Ergene kömür santrali istemiyor

Ergene Belediyesi'nin Kasım Ayı Meclisi'nde ilçede kurulmak istenen kömür santrali damgasını vurdu. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "'Kömür Santrali İstemiyoruz' sloganıyla sesimizi duyura

GÜNDEM 7.11.2014 10:36:00 0
Ergene kömür santrali istemiyor

Ergene Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantının sonunda ilçede kurulmak istenen kömür santrali ile ilgili açıklamalar yapan Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Kömür santrali istemiyoruz.”dedi.

 

ATM YERLERİ TESPİT EDİLECEK

Belediye Başkanı Rasim Yüksel başkanlığında Ulaş Hizmet Binası başkanlık makamında gerçekleştirilen meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda, Fen İşleri Müdürlüğü’ nün 24.10.2014 gün ve 1287 sayılı yazısına konu olan Ergene ilçesi sınırları içerisinde bulunan ATM yerlerinin kurulması için toplu olarak bir bütün halinde olacak şekilde yer tespitinin yapılması ve kira süresinin belirlenmesi hususuna ilişkin kararlar, üyelerce oy birliğiyle kabul edildi.

 

2 ATM’LİK ALANA 4 ATM YERLEŞTİRİLECEK

Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Hülya İnci konuyla ilgili açıklamada bulunarak, "Ekim ayı meclis toplantısında 4 noktada ATM’lerin yer tespiti yapıldı. Avrupa Birliği Uyum yasaları çerçevesinde artık kar destekli uyumlu yapılar diye bir kavram geliştirildi. Her şey dahil şeklinde daha düzgün yapıların oluşturulması amacıyla kentlerin tarihi ve doğal yapısına uygun olarak estetiği olan yapılar yapmak istiyoruz. 2 ATM’lik alana 4 tane ATM yerleştirerek kabin şeklinde bir sistem oluşturulması planlanıyor" dedi. Açıklamaların ardından meclis üyelerine ATM çalışmalarına ilişkin projelerin görsel çalışması dağıtılarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

 

KÖMÜR SANTRALİ İSTEMİYORUZ

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, meclis toplantısının sonunda kurulması planlanan kömür santraline ilişkin açıklamalarda bulundu. "'Kömür Santrali İstemiyoruz' sloganıyla sesimizi duyuracağız" diyen Yüksel, "Bölgemizi bekleyen çok ciddi sorunlar var. Sermaye gücünü kullanarak ilçemizin doğal dengesini bozmaya çalışıyor. Ergene havzasının temizlenmesi için trilyonlar harcayarak suyu temizlemeye çalışıyoruz. Ancak herkesin gözünü para bürümüş. Sermaye sahipleri de bu anlayışla insan sağlığını hiçe sayarak kömür santrali kurma çalışmalarını sürdürüyor. Daha yaşanabilir Ergene için kömür santrali istemiyoruz. Yeşilimize, havamıza suyumuza sahip çıkalım yoksa tarih bizden hesap soracaktır" ifadelerini kullandı.

 

Marmara Haber