İlçemizde her kuruma ihtiyaç var

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, dün saat 10.30'da makamında yaptığı basın açıklamasında ilçede meydana gelen son gelişmeler hakkında bilgilendirmede bulundu.

GÜNDEM 6.11.2014 18:32:00 0
İlçemizde her kuruma ihtiyaç var

İLÇEMİZDE HER KURUMA İHTİYAÇ VAR

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi içinde bulunan atıl durumdaki Kredi Yurtlar Kurumu binasının işlev kazanması gerektiğini ifade eden Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü konuyla ilgili çalışmalar yapıyor. Amacımız bu binada ihya çalışması yapıp, burasının Rehabilitasyon Merkezi olarak faaliyet göstermesini sağlamaktır. Bu, sosyal Devletin bir gereğidir. İlçemizde her kuruma ihtiyaç vardır. Kapaklı’da her kurumdan bulunması için çaba sarf edeceğiz” dedi. Kaymakam Gürbüz, konuyla ilgili takiplerinden dolayı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve bakanlık yetkililerine teşekkür etti.

HAYIRSEVERLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ

Kapaklı’daki bir diğer eksikliğin ise Gençlik ve Spor Müdürlüğü olduğunu ifade eden Kaymakam Gürbüz, “Konuyla ilgili Ankara ile olan görüşmelerimiz sürüyor. En kısa zamanda bu kurumumuz için kadro ihdasını sağlayacağız. Daha sonra da kurumumuzun yer tespiti çalışmalarına başlayacağız” ifadelerini kullandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile sıkı diyalog halinde olduklarını sözlerine ekleyen Gürbüz, “İlçemizde 342 derslik, 15 bin 500’e yakın da öğrenci var. İlçemiz okullarına yoğun göç nedeniyle her geçen gün nakil geliyor. Öğrenci sayımız sürekli artıyor. Amacımız, okullarımızda Milli Eğitim standartlarında hatta bu standartların da üzerinde eğitim verilmesini sağlamaktır” dedi.

İL MÜDÜRLERİ İLE İRTİBAT HALİNDEYİM

İlçenin 10 yıl sonraki tahmini derslik ihtiyacının 10 bini aşacağını kaydeden Kaymakam Gürbüz, yeni derslikler yapılabilmesi için hayırsever vatandaşlardan destek beklediklerini ifade etti. Kapaklı’da halk kütüphanesinin de olmadığına dikkat çeken Kaymakam Gürbüz, “İl Müdürleri ile sürekli irtibat halindeyim. Bütün İl Müdürlerimizi ziyaret etmeye çalışıyorum. Kendilerine Kapaklı’nın hızla büyüdüğünü ve geliştiğini, ilçemizde kurumlarını görmek istediğimizi söylüyorum” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