İktidara 2015'te hesap sorulacak

Dün yapılan BBP Çerkezköy İlçe Kongresi'ne katılan Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, Ak Parti iktidarına yüklenerek, "İktidara 2015 seçimlerinde vatandaşlarımız sandıkta yanlı

GÜNDEM 9.11.2014 22:22:00 0
İktidara 2015

Büyük Birlik Partisi (BBP) Çerkezköy İlçe Teşkilatı 8. Olağan Kongresi dün geniş katılımla gerçekleştirildi. Saat 12.30-17.00 arası Gazi Mustafa Kemalpaşa Mahallesi Beyzade Çay Bahçesi’ndeki kongreye Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan da katıldı. Karacan, Ak Parti’nin ülkeyi iyi yönetemediğini yanlış üstüne yanlış yaptığını belirtirken, bunun hesabını 2015 genel seçimlerinde sandıkta vatandaşın soracağını söyledi.

TEK LİSTE İLE SEÇİME GİDİLDİ

BBP Çerkezköy’de tek liste ile seçime gitti. Yılmaz Bulut Başkanlığında tek liste delegelere sunuldu. Seçimlerde, 72 delegeden 23 oy alan Yılmaz Bulut, 2 kez atama, 3 kez seçim olmak üzere toplamda beşinci kez ilçe başkanlığı görevine geldi.

 

 

DİVAN BAŞKANLIĞINI TOLGA ARAK YAPTI

Saygı duruşu ve İstiklal Maşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede Divan Başkanlığına MYKK Üyesi Tolga Arak, katip üyeliklere İl Başkan Yardımcısı İsmail Ceylan, Çorlu İlçe Başkanı Onur Meriç ve Kapaklı İlçe Başkanı Selamettin Farmak getirildi. Divan Başkanı Arak, kongrenin Çerkezköy’e Tekirdağ’a ve Ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

2 KEZ ATAMA İLE 2 KEZ DE KONGRE İLE BAŞKAN OLDUM

Kongrenin açılış konuşmasını yapan BBP Çerkezköy İlçe Başkanı ve İlçe Başkan Adayı Yılmaz Bulut yaptı. Bulut, “Bu gün 8.’sini gerçekleştireceğimiz ilçe kongremize katılan Genel Başkan Yardımcımız Bayram Karaca, İl Başkanımız Turan Demircan başta olmak üzere ilçe başkanlarımıza, partililerimize ve konuklarımıza hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum. Kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”dedi.

 

 

SEÇİMLERDE BARAJI ZORLAYACAĞIZ

BBP Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan’da Bulut’un ardından yaptığı konuşmada, 2015 yılında yapılacak olan genel seçimlere barajı zorlayacaklarını ve milletvekili çıkararak TBMM’ye BBP’nin gireceğini savundu. Demircan, “Öncelikle Çerkezköy ilçe kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bildiğiniz gibi 2015 yılında genel seçimler var. BBP olarak barajı zorlayacağız ve milletvekilleri çıkararak TBMM meclisine bayrağımızı dikeceğiz. Genel Başkanımızı Genel Başkan yardımcılarımızı ve partililerimizi Milletvekili olarak meclise göndereceğiz. Son yaşanan kriz ise peşmergenin Kobani’ye girişidir ve bunu şiddetle kınıyorum. Onların asılacağı günleri de göreceğiz. Şu anki iktidar başarısızdır. Ülkede kaos yaratmıştır. Terörün bittiği anda terörün toparlanmasına güçlenmesine vesile olmuşlardır. Mescid-i Aksa’da Kur’an-ı Kerimimizin yakılması Müslümanlığa yapılan en büyük hakarettir. Bunlar bu şekilde Türkiye’nin kaderiyle oynuyorlar. Yanlışlarını yanlışlarla kapatmaktadırlar.Onlar yanlışlıklar deresinde boğulacaklar.”diye konuştu.

SON BİR KAÇ YILDIR BİZİ SEVİNDİRECEK BİR HABERE BİLE HASRET KALDIK

Daha sonra Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, partililere hitap etti. BBP Merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu anarak konuşmasına başlayan Karaca, “Ülkemizde son birkaç yıldır bir tane dahi bizi sevindirecek ve gururlandıracak haber duymaya hasret kaldık. Ya asayiş, ya işçi cinayetleri yada vatanın bütünlüğüne yapılan saldırı gibi bir çok konuda her gün duymadık haberleri duymaktan gına geldi. Bu kadar olay tesadüfle açıklanamaz.”diye konuştu.

HÜKÜMETİN KENDİSİ SORUN HALİNE GELMİŞTİR

Ak Parti’nin Türkiye’yi yönetemediğini savunan Karaca şöyle devam etti: “Artık hükümetin kendisi bir sorun haline gelmiştir. Bu gün en büyük felaket AKP’dir. Geçtiğimiz ağustos ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde BBP olarak dedik ki Ekmelettin İhsanoğlu’na oy vereceğiz bazıları aldığımız bu kararın yanlış olduğunu ileri sürdü. Peki Orta Doğu’nun ‘Eş Başkanı’na mı oy verecektik? Orta Doğu bizim milli projemiz mi? 2004 yılında Kıbrıs’ta yapılan Annan programında Irak’a operasyon yapılmasını ve işgal edilmesini neden kabul ettiniz. Orada Coni’ye binlerce araziler tahsis ettiniz. Siz operasyoncu olmuyorsunuz da BBP operasyoncu oluyor. Bu nasıl iş? Bursa’daki Azerbaycan Bayrağı’nı çöpe atacaksın ve İsrail’e mayın temizlemesi için çekmediğin numara kalmayacak ve sonra ona binlerce arazi vereceksin. Bu arazilerin hepsi bereketli onları şehit ailelerine verseydin ya. Sen insanları bile bilebile ölüme gönderdin. İsrail zorla girdiği yerden bile çıkmıyor. Şu anki halimize bakarak sen artık kimseyi kandıramazsın. Mühür elimizde diyerek sakın ola daha fazla kargaşa yaratmayın. Şehit liderimizin takipsizlik kararını veren Cumhuriyet Savcısı Çorlu’ya atandı. Bizim itirazımızı kabul eden hakim de bir alt görevle Antep’e atandı. Dönemin Valisi de Sayıştay’a atandı. Ne yaparsanız yapın elinizden ne gelirse gelsin bunun hesabını fitil fitil vereceksiniz.”

 

 

BU NASIL ÇÖZÜM SÜRECİ

BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, konuşmasında Hükümetin ‘Çözüm Süreci’ne de yüklendi. Karacan, “2001 yılında terör bitme noktasında idi. Terör etkisiz hale getirilmişti. Bu ülkede terörün bitmesi konusunu herkes istiyor. Bunlar sanki terör örgütü iler anlaşmışlar yapılmayanları yapıyorlar. Şerefli Türk Bayrağı gönderden indiriliyor. Sesleri çıkmıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Irak’ın milis güçleri bayramlarda karşılaşmadığımız bir görüntü ile huduttan geçiriliyor ve biz hala çözüm süreci diyoruz. Ve pkk ve pyd’yi barış elçisi gibi takdim ediyorlar. Bu nasıl bir çözüm sürecidir.”diye sordu.

DÜNYADA İLK DEFA BİR DEVLET KAÇAK BİNA YAPIYOR

BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayrak Karaca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk Orman Çifliği’ne yaptırdığı Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ne de değinerek, “Dünyada ilk defa bir devlet kaçak bina yapıyor. Bu bina durdurulmalı. Sen o binayı kaçak olarak ve üstelik bir milyar 370 milyon TL dikeceksin. Senin millete söyleyecek sözün yok. Başbakan olarak uçak aldın. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül binmesin diye hangarda tuttun. Şimdi Cumhurbaşkanı oldun hem yeni bir uçak daha aldın kendine Saray yaptırıyorsun. Türkiye Cumhuriyeti Kurtuluş Savaşı’nda dahi bu milleti aç bırakmadı. Yinede aç bırakmayacak. Altı bin zeytin ağacı bir gecede yok edildi. Sırf saray için. Ama bunların hesabını bu millet senden soracak.”dedi.

YILMAZ BULUT 5 KEZ İLÇE BAŞKANI OLDU

Tek aday ve tek liste ile gidilen seçimde Yılmaz Bulut 5’nci kez ilçe başkanı oldu. Yılmaz Bulut’un başkanlığındaki ilçe yönetiminde şu isimler yer aldı: Yönetim Kurulu Asil üyeliklerine Ramazan Kaparık, Lokman Doğanay ,Bülent Demircan, Akif Kandemir, Yemlihan Geçer, Mustafa Kaplan, Esat Deniz, Ahmet Koçak,Tamer Tekin, Mesut Sefil, Süap Başpınar, Ahmet Macit, Yener Diler, Alaattin Yıldız, Elif Demir,Perihan Demircan,Seher Yılmaz, Ayşe Macit, Abdullah Yakan ve Ese Şahin.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine ise; Serkan Tuncer, Mehmet Bulut, Muharrem Akın, Abdurrahman Nair ve Tuğba Koçak seçildi. Kongre sonunda teşekkür konuşması yapan Yılmaz Bulut ,BBP Çerkezköy ve Tekirdağ il genelinde büyük bir ivme kazandığını ve genel seçimlerde de Tekirdağ’dan milletvekili çıkararak bunu kanıtlayacağını söyledi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Kongreye, BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, MYKK Üyesi Tolga Arak, İl Başkanı Turan Demircan, İl Başkan yardımcıları Hüseyin Akın, İsmail Ceylan, Çorlu İlçe Başkanı Onur Meriç, Kapaklı İlçe Başkanı Selamettin Farmak, ilçe yönetimi delegeler ve partililer katıldı.

Haber/Seyit SÜREN