REKREASYON ALANI PROJESİNDE NELER VAR?

Toplam 105 bin metrekare alanda uygulanması planlanan Çerkezköy Belediyesi Rekreasyon Alanı Projesi’nde, süs havuzları, fıskiyeler, giriş takı ve giriş kemeri, 5 bin metrekare gölet alanı, 4 bin 700 kişilik 7 bin metrekare konser alanı, kafeterya ve pazar alanı, 800 kişilik amfi tiyatro, 85 bin metrekare yeşil alan, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, kır kahvesi, basketbol sahası, tenis sahası, aile çay bahçesi, çocuk alanı, piknik alanları yer alıyor.  

 

Haber / Ahmet KARDEŞ