Ehl-i Beyt Dergahı'nda Kerbela şehitleri anıldı

Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği, 'Hz. İmam Hüseyin'i anma ve Aşure Günü' programı düzenledi. Programa Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak

GÜNDEM 9.11.2014 22:44:00 0
Ehl-i Beyt Dergahı

Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Kültür Yardımlaşma Derneği, Hz. İmam Hüseyin’in şehit edilişinin 1375’in yılı nedeniyle, ‘Aşura Günü ve Anma Programı’ düzenlendi. Ehl-i Beyt Dergahı’nda düzenlenen Aşure Günü’ne, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da katıldı.

1375 YIL ÖNCE ŞEHİT EDİLDİ

Çorlu İmam Hüseyin Camii İmamı Aydın İnalkaç’ın Ehl-i Beyt ile ilgili ayetleri okuması ile başlayan program dahas onra Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Kur’an okunmasının ardından, Hz. Hüseyin ve İmam Zeynel Abidin’in Kerbela destanı ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösterimi sunuldu.

 

 

KERBELA’NIN BİR KISMINI BİLİYORUZ

Program daha sonra Çerkezköy Hacı Bektaş veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe’nin konuşması ile devam etti. Boztepe, “Hz. Hüseyin’in şehit edilişinin 1375.yılı. Hz. Hüseyin’in oğlu buyuruyor ‘O gün yaşananların hepsini biz size anlatsaydık, ağlamaktan çatlardınız’. Biz Kerbela’nın sadece bir kısmını biliyoruz” dedi.

YEZİD ALLAH’IN DİNİNE DÜŞMANDI

Yezid’in babasından ehl-i beyt düşmanlığını devraldığını söyleyen Sinan Boztepe “Devrin firavunu olan Yezid, babasından ehl-i beyt düşmanlığı mesleğini devraldı. Muaviye kendi sağlığında oğlunu kendi yerine varis olarak oturttu. Kerbela’da da Muaviye’nin payı var.” dedi. Yezid’in sadece ehl-i beyte değil bizzat Allah’ın dinine düşman olduğunu söyleyen Boztepe “Kerbela’da direnmeselerdi bugün İslam’dan eser kalmayacaktı. Yezid Kerbela’dan bir buçuk yıl sonra Mekke ve Medine’yi kuşatarak sahabenin kızlarına da kendi askerlerine tecavüz ettirdi.” dedi.

IŞID YEZİD’İN EVLATLARIDIR

Daha sonra IŞİD’in terör saldırıları ile ilgili de konuşan Boztepe “Günümüzde IŞİD denen bir örgüt var. Halen Hüseyin’ler kesiliyor. Tarih ne kadar değişse de devrin Yezid’leri bitmiyor. Allah bize Yezid’i tanıma fırsatı versin. Yezid, Mekke ve Medine’ye saldırdığı zaman Kabe’yi ateşe verdi. Bugün de IŞİD ‘Mekke’ye girdiğimde Kabe’yi yıkacağım’ diyor. Bunlar Yezid’in evlatları” diye konuştu. “Kimse Allah diyerek cinayet işlemez” diyen Sinan Boztepe, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yıllarca aleviler ile Sünnileri karşı karşıya getirmeye çalıştılar. Ne alevi ne de sünni Allah diyerek birbirini vurmayacak. Siyonistlerin oynadığı oyun bu coğrafyada tutmuyor. Alevisi Sünnisi hepimize büyük görevler düşüyor. Bizim bugün Alevi ve Sünniler olarak bir arada olmamız Yezid için bir korkudur.” dedi.

Dün Hüseyin’i kesenlerin bugün Hüseyin’i sevenleri kestiğini ifade eden Sinan Boztepe “Dün ehlibeytin türbelerine saldıranlar bugün de Cafer Tayyar’ın türbesini yıktılar, Hz. Yunus’un türbesini yıktılar. Allah bizi bunların şerrinden korusun. Bizi birleştiren 2 önemli şey var. Kuran ve ehlibeyt. Birleşmemiz için bunlar yetiyor.” diye konuştu.

 

 

İNŞALLAH ÖNÜMÜZDEKİ MUHARREM AYI’NDA AÇILIŞ YAPARIZ

Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, daha sonra dernek binası olarak da kullanılan Ehl-i Beyt Dergahı binası inşaatı ile ilgili bilgiler verdi. Boztepe, şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl Muharrem ayında konferans salonumuzun sıvası yoktu, ışıklandırma yoktu. Bir senede bu eksiklikleri giderdik. Doğalgaz tesisatımızın döşenmesinde Çerkezköy Belediyesi katkıda bulundu. Üst kat mescit kısmında eksiklikler vardı. Hat süslemelerimizi yaptık, ışıklandırma yapıldı. Bu Muharrem ayında açılış yapmak istiyorduk, inşallah önümüzdeki Muharrem’de açılışı hep birlikte yapmış olacağız.” Dergah’daki mescidin halı ihtiyacının olduğunu, çevre düzenlemesi ve ses sistemi eksikliklerini olduğunu dile getiren Boztepe, çevre düzenlemesi konusunda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden destek istedi.

