Emlakçılar sitesi yapacağız

Önceki gün yapılan kongrede Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanlığı'na seçilen Daimi Tavan, projelerini açıkladı

GÜNDEM 27.11.2014 11:49:00 0
Emlakçılar sitesi yapacağız

Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanlığına yeni seçilen Daimi Tavan, ilk projesini açıkladı. Tavan, emlakçıların aynı çatı altında hizmet vermesi için Emlakçılar Sitesi kuracaklarını söyledi. Ayrıca, müteahhit firmalar için yatırım alanlarının oluşturulması ve Çerkezköy- Kızılpınar arasındaki imar sorununun çözümü konusunda çalışmalar yapacaklarını belirten Tavan, emlakçıların haklarını korumak içinde resmi kurum ve kuruluşlarla sürekli irtibat halinde olup, gerekli görüşmeleri yapacaklarını kaydetti.

 

MESLEKTAŞLARIMIZIN HAKLARINI HER PLATFORMDA KORUYACAĞIZ

Emlakçılar Derneği Başkan Daimi Tavan, önümüzdeki günlerde yapacakları çalışma ve projeleriyle ilgili konuştu. Tavan, “Yönetim olarak meslektaşlarımızla sık sık toplantılar yaparak birlik ve beraberliği pekiştireceğiz. Meslektaşlarımızın sorunlarının giderilmesi konusunda ve haklarını savunma açısından, tüm resmi kurum ve kuruluşlarla görüşmeler yaparak resmi olmayan ve gayrimenkul sektöründeki arkadaşlarımızın itibarına zarar veren kişi ve etkenlere karşı kanunların bize vermiş olduğu yetki ve sorumluluklar dahilinde çalışmalar yapacağız.”dedi.

 

MESLEKİ EĞİTİM SEMİNERLERİ DÜZENLEYECEĞİZ

Gayrimenkul alanında meslektaşlarına eğitim seminerleri düzenleyeceklerini de söyleyen Başkan Daimi Tavan, şunları kaydetti: “Dernek üyesi meslektaşlarımızın daha da kaliteli hizmet vermesi acısından gayrimenkul alanında güncel gelişmeler, kanun tasarıları ve yasal haklarımızın bilgilendirilmesi açısından sektör bazında uzman kişi ve kuruluşlar tarafından verilecek mesleki eğitim seminerleri düzenleyeceğiz. Derneğimize üye olan tüm meslektaşlarımızın  resmi kurum ve kuruluşlarda, kendilerini tanıtabilmeleri, işlemlerini daha hızlı ve sorunsuz gerçekleştirmelerini sağlamak için  girişimlerde bulunacağız.”

 

ÇERKEZKÖY KIZILPINAR ARASINDAKİ ÇÖZÜMLENEMEMİŞ İMAR SORUNUNUN ÇÖZÜMLENMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ

Emlakçılar Derneği olarak, meslektaşlarına yönelik yapacakları çalışmaların dışında ilçenin imar konularında da çalışmalar yürüteceklerini anlatan Daimi Tavan, “Çerkezköy’de yatırım yapan müteahhit firmaların ortak sorunu şu an arsa bulma sorunudur. Tepe mevkii, Gümrük üstü, Çerkezköy ve Kızılpınar arasındaki mahalli birleşim projesi diye tabir ettiğimiz bölgenin yaklaşık 8-10 yıldır çözümlenmemiş olan imar sorununun bir an önce çözümlenmesi için dernek olarak büyükşehir ve ilçe belediye başkanları ile gerekli görüşmeleri sağlayıp müteahhit firmalar için yeni bir inşaat ve yatırım alanını oluşturulmasını hayata geçirmek olacak.”dedi.

Rayiç bedellerle ilgili olarak da çalışma yapacaklarını kaydeden Tavan, “Rayiç değerler ile ilgili olarak belediyemiz ile gerekli görüşmeleri yapacağız. Hedeflerimiz arasında burs vermek de var. İlerleyen zaman içinde eğitim bursları vermeyi düşünüyoruz.”diye konuştu.

Tavan, sözlerini, “Derneğimiz şu an Gazi Osman Paşa Mahallesi Barbaros Caddesi No:29/1 Çerkezköy Adresi’nde. Yeni yerine geçene kadar faaliyetine burada devam edecektir.”bilgisini vererek tamamladı.

 

Seyit SÜREN