Viyana'nın yüzde 50'si yeşil alan

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Viyana ziyaretleri kapsamında Viyana Belediyesi'nin katı atık merkezinde incelemelerde bulunduklarını söyledi. Gürkan, katı atığı bin 200 santigrat derecede yakıp he

GÜNDEM 19.11.2014 14:14:00 0
Viyana

GÜRKAN VİYANA ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, Edirne Belediye Meclis Üyeleri Mahmut Keskin, Ali Yazıcı, Mehmet Özülkü ve Ezgi Yetkiner ile birlikte Viyana’ya incelemelerde bulunmak üzere giden Belediye Başkanı Gürkan, Viyana izlenimlerini aktardı. Gürkan, Viyana’nın 23 ilçeden oluştuğunu hatırlatarak, "Viyana Belediyesi hem doğal dokusu hem tarihi dokusu hem de belediyecilik anlamında, kent yaşamı anlamında yaptıkları insanı gerçekten etkiliyor" diye konuştu.

 

BAZI ŞEYLER PARANIN OLMASIYLA DA HEMEN ÇÖZÜLEMİYOR

Viyana Belediyesi’nin yıllık bütçesinin 12 milyar 400 milyon Euro olduğunu dile getiren Gürkan, kendisini en çok etkileyen hususların başında katı atık merkezlerinin olduğunu söyledi. Gürkan, "Hastane ve okul gibi büyük merkezlerin, sitelerin havalandırmasını bu merkezden ürettikleri enerji ile yapıyorlar. Bu sistem bir iki gün içerisinde meydana gelmiş bir yer değil. Bu katı atık merkezini yıllar içerisinde geliştirmişler. Ben kendilerine bu sistemi kaç yılda kurdunuz diye sordum. 1971’de başlamışlar. Yani 43 yılda bu noktaya gelinmiş. Burada anlaşılıyor ki bazı şeyler paranın olmasıyla da hemen çözülemiyor. Belli bir süreç gerektiriyor. Burada onu gördük" ifadelerini kullandı.

 

VİYANA’NIN YÜZDE ELLİSİ YEŞİL ALAN

Gürkan, Viyana’da yeşil alanlarla ilgili çalışmalar yaptıklarını da kaydederek, "Viyana şehir olarak yüzde ellisi yeşil alan yüzde ellisi binalardan oluşuyor. Ancak yeşil alanlar Viyana şehrinin dışında yer alıyor. Şehir içerisinde o kadar fazla yeşil alan yok. Aynı zamanda kardeş belediyemiz olan 15. bölge belediyesi ile bir çalışmamız oldu. Viyana’da iktidarda olan Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ) Genel Sekreterini ziyaret ettik. Büyükşehir belediye Başkanı Michael Haupl ile bir görüşmemiz oldu. Kendisine Osmanlı’yı anımsatması açısından Edirne Kari tablosu hediye ettik. Bedensel ve zihinsel engellilerle ilgili bir ziyaret gerçekleştirdik. Tarihi yapılar ve anıtların korunması ile ilgili bir çalışma gerçekleştirdik. Eyalet Çevre ve Hayvan Haklarından sorumlu bakan ile görüştük. En son ziyaretimizi de Kadın Sağlığı Merkezine gerçekleştirdik. Kadın Sağlığı Merkezi tıbbi anlamda ön kontroller ve yönlendirme yapıyor. Ama asıl travmatik vakalarda ve psikolojik olarak bir çalışma yapıyor. Burasını gerçekten çok beğendik. Kadın Sağlığı Merkezi ile ilgili bizde bir çalışma başlatacağız. Bilindiği gibi bizim Aile Danışma Merkezimiz var. Bu merkezimizi biraz daha büyüterek daha da genişleterek bizde bir Kadın Sağlığı Merkezi’ne dönüştürebilir miyiz onun çalışmasını yapacağız" dedi.