Alo uyuşturucu hattı kurulacak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelenin en önemli konu başlıkları olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, bu konuda 8 Bakanlığın işbirliği yaptığınÄ?

GÜNDEM 25.11.2014 12:17:00 0
Alo uyuşturucu hattı kurulacak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelede ‘Alo uyuşturucu ile mücadele danışma ve destek hattı’nın kurulacağını kaydetti. Müezzinoğlu, “Bakanlık olarak en önemli konu başlığımız uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele. Bu konuda 8 bakanlık birlikte çalışma yaptık.”dedi.

8 BAKANLIK BİRLİKTE ÇALIŞMA YAPTIK

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Hilton İstanbul Bomonti Otel’de Mersin Entegre Sağlık Kampüsü Proje Finansman Sözleşmesi İmza Töreni’ne katıldı. Bakan Müezzinoğlu, programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Basın mensuplarının uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadele konusunda alacakları tedbirler ile ilgili sorduğu soruya Bakan Müezzinoğlu, “Uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadele Sağlık Bakanlığı olarak en önemli konu başlıklarımızın arasında. Sekiz bakanlık birlikte bir çalışma yaptık. Burada iki şeyi önemsiyoruz. Koruyucu ve önleyici tedbirler. Önleyici tedbirleri İçişleri Bakanlığımız narkotik timleri ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız yürütürken biz Sağlık Bakanlığı olarak koruyucu tedbirler kısmında yoğunlaşıyoruz” dedi.

UYUŞTURUCU DANIŞMA HATTI KURULACAK

Uyuşturucu ile ilgili danışma hattı kuracaklarını belirten Müezzinoğlu, özellikle aile sağlığı merkezlerinde bu anlamda sıkıntısı olan kişilerin aile hekimleri ile iletişime geçebileceğini, ‘Alo uyuşturucu ile mücadele danışma ve destek hattı’nın kurulacağını ve sosyal medya üzerinden de çalışmalar yapılacağını söyledi. Bağımlılığın bir sağlık sorunu olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, bağımlı kişilerin yatılı tedavi olabileceklerini belirtti.

AİLE HEKİMLERİ İLE İLGİLİ ESNEK SAAT DÜZENLEMESİ VAR

Bakan Müezzinoğlu bir gazetede yer alan aile hekimlerinin çalışma saatlerine yönelik haberin gerçeği yansıtmadığını belirterek şunları söyledi: "Aile hekimlerinin çalışmaları hafta arası 5 gün 8 saat. Esnek mesai ile 4 tane aile hekiminin olduğu bir aile sağlığı merkezini düşündüğümüzde sabah saat 8.00 ile 16.00 arası 3 aile hekimi bu işi yapıyorsa diğer aile hekimi saat 13. 00’den, 14. 00’e akşam 20.00’ye kadar. Burada esnek saat düzenlemesi var. Yalnız cumartesileri 12 saat gibi bir nöbet gelecektir. O da 4 aile hekimi olarak düşündüğümüzde ayda bir defa 12 saat. Dolayısıyla 8 çarpı 5 gün dediğimizde 40 saat artı 12 dediğimizde 52 saat. Bunun basına yansıyan şekli yanlış bir hesaplama. Yalnız cumartesileri nöbet diğer günler esnek mesai düzenlemesi".

Marmara Haber