Gülerçin'in öğrencileri Bulgaristan' da

Çerkezköy Gülerçin Koleji, Bulgaristan Türkiye arasında bu yıl 2. Öğrenci Değişim Programını gerçekleştirdi

GÜNDEM 18.11.2014 13:26:00 0
Gülerçin

Bulgaristan’ın 139 OU Zahari Krusha ile Çerkezköy Gülerçin Koleji okullarının birlikte organize ettiği ‘Öğrenci Değişim Programı’nın bu yıl ikincisi gerçekleştirildi. Öğrenci Değişim Programı kapsamında Gülerçin Koleji öğrencileri Bulgaristan’a gitti.

 

BULGARİSTAN’A GİTTİLER

Proje kapsamında Gülerçin Koleji’nden 6/A sınıfı öğrencisi İbrahim Mert Aktaş, 7/A sınıfı öğrencisi Yusuf Emre Deniz ve 9/A sınıfı öğrencisi Tunahan Tarak İngilizce Öğretmeni Özgür Tunç eşliğinde Bulgaristan’a gitti.

 

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER KARŞILIKLI EĞİTİM KONUSUNDA BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU

Öğrenci değişim programı amacı kapsamında, Bulgar ve Türk öğrencilerin birbirlerini daha yakından tanıma ve konuşma fırsatı bulması ile birlikte Bulgar aileler Gülerçin Koleji öğrencilerini de evlerine misafir etti. Öğrenciler, karşılıklı olarak okul içinde ve dışında birlikte zaman geçirip ilişkileri geliştirirken, öğretmenlerde Bulgar meslektaşlarıyla eğitim konuları kapsamında çeşitli toplantılar yaptı. Gülerçin Koleji öğretmenleri ile Bulgar öğretmenler karşılıklı olarak, “Learner Centered Teaching” (Öğrenci Merkezli Öğretim) konulu sunum yaptı. Karşılıklı eğitim, öğretim, teknik ve yaklaşımlar hakkında bilgi alış verişinde bulunulan toplantılar dışında Gülerçin Koleji’nden giden öğrenciler Bulgaristan Milli Eğitim Bakanlığı’na da gitti.

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NI ZİYARET ETTİLER

Bulgaristan Milli Eğitim Bakanlığı’nda 139 OU Zahari Krusha ile Çerkezköy Gülerçin Koleji arasındaki ‘Öğrenci Değişim Programı’ hakkında bilgilendirme yapıldı. İki ülke arasında organize edilen öğrenci değişim programının karşılıklı kültürleri tanıma ve dil gelişimi ve bunun yanında öğretmenler için karşılıklı paylaşacakları eğitim, öğretim, teknik ve yaklaşımların değerlendirilmesi açısından faydalı olduğu kaydedildi.

 

TÜRK KOLEJİNİ ZİYARET ETTİLER

Gülerçin öğrencileri Bulgaristan programında, Sofya şehrinde yer alan Drujba Türk Kolejini de ziyaret etti. Burada proje hakkında bilgilendirme ve eğitim-öğretim işleyişleri hakkında bilgi verildi. Öğrenci değişim programı boyunca çeşitli tarihi mekânlar ziyaret eden Gülerçin öğrencileri, Bulgaristan şehir turu, Sofya Milli Doğa Bilim Müzesi, Alexander Nevski Kathedrali, Koprivstitsa gibi yerleri de dolaştı. Bulgaristan’ın tarihi özelliklerini yansıtan tarihi yerler ziyaret eden Gülerçin öğrencileri, bunların yanında “A Keeper of Traditions”(Geleneklerin Koruyucusu) adlı Bulgaristan’ın Kültürel özelliklerini yansıtan çeşitli müzik ve dans gösterilerini yakından tanıma fırsatı buldu.

 

Ahmet Kılavuz