Öğrenciler 'Lösemi' ye dikkat çekti

Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencileri 'Lösemiye Karşı Kardeşçe' adlı proje ile lösemi hastalarına dikkat çekmeyi başardı

GÜNDEM 14.11.2014 09:58:00 0
Öğrenciler

Eğitim öğretimin yanında gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleri ile de dikkat çeken Kapaklı Belediyesi Ortaokulu bir anlamlı projeye daha imza attı. Okulun ‘Lösemiye Karşı Kardeşçe’ adlı son projesi, İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ün de takdirini kazandı.

 

LÖSEMİLİ KARDEŞLERİNE MEKTUP YAZDILAR

Kapaklı Belediyesi Ortaokulu yönetimi, öğrencileri lösemi hastalığına karşı bilinçlendirmek ve halkın dikkatini bu konuya çekmek amacıyla ‘Lösemiye Karşı Kardeşçe’ adlı bir projeye imza attı. Proje kapsamında belirlenen bir gün içinde öğrencilerin tamamına eş zamanlı olarak ‘Lösemi’ konulu eğitim verdiklerini ifade eden Okul Müdürü Suat Yüksel, “Bunların dışında öğrencilerimiz, ‘Lösemili Kardeşe Mektup’ etkinliği kapsamında lösemili kardeşleri için mektup yazdılar” dedi.

 

OKUL KOROSU LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR İÇİN ŞARKI SÖYLEYECEK

Lösemiye Karşı Kardeşçe projesinin çeşitli etkinliklerle hala devam ettiğine dikkat çeken Suat Yüksel, “İlerleyen günlerde okul koromuz tarafından lösemili çocuklar için bir şarkı seslendirilecek. Ayrıca öğrencilerimizin yazdığı lösemi konulu şiirler ve yaptıkları resimler de değerlendirilip okulumuzda sergilenecektir.” bilgisini verdi.

 

KARDEŞLİK RESMİ ETKİNLİĞİ YAPTIK

Okulun bahçesinde bu anlamlı projelerini somutlaştırıp resimler çizen öğrenciler, dikkatleri çekmeyi de başardı. Bu çalışmaya açıklık getiren Kapaklı Belediyesi Ortaokulu Müdürü Suat Yüksel, “Projede planlanan etkinliklerden bir diğeri ise ‘Kardeşlik Resmi’ adlı etkinlik oldu. Bu etkinlik kapsamında okuldaki tüm öğrencilerin katılımıyla okul bahçesinde aynı anda 43 adet resim yaptık. Öğrencilerimiz lösemiye dikkat çekmek amacıyla ağzında kurdele tutan bir güvercin resmini hep birlikte boyadılar.” dedi.

 

KAYMAKAM GÜRBÜZ DE TAKDİR ETTİ

Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’nun bu anlamlı projesi, İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ün de dikkatini çekti. Twitter hesabından yayınladığı mesajda Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerini toplumsal konulara hassasiyetlerinden dolayı tebrik eden Kaymakam Gürbüz, “Bu sinerjinin okulun her alandaki başarısında kendini göstereceğini umuyor ve bekliyorum” dedi.

 

Marmara Haber / Ahmet KARDEŞ