MÜSLÜMANLARI AĞLATAN YEZİDLER BİR GÜN ORTAYA ÇIKACAKTIR

Boztepe’nin ardından Tekirdağ İl Müftü Yardımcısı Fikri Şahin bir konuşma yaptı. Şahin, “Hz.Muhammed, Hz.Fatma, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin ismi geçince hepimizin içi titremez mi? Müslümanları ağlatan Yezidler bir gün ortaya çıkacaktır. Hepimizin çocukları Hz. Hasan, Hz. Hüseyin’dir. Bir Müslüman zulme uğradığında hepimizin içi yanar” dedi.

Daha sonra program çocukların söylediği mersiyelerle devam etti. Ardından ise  Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay konuştu. Akay, Kerbela’da yaşanan acıların bir daha yaşanmaması temennisi ile sözlerine başladı. Akay “Bugün komşularımızda yaşanan acıların bizim birlik ve beraberliğimize katkı sağlamasını, bundan dersler çıkarılmasını temenni ediyorum. Herkese barış dolu bir gelecek temenni ediyorum” diye konuştu.

 

 

ÇEVRE DÜZENLEMESİ SÖZÜ

Boztepe’nin talebine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’dan hemen yanıt geldi.  Boztepe’nin taleplerini yerine getireceklerini söyleyen Başkan Albayrak,  geçtiğimiz günlerde sabah namazı sonrasında Çerkezköy Ehlibeyt Dergahı’na yaptığı ziyareti hatırlattı. Albayrak, burada sıcak bir şekilde karşılandığını anımsattı. Muharrem ayının önemine dikkat çeken Albayrak “Alevisi Sünnisi hepimiz birlik beraberlik içinde yaşayacağız. Farklılıklarımız bizim zenginliklerimizdir” dedi. Büyükşehir Belediyesi olarak toplumun her kesimini kucaklamaya çalıştıklarını vurgulayan Başkan Albayrak, Ehlibeyt Dergahı’nın çevre düzenlemesi konusunda da söz verdi ve “Dergahın çevre düzenlemesini büyükşehir belediyesi olarak biz yapacağız.”dedi.

HZ. HÜSEYİN’İN KERBELA’DAKİ DURUŞUNUN BİZE VERDİĞİ MANA HİÇ DEĞİŞMİYOR

Programda son konuşmayı Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya yaptı. Yerlikaya, Peygamberimizin “çiçeğim’ diye nitelendirdiği Hz. Hüseyin’in ve 70 kişinin Kerbela’da şehit edilişinin 1375.yılı olduğunu hatırlatarak konuşmasına başladı. Müslümanım diyen herkesin Kerbela’dan derin acı yaşadığını vurgulayan Vali Yerlikaya “Hüseyin’in Kerbala’daki duruşunun bize verdiği mana hiç değişmiyor. Allah ve resul için, haksızlığa karşı durmak için gitti. Zalimin karşısında ‘En büyük Allah’, ‘Hak din İslam’ dedi” diye konuştu.

Herkesi Allah için sevdiklerini söyleyen Yerlikaya özetle şunları kaydetti: “Emir böyle. Peygamberimiz ‘ Müslümanlar, müminler ancak kardeştir. Birbirlerinizi sevmeden gerçekten iman etmiş olamazsınız’ diyor. En çok acıların yaşandığı yer İslam coğrafyası. Birbirimizi Allah, resul için sevmemiz lazım. Hatalarımızı gizleyip ıslah edici olmamız lazım. Birliğimizi beraberliğimizi her zamankinden fazla gözümüzün önünden ayırmayalım. Buradan haykırmamız lazım. ‘Allahım izzeti Muhammedi tekrar izzetli hale getir’ diye dua etmemiz lazım. Şehitlerimizin efendisi Hz. Hüseyin’i sevgi, hayır ve minnetle anıyoruz.”

 

 

PROGRAM AŞURE İKRAMI

Konuşmaların ardından Kerbela olayı ve Hz. Hüseyin’in şehit edilmesini anlatan gösterim, salondakiler gözyaşına boğdu. Programın sonunda 3 bin kişilik aşure ikram edildi. Dergahın önündeki havuzda da kırmızı su akıtılarak Kerbela’da akan kan temsil edildi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Dün saat 13.00’da Çerkezköy Ehl-i Beyt Dergahı’nda düzenlenen programa Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Kaymakamlığı’na vekalet eden Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Tekirdağ İl Müftü Yardımcısı Fikri Şahin, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, CHP’li Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, CHP Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Metin Dönmez, MHP Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Ali Tefon, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Ak Parti Çerkezköy Eski Çerkezköy Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, İlçe Başkanı Sait Yazı, dernek üyeleri ile Alevi ve Sünni yüzlerce vatandaş katıldı.

Marmara Haber /Seyit SÜREN