1 yılda 68 kilo verdi

Çerkezköy'de ikamet eden 27 yaşındaki Sezgin Bostancı, Obezite Cerrahisi Tüp Mide operasyonu ile 140 kilodan 72 kiloya nasıl düştüğünü belirtti.

GÜNDEM 7.11.2014 15:09:00 0
1 yılda 68 kilo verdi

YENİ BİR HAYATIM OLDU

Küçüklükten beri obezite konusunda sıkıntılar yaşadığını ifade eden Sezgin Bostancı, “Yaklaşık 1 yıl önce Obezite Cerrahisi Tüp Mide operasyonu yaptırmaya karar verdim. 140 kilo ile operasyona başladım ve toplam 68 kilo verdim. Şimdi gayet mutlu ve huzurluyum. Yeni bir hayatım oldu” dedi.

 

İBRE 140’A VURDU

Hayatının baştan aşağı değiştiğini dile getiren Sezgin Bostancı, “Aileler çocuklarına ‘Ye oğlum’ diye baskı yapıyor. Bu benim ailemde de böyle oldu. Dolayısıyla obezite kaçınılmaz oldu. Şükürler olsun ki bunu atlattık” dedi. Bir yıl önce tartıya çıktığını ve ibrenin 140 kilo gösterdiğini söyleyen Bostancı, “Obezite Cerrahisi Tüp Mide operasyonu imdadıma yetişti. Sonunda karar verdim ve 1 yılda 68 kilo verdim” diye konuştu.

 

HAYALDİ GERÇEK OLDU

Kilo verdikten sonra hayata bakış açısının değiştiğinden bahseden Sezgin Bostancı, “Sabah kalkmam, yürümem, konuşmam her şey değişti hayatımda. Uyku problemim, karaciğer yağlanma problemim vardı, hepsi geride kaldı. Adeta yeniden doğmuş gibiyim” dedi. Çocukluk döneminde arkadaşlarının ‘şişko patates, yarım kilo domates’ şeklinde kendisi ile alay ettiğini hatırlatan Bostancı, “Bu durum psikolojik olarak beni olumsuz etkiliyordu. Obezite bir insanın kaderi değildir. İnsan hayallerini ertelememelidir. Benimki bir hayaldi ama gerçek oldu” ifadelerini kullandı.  

 

Marmara Haber / Ahmet KARDEŞ