Trafikte minik beyaz adımlar başladı

Edirne'de, Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğünün ortaklaşa çalışmasıyla, 'Trafikte Minik Beyaz Adımlar' projesi hayata geçirildi. Yapılan organi

GÜNDEM 20.11.2014 10:02:00 0
Trafikte minik beyaz adımlar başladı

TRAFİKTE MİNİK BEYAZ ADIMLAR PROJESİ BAŞLADI

Edirne Zübeyde Hanım Anaokulu bahçesinde gerçekleştirilen, ‘Trafikte Minik Beyaz Adımlar’ projesinin açılış törenine, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Edirne İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kemal Soytürk ve çok sayıda minik öğrenci ve velileri katıldı. Edirne İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kemal Soytürk, okul öncesi dönemde verilecek olan trafik eğitimini son derece önemsediklerini belirterek, "Emniyet kemeri takmama, hız sınırının aşılması gibi genel trafik kurallarının ihlal edilmesi, ilerleyen yaşlarda artık kalıplaşmış ve alışkanlık sonucu çocuklarımızda kalıcı davranışlar meydana getirmektedir. Bu amaçla erken yaşlarda başlayan trafik eğitimi çocukların doğru, güvenli davranış modellerini öğrenmesi, bunları benimseyip hayat tarzı haline getirmesini son derece önemli bulmaktayız" dedi.Edirne İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ da güvenli bir trafik ortamı için çocuklarda ve ailelerde trafik bilincinin oluşturulmasının önemine değinerek, "Bu projeyle birlikte çocuklar trafik içinde güvenli hareket edebilecek, trafiği sevecek ve kazaların azalmasında şimdi ve gelecekte etkin rol oynayacak" ifadelerini kullandı.

 

İNSAN KÜÇÜK YAŞTA ÖĞRENDİKLERİNİ HAYAT BOYU UNUTMAZ

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, bu projede asıl hedeflerinin, aynı hizmetten her ilçede bir tane bulunması olduğunu belirterek, çocukların küçük yaşta ne verilirse onu alacağını söyledi. Vali Şahin, 50 yıl sonra bile çocukların eğitimleri unutmayacağını dile getirerek, "Burada yetişen, gören ve öğrenen öğrenciler, eve gittiğinde veya sokakta caddede yürürken annesini bile yönlendirecek. İnanıyorum ki yapacaklar. Çünkü o çocuk öğrendiğini de başkasına öğretmek ister. Bu insanın tabiatında, yaradılışında vardır. 50 sene sonra burada öğretilenleri belki de anlatabilecekler. Ağaç yaşken eğilir. İnsan küçük yaşta öğrendiklerini hayat boyu unutmaz. Ortaokul sonuna kadar insan kavradıklarını hiçbir zaman unutmaz. Ondan sonrasını unutur" dedi. Konuşmaların ardından proje kapsamında anaokulu bahçesinde hazırlanan trafik pistinde akülü araçları kullanan minik öğrenciler trafik polisleri eşliğinde trafikte ne yapmaları gerektiğini öğrendi. Gerçekleştirilen uygulamadan sonra Vali Şahin çocukları tebrik ederken daha önceden trafik eğitimi verilen minik öğrencilere sertifika ve temsili ehliyetlerini teslim etti.

 

Marmara Haber