Taksiciler Kaymakam Gürbüz'e içini döktü

Geldiği günden beri kapısını her çalanı dinleyen Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, bu kez taksicileri kabul etti. Taksiciler Gürbüz'e 'Korsan' taksicilerden dert yandı

GÜNDEM 7.11.2014 09:31:00 0
Taksiciler Kaymakam Gürbüz

Kapaklı’da faaliyet gösteren 4 taksi durağının temsilcileri, önceki gün saat 15.00’da İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.


TAKSİCİLERİN ŞİKAYETLERİNİ DİNLEDİ
Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Park Taksi Durağı temsilcisi Yılmaz Curabal, Uzman Taksi Durağı temsilcisi Lütfü Büyük, Organize Taksi Durağı temsilcisi Halil Tan ile Birlik Taksi Durağı temsilcileri Şenol Aşık ve Mustafa Yıldız’ı makamında ağırladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Gürbüz, taksicilerin şikayetlerini ve talepleri dinledi. İlçede toplam 32 adet taksinin hizmet verdiğini öğrenen Kaymakam Gürbüz, taksimetrelerin 2,40 TL ile açılış yaptığı ve kilometrede 3 TL yazdığı bilgisini edindi.


TEK DERDİMİZ KORSAN TAKSİCİLER
En büyük sıkıntılarının ‘korsan’ taksiler olduğunu belirten durak temsilcileri, “İlçemiz dışından gelip buradan yolcu alan taksiler var. Ticare taksi görünümlü olup, gerekli belgeleri ve taksi plakası olmadan bu işi yapmaya çalışan korsan taksiciler var. Hatta rengi sarı olmayan aracı ile korsan taksicilik yapanlar bile var. Bizim tek derdimiz korsan taksicilerdir. Bizim kendi aramızda hiçbir problemimiz yok” ifadelerini kullandı.


KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM
Bu işi layığıyla yapan taksicilerin her yıl çalışma karnesi ücreti ödediğini kaydeden taksi durağı temsilcileri, “Bunun dışında SRC Belgesi bulundurma şartımız var. Ayrıca her ay belediyeye işgal bedeli ödüyoruz. Vergimizi veriyoruz. Korsan taksiler ise tüm bunlardan muaf bir şekilde faaliyet gösteriyor. Biz korsan taksicilerden muzdaripiz” dediler. Taksi durağı temsilcilerinden belirleyebildikleri korsan taksilerin plakalarını isteyen Kaymakam Gürbüz ise konunun takipçisi olacağının sözünü verdi.


Haber / Ahmet KARDEŞ