Çanakkale Tekirdağ'dan başlar!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 'Çanakkale Tekirdağ'dan Başlar' konulu bir sempozyum düzenleyecek. Önümüzdeki yıl nisan ayında yapılacak sempozyumda Çanakkale'de önemli rol ü

GÜNDEM 15.11.2014 13:06:00 0
Çanakkale Tekirdağ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nca 'Çanakkale Tekirdağ’dan Başlar' konulu sempozyum düzenlenecek.

 

ŞİİR KOMPAZİSYON VE SENARYO YARIŞMALARI YAPILACAK 

Türk ve Dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan ve 9 ay süren kara savaşlarında kahramanlık sergileyen 19. Fırka ve 57. Alay’ın Mustafa Kemal tarafından Tekirdağ’da kurulmuş olması dolayısıyla düzenlenecek sempozyum kapsamında 'Yüzüncü Yılda Tekirdağ’da Çanakkale Günleri' adı altında şiir, kompozisyon, senaryo yarışmalarının yapılacağı ve fotoğraf sergilerinin açılacağı kaydedildi.

 

ÇANAKKALE’DE TEKİRDAĞ’DA KURULAN 57. ALAY BÜYÜK ROL ÜSTLENMİŞTİR

Çanakkale Savaşları’nın Tekirdağ için ayrı bir önemi olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, savaşın kazanılmasında ve kurtuluşta Tekirdağ’ın da büyük bir paya sahip olduğunu ifade ederek, "Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale zaferinde Tekirdağ’da kurulan 57. Alay ve 19. Fırka önemli roller üstlenmiştir. Tekirdağ’ın Çanakkale Savaşları’nda üstlendiği misyonu gün yüzüne çıkarmak ve tarihi zaferi Tekirdağ özelinde her yönüyle incelemek ve değerlendirmek amacı ile bir sempozyum düzenleme kurulunu kurduk. 2015 yılı Nisan ayı içerisinde yapacağımız sempozyumun yanı sıra şiir, kompozisyon senaryo yarışmaları ve fotoğraf sergileri ile Çanakkale Savaşları’nda Tekirdağ’ın misyonunu kamuoyu ile paylaşmak ve bu gururu hep birlikte yaşamayı amaçlıyoruz" dedi.

 

23-24 NİSAN 2015’TE YAPILACAK

Prof. Dr. Tamer Dodurka'nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Özcan Kabak, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Poyraz, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Naşit Oskay, 19. Fırka ve 57. Alay Derneği Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, 57. Alay Yürüyüş Koordinatörü Hikmet Selim Yılmaz, Atatürkçü Düşünce Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Servet Gürkan, Kültürel ve Doğal Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Mehmet Akif Işın, Türk Ocağı Başkanı Hasan Erge yazarlar ve dernek temsilcileri katıldı.

Kurul 'Çanakkale Tekirdağ’dan Geçer' sempozyumun 23-24 Nisan 2015 tarihlerinde gerçekleştirilmesine karar verdi.

 

Marmara Haber